0   16
3   36
3   39
3   39
7   37
2   38
3   32
6   26

Framing Britney Spears | The New York Times documentary

Framing Britney Spears

För några dagar sedan så såg jag dokumentären Framing Britney Spears som har regisserats av Samantha Stark under The New York Times.

För er som inte vet så var jag ett ENORMT Britney fan när jag växte upp. Det var på den nivån att jag gick runt till affärer och bad om att få affischerna till tidningsomslagen så att jag kunde sätta upp dom på mitt rum. Jag hade så mycket affischer på Britney att när väggarna tog slut så satte jag upp dom i taket. Jag ordnade skolshower där vi hade framträdanden och naturligtvis så var jag Britney. När jag var 11 gammal så köpte jag dvd:n Britney live in Las Vegas för 500 kronor trots att vi inte hade en dvd spelare. Men eftersom min bestie hade det så tyckte jag att problemet var löst. Det tyckte dock inte min bestie när jag ville se dvd:n för femte gången haha.

Med andra ord så har jag vuxit upp med Britney Spears som min största idol i livet

Britney Spears jagad av paparazzi
Britneys vardag. Det går inte ens att föreställa sig hur fruktansvärt dåligt hon måste ha mått av att leva så här så fort hon lämnade sitt hem.

Och efter att jag såg denna dokumentären så blev jag så fruktansvärt ledsen. Ledsen över hur fruktansvärt orättvist behandlad hon blev av världen. Jag blir också stolt över mig själv som fick utstå påhopp dagligen i skolan för att jag tyckte om Britney. Sa någon något negativt om henne så var jag där och försvarade henne.

Framing Britney Spears handlar om hur Britney vid en väldigt ung ålder fick frågor som idag aldrig skulle accepteras i media. Hon var endast 10 år gammal när hon var med i tv programmet Star Search och den enda frågan som programledaren kan komma på att fråga henne är ”Har du en pojkvän”. En gammal gubbe frågar en 10 årig flicka detta i tv, men ingen höjer på ögonbrynen. När hon är 17 år gammal och sitter i stora presskonferenser så får hon frågor från män som är dubbelt så gamla som henne själv. Där de undrar om hon är oskuld och om hon har opererat brösten…

Justin Timberlake and Britney Spears
Justin Timberlake tillsammans med Britney

I 3 års tid dejtar Britney Spears och Justin Timberlake. Dom var ”the it couple”. Men förhållande tog slut och det började gå rykten om att Britney hade varit otrogen. Justin släpper sin första solo singel Like I love you och den får väldigt lite respons. Sedan släpper han låten Cry me a river och hela världen får då bekräftat via Justin att Britney har varit otrogen. Hon börjar målas ut som en slampa i media medan Justin hyllas. I ett radioprogram så är den första frågan Justin får ”Har du knullat Britney”. Han skrattar och säger ”Jag knullade henne”. Ingen reagerar på sättet som de pratar om henne. Till och med Diane Sawyer gör en intervju med Britney där hon frågar Britney varför hon var så elak mot Justin. Varför hon sårade honom.

I dokumentären så intervjuar dom papareazzin som tog den berömda bilden där hon hade rakat av sig håret och attackerar paparazzi bilen. Det är den dyraste bilden som någonsin sålts på Britney och kostade över 4 miljoner svenska kronor. Över hela världen målades Britney ut som ett psyko. Men i själva verket så led hon av förlossningsdepression och hade tidigare försökt få träffa sina barn men nekats detta. Samtidigt som denna paparazzin hade förföljt henne i flera timmar. Jag hade också tagit ett paraply och smällt sönder hans bil.

Den dyraste bilden som någonsin har sålts på Britney. Kostnad 500.000 us dollar vilket idag motsvarar 4,1 miljoner svenska kronor.

Dokumentären tar också upp Britneys förmyndarskap. I nästan 13 år så har Britneys pappa kontrollerat hennes liv i minsta detalj. Han bestämmer vem hon ska träffa. Han har också kontroll över hennes pengar. Hon kan inte ens gå till en mataffär och handla mat utan att hennes pappa måste ge henne tillåtelse till detta. Det som skapade hela Free Britney rörelsen var att många ansåg att om Britney kan stå på scenen och dansa/sjunga så kan hon ta hand om sin egna ekonomi och sig själv. Men av någon anledning så vägrar de ta bort hennes pappa som förmyndare.

Vilket Britney har bett dom göra. Vilket är helt sjukt då Jamie (Britneys pappa) i September 2019 attackerade hennes son Sean fysiskt och har nu kontaktförbud mot Britneys barn. Jamie får inte träffa sina barnbarn (med all rätt). Men eftersom Jamie är med Britney så innebär det också att hon på grund av Jamie inte får träffa sina barn lika mycket.

Alla behöver se denna dokumentären

Alla behöver förstå att #FreeBritney ska tas på största allvar! Även Britneys pojkvän Sam Asghari har sagt att han kommer aldrig tillåta Jamie att kontrollera deras förhållande. Den 17 Mars är det dags igen för Britneys advokater och hennes pappas advokater att mötas i rätten. Jag kan bara hoppas att hon kan slå sig fri. Hon har sagt att så länge hennes pappa har kontrollen så kommer hon aldrig jobba igen.

Britney Spears and Sam Asghari
Britney tillsammans med sin nuvarande pojkvän Sam Asghari
Dela

10 Kommentarer

 1. 20 februari, 2021 / 09:36

  Såg den häromdagen! Så bra!!! Och hemsk! Fattar inte hur detta med hennes pappa kan pågå :,(

  • dixiwonderland
   Författare
   22 februari, 2021 / 12:35

   Nej det är helt sjukt! Hoppas verkligen att det sker stora förändringar nu i Mars 🙁

 2. johanna
  20 februari, 2021 / 12:47

  Vart såg du dokumentären? Jag vill så gärna se den!

  Jag fullkomligen älskade Britney som yngre med. Jag gillar henne fortfarande även om jag inte är ett lika galet fan som då, hade planscher överallt och en docka osv och gick på två av hennes konserter. Du minns kanske filmen Crossroads? Herregud så många ggr jag såg den filmen.

  Hoppas verkligen att hon kan bli fri igen, så himla sorgligt alltihop.

  • dixiwonderland
   Författare
   20 februari, 2021 / 19:23

   Dokumentären är länkad i inlägget 🙂

 3. 21 februari, 2021 / 09:10

  Ska nog se den!

 4. 21 februari, 2021 / 20:44

  Låter som en väldigt spännande dokumentär!

 5. Maria
  2 mars, 2021 / 11:06

  Skäms att jag skakat hand med hennes pappa under hennes turne i sverige… jag skulle gett honom en rejäl lavett istället 🙁

  • dixiwonderland
   Författare
   2 mars, 2021 / 13:14

   Inte lätt att veta så här i efterhand 🙁

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.