3   32
4   12
5   34
4   31
2   25
4   28
1   17
3   31

Mitt år 2021

Reklam för mitt företag Vackrabuketter.se

Mitt år 2021 har varit en berg och dalbana. Jag hade precis slutat jobba som hundrastare och kände att hela mitt liv var hopplöst. Efter att Bonzo somnade in så saknade mitt liv mening. Jag andades för honom och nu när han inte fanns kvar hos mig så hade jag inget kvar att andas för. Men detta året skulle förändra mitt liv på så många sätt. Jag sa upp kontakten med familjemedlemmar, jag började studera, startade mitt fjärde företag, reste till Skåne, började jobba som hundrastare igen, förlorade nästan en anhörig. Det har varit ett väldigt händelserikt år, minst sagt.

Mitt år 2021

Januari

I Januari så hade jag en fotografering med Eros. Visst är han fin?! Det var en sån impulsiv fotografering. Vi hade precis fått snö och jag sa att vi måste fotografera nu för annars så kommer det vara försent. Mycket riktigt, dagen efter så smälte allt bort men vi lyckades få så fina bilder på honom. Det var hans första fotografering men han skötte sig så bra. Jag beställde även hem blomfrön, fick hem en jätte fin målning på Bonzo och spenderade mycket tid i skogen.


Favoriter från Januari

Årets första fotografering

Livet är riktigt jobbigt nu

Februari

Februari var en väldigt speciell månad. Världens bästa farfar fyllde 90 år! Och vilket fint kalas det blev. Han fick närmare 20 blombuketter och den största kom naturligtvis från mig. Trots att han är 90 år så är han helt klar i huvudet och pigg för sin ålder. Han är en av de snällaste personerna som jag någonsin har träffat och jag älskar honom lika mycket som jag älskar blommor. Jag gick även ut och berättade att jag skulle börja studera till florist! Min floristutbildning räddade mig från att drunkna i sorgen.


Favoriter från Februari

Grattis farfar på din 90 årsdag

Framing Britney Spears

Ett nytt stort kapitel i mitt liv: Jag ska börja studera


Under större delen av mitt liv så har jag levt med depression och ni som själva har varit där vet hur lätt det är att falla tillbaka. Min utbildning gav mig något att fokusera på men naturligtvis så var det också väldigt tufft att vara i mitt livs sorg samtidigt som jag betalade väldigt mycket pengar för en utbildning som jag inte fick misslyckas i. Jag var även hemma hos min bestie och åt semlor. Jag har aldrig ätit så mycket semlor som jag åt detta året.

Mitt år 2021

Mars

Minns att jag gjorde denna buketten till min mamma och det första hon tänkte göra var att klippa upp banden som höll buketten samman. Jag skrek NEEEEJ! När man klipper upp banden så förstör man floristens arbete. Jag hade mitt första samarbete på Instagram för Kristallakademin. Ett jätte roligt samarbete som lät mig vara kreativ. Jag är extremt petig med mina samarbeten på instagram. Det måste matcha mitt flöde annars tackar jag nej. Min stora Monstera fick äntligen ett nytt blad och jag påskpyntade för fullt. Det var även dags att börja så alla de blommorna som jag hade köpt. Och jag vann Lovisa Barkmans tävling på instagram och kunde överraska min bestie med ett av våra favorit serums.


Favoriter från Mars

En sommarbukett till min fina mamma

The Vampire Diaries

Kärlek och omtanke

April

Min utbildning dröjde ett par veckor då jag hade blivit lovad en praktikplats men sen hörde dom aldrig av sig. Högst upp till höger kan ni se min första nivåbukett som nästan inte blev godkänd. Det var första och ända gången som jag var nära på att bli underkänd. Vi firade Påsk i Öresjö och Melker tiggde och blev belönad för det också. Köpte finaste klänningen som jag använde flitigt under sommaren.


Favoriter från April

Igår gjorde jag min sista praktikdag

En hel dag i Öresjö

Rundbunden nivåbukett i spiralform

Första gången som jag äter ute på 5 månader

En dag full av överraskningar


Jag och Bestie åt lunch ute. Tror det kan ha varit första gången på ett år på grund av pandemin. Blev inte så många tillfällen efter det helller. Vi var även hemma hos henne där jag myste med mina älsklingar (hennes katter). På bilden längst ner till vänster ser ni min favorit Piratos. Våren var på ingång och i samband med det fick Kira en sele som jag köpte åt henne. Mina blommor hade också börjat att titta fram.

Mitt år 2021

Maj

Maj månad kommer alltid vara en berg och dalbana av känslor. Den 10 Maj skulle Bonzo fyllt 16 år. Det var en riktigt tung dag. Även om jag inte bloggar så mycket om det längre så kommer mitt hjärta för alltid vara trasigt efter att han somnade in. Sorgen är något som jag får lära mig att leva med, men det har varit fruktansvärt jobbigt.

Men Maj bjöd även på magiska stunder. Jag gjorde årets andra fotografering och detta var min andra företagsfotografering. Så himla roligt! Jag hoppas verkligen att jag kommer kunna få fler fotograferingar nästa år. Jag älskar verkligen att få skapa magi. Det är det företaget som jag lägger minst tid på men jag ska verkligen försöka ändra på det nästa år. Den 20 Maj startade jag mitt fjärde företag, Vackra Buketter. Mitt första stora jobb var Morsdagbuketterna där jag tyvärr misslyckades.


Favoriter från Maj

Morsdagbuketter från Vackra Buketter

Min andra företagsfotografering

Vackrabuketter.se är nu live!


Jag tänkte inte alls på att snittblommor vill stå kallt så vår lägenhet var alldeles för varm för att blommorna skulle ha bra hållbarhet. Inför kommande år har jag lärt mig min läxa. Jag vet också vilka blommor som har bra hållbarhet. Rosor är vackra men det finns nog ingen blomma som vissnar så fort som rosor. Jag besökte även min frisör och blev fin i håret.

Juni

Juni var verkligen blommornas månad. Jag fick den stora äran att göra en bröllopsbukett och näbbukett till min barndomsvän som skulle gifta sig. Det var ett otroligt stort ögonblick i min karriär som florist, speciellt då jag fortfarande höll på med min utbildning. Vi plockade i stort sett alla blommorna på farmor och farfars fläderträd. Men nästa år då ska jag försöka göra ännu mer flädersaft för den tog slut så himla fort. Blomarrangemangen avlöste varandra men det var också då jag insåg hur otroligt mycket jag älskar att skapa blomarrangemang. Vi spenderade mycket tid ute i Öresjö och hade en helt magisk Midsommar. Det var vår första Midsommar utan Bonzo men vår första med lilla Kira.


Favoriter från Juni

Min första bröllopsbukett

Vår bästa Midsommar någonsin

Stående sorgarrangemang

Flädersaft så förvarar du den

Mitt år 2021

Juli

Precis som Juni så var Juli en helt magisk månad. Vi åt en 5-rätters middag på Alberts vilket var så himla mysigt. En riktig smakupplevelse och killen som serverade oss var så trevlig! Jag och min bestie överraskade vår barndomsvän som nyligen hade fyllt 31. Min utbildning gick framåt och målet var att ta examen innan September. Så jag hade fullt upp med studierna. Vi åkte på vår första riktiga semester sen 2014. Fyra dagar i Skåne och förutom att det var fruktansvärt varmt så var det en magisk resa! Vi besökte Sofiero Slott som hade en Dhalia trädgård. Jag gick bananas med mina kameror. Och dagen efter reste vi längst ner i Sverige för att besöka Karl Fredrik på Eklaholm. Det var en helt otrolig upplevelse. Tyvärr så var han inte där men han började följa mig på instagram den kvällen. Total lycka!


Favoriter från Juli

Kistdekoration

Födelsedagsöverraskning för Mona

Karl Fredrik på Eklaholm

Sofiero Slott | Ett måste om du besöker Helsingborg

5 rätters middag på Alberts

Augusti

Augusti var en väldigt stressig månad för mig. Det var väldigt viktigt för mig att jag tog examen innan September då September är den månaden som Bonzo gick bort. Jag visste att om jag tog examen i September så skulle jag aldrig kunna känna glädje. Men allt hårt arbete lönade sig för den 30 Augusti 2021 tog jag examen med högsta betyg och blev diplomerad florist. Marie fyllde 50 denna sommaren och hade en helt otrolig fest! Vi hade så himla roligt och vi träffade så många underbara människor. Augusti bestod också av OS! Minns att vi satt och åt brunch bara några timmar innan Sverige skulle ta OS guld i laghoppningen. Herregud va spännande det var!


Favoriter från Augusti

Maries 50 årsfest kommer gå till historien som den bäst!

JAG HAR TAGIT EXAMEN!

Mitt år 2021

September

September var verkligen känslornas månad. Jag hade fullt upp med att fira min examen. Två av våra vänner förlovade sig och jag hade möjligheten att fånga allt på bild! Mina vänner brukar ofta retas för att jag ska fotografera allt men vid såna här tillfällen så är man nog väldigt tacksam över att man har en fotograf i gänget. Vi åkte ut och grillade korv, jag läste boken Hon hette Esmeralda som är en av de hemskaste böckerna som jag någonsin läst! Vi passade Molly i några dagar och jag gjorde så fina höstkransar! I September så började jag även jobba med Nala.

Den 17 September så var det ett år sedan som Bonzo somnade in i mina armar

Dagarna fram till den dagen var tunga. Har det redan gått ett helt år? Har vi levt ett helt år utan honom? Det går inte att beskriva i ord hur fruktansvärt hemskt det är att vakna varje morgon utan honom. Han var verkligen vårt allt! Trots att det har gått 1 år och 3 månader så mår jag fortfarande dåligt över att vi lever vidare utan honom. Vi köpte vita rosor som vi sedan åkte och lämnade på platsen där han gick sin sista promenad. Det var en fruktansvärt tung dag och den kommer alltid att vara en jobbig dag. Jag kommer bearbeta sorgen efter honom i många år men jag är tacksam för allt stöd som jag har fått från nära och kära. Även om jag inte vill prata om honom så vet jag att ni finns där för mig och det är jag så otroligt tacksam över.


Favoriter från September

Igår var en av de bästa dagarna på hela året

Fiskgratäng | Recept

Mitt sista examensfirande

Hon hette Esmeralda | Melinda Jacobs

Idag är det ett år sedan som Bonzo somnade in i mina armar

Vackra Buketter erbjuder höstkransar

Födelsedagsfirande som blev en förlovningsfest

Oktober

1 Oktober fyllde jag 31. Jag hade hela fem kalas och de var alla helt underbara. Förra året bröt jag ihop totalt på min födelsedag då Bonzo somnade in exakt 2 veckor innan jag skulle fylla 30. I år blev det precis så där bra som jag ville ha det. Jag provade att baka kanelbullar för första gången och de blev så sjukt goda! Kunde äta fyra stycken på raken så goda var dom! Jag och min sambo åkte till Baldersnäs Herrgård för att fira både min födelsedag och vår årsdag. 13 år tillsammans, utan honom är jag ingenting. Väl i Bengtfors så träffade vi Ida och hennes familj. Ida är en av de personerna som betyder mest för mig. Trots att det skiljer 10 år mellan oss så är hon en av mina närmaste vänner.


Favoriter från Oktober

13 år tillsammans med min stora kärlek

Julkransar och gravdekorationer hos Vackrabuketter.se

Spegelblankt vatten och hästmys

Det handlar inte om hur många vänner man har

Soluppgången över sjön

Pernilla Wahlgren har Hybris

Kanelbullens dag | Recept


Jag och min mamma överraskade även min bestie med biljetter till Pernilla Wahlgren har Hybris. Tanken var att jag och mamma skulle ha gått men hon har haft hälsoproblem detta året och ville inte ta några risker. Jag och min bestie fick en så himla mysig kväll tillsammans. Verkligen ett minne för livet! Jag började även sälja julkransar och gravdekorationer inför Alla helgon. Testade att skicka en krans hela vägen upp till Luleå och hem till Pauline. Det gick super bra vilket gjorde att jag började skicka kransar lite överallt i Sverige. Sen hade jag och Nala många mysiga promenader och vi hade även en fotografering då jag så gärna ville ge hennes ägare en tavla på henne i julklapp.

November

I November var jag återigen hos min frisör och blev fin i håret. Denna gången så blev jag mörkare och det kändes så himla rätt! Jag handlade hem alla julklapparna och blev klar med dom. Kira var hemma hos oss i några dagar vilket alltid är lika roligt.


Favoriter från November

Vackra Buketter erbjuder hemleverans via Postnord

Fullt upp hela November

December

Jag tror aldrig vi har haft en så fin December som i år. Vädret har verkligen varit helt magiskt! December är även den månaden där jag har haft Nala som mest. Hela 12 promenader fick vi tillsammans! Vi har haft så roligt i snön. Min mamma bjöd mig och sambon på julbord. Kan erkänna att jag saknar julmaten redan haha. Sen hade Vackra Buketter sin första julmarknad! Jag har nog aldrig frusit så mycket som jag gjorde då. Men direkt efter åkte vi hem till farmor och farfar och satt framför deras tända brasa. Jag sålde flera julgrupper och buketter. Firade min min mammas födelsedag och nu är hon officiellt pensionär. Julafton ute i Öresjö var som en saga! Och jag samlade in kläder till kvinnojouren. Något jag är väldigt stolt över.


Favoriter från December

Julafton en magisk Jul 2021

Mini julbord hemma

Julgrupper från Vackra Buketter

Vackra Buketters första julmarknad

Imorgon är det dags för julmarknaden

Detta är vad julen handlar om

En riktig busdag i hundgården med Nala

Julbord på Alberts Hotell


Gott Nytt År fina ni
Tack för allt stöd som jag har fått detta året

Dela

12 Kommentarer

 1. 31 december, 2021 / 10:16

  Underbara bilder från året och så mycket fint och roligt du varit med om också <3 Gott nytt år <3

 2. 31 december, 2021 / 10:55

  Men åh vilket tufft år du har haft och så mycket du har kämpat på. Vad kul att det blev fem firanden för din födelsedag som du tog igen från året innan. Skönt att det har blivit bättre för dig och önskar dig gott nytt år. Kramis <3

 3. 31 december, 2021 / 13:01

  Vilket underbart år! Det bästa måste ändå varit att starta eget och göra så många fantastiska buketter 🙂

  • dixiwonderland
   Författare
   3 januari, 2022 / 08:39

   Det bästa var att klara utbildningen 😊

 4. 31 december, 2021 / 14:10

  Så fint inlägg och få en titt in i ditt år, u are awesome!
  Kramis

 5. 31 december, 2021 / 18:25

  Så fin årssammanfattning!

 6. 1 januari, 2022 / 17:34

  Så många fina minne och även sorgliga såklart, men ack så fint att blicka tillbaka på fina minnen i foton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.