1   22
6   31
1   16
8   25
7   29
1   19
4   31
7   24

The Vampire Diaries

The Vampire Diaries
Detta inlägget kommer innehålla spoilers

Jag har precis sett de sista avsnittet av The Vampire Dairies för andra gången. Tårarna rann ner för kinderna nu som de gjorde då. Detta är en av de bästa serierna som någonsin gjorts! Jag uppfattade dock serien helt annorlunda this second time around. Kanske för att jag såg allt på en och samma gång och inte behöver vänta ett år mellan varje säsong. Jag minns hur jag första gången som jag såg de sista avsnittet var så himla arg över hur serien slutade. För mig så var det alltid Stefan och Elena men denna gången så kändes det rätt med Damon och Elena.

The Vampire Diaries handlar om Elena Gilbert. Efter att hon har förlorat sina föräldrar i en bilolycka där hon själv satt i bilen men överlevde mirakulöst så är det dags för henne att gå tillbaka till skolan. Redan första dagen kommer hon på sin lillebror Jeremy med att ta droger och skäller ut honom inne på toaletten. När hon lämnar toaletten så krockar hon med Stefan och det är där Elenas liv kommer förändras för all framtid. Och för många andra som lever i Mystic Falls.

Nina Dobrev som spelar Elena Gilbert och Paul Wesley som spelar Stefan Salvatore

När Nina gästade Candice podcast Directionally Challenged. Candice spelade Caroline Forbes i serien. Så berättade Nina att hon och Paul inte alls kom överens överhuvudtaget de första säsongerna. Detta kom som en chock för många fans och även så mig. För har man sett kärleken som Elena och Stefan har i de första säsongerna så är det helt omöjligt att föreställa sig att Nina och Paul mer eller mindre avskydde varandra i verkligheten. Det visar vilka skickliga skådisar dom är, speciellt Nina.

Hon och Ian Somerhalder (Damon Salvatore) inledde ett förhållande under inspelningen av serien. Av det som stått i medierna så var dom fram och tillbaka under 3 års tid. Under tiden som de hade gjort slut så var fortfarande deras karaktärer tillsammans i serien. Och ingenstans under avsnittens gång uppfattas karaktärernas kärlek som mindre. Detta visar inte bara att de är otroligt duktiga skådisar men att de också har en hög arbetsmoral.

Elena Gilbert och Damon Salvatore

The Vampire Diaries har allt man vill att en övernaturlig serie ska ha. Vampyrer, varulvar, hybrids, häxor, sirener och till och med djävulen him self. Det är kärlek, svek (väldigt mycket svek), mod, sorg och en jävla vilja att aldrig ge upp. Det händer något i varje avsnitt. Jag måste dock erkänna att jag älskar de första säsongerna när Elena och Stefan är tillsammans. För mig är det så svårt att se vad Elena faktiskt faller för hos Damon med tanke på att han dödar hennes lillebror, han dödar Vicky, ja listan över personer han dödar är väldigt lång.

Nina väljer att lämna serien efter 6 år men återvänder i sista säsongen (säsong 8). Tyvärr så förlorar serien mycket när huvudrollsinnehavaren försvinner. Den är fortfarande bra men hon var en så viktig del av serien. Jag minns det så väl för det var en stor chock för många. The Vampire Dairies hade ca 5 miljoner tittare vid varje avsnitt och serien slog rekord 11 September 2009 då the var The CW största premiär någonsin då hela 4,1 miljoner människor såg de första avsnittet. Över 74 personer dör under seriens 8 säsonger och då tror jag inte det inkluderar alla gånger någon brutit nacken av en vampyr (vilket de överlever). Serien har 7,7 på IMDB.

Kyssen mellan Stefan och Caroline är den finaste kyssen jag sett i filmhistorien! Ljuset i den scenen är så sjukt fint och allt är så där drömskt som man vill att det ska vara. Helt klart 10 av 10!

En av de karaktärerna som jag tror många av oss faller för är Bonnie Bennett som spelas av Kat Graham. En karaktär som gång på gång förlorar men som aldrig ger upp. Dock har det på senare år framkommit att Kat utsatts för rasistiska påhopp under inspelningarna. Det pratades om att producenterna ville döda hennes karaktär Bonnie men att Ian (som spelar Damon) hade sagt att han hoppar av serien om så blir fallet. Hon berättade att de tvingade henne att ha peruk på sig för att hon skulle ”passa in” bättre. Otroligt sorgligt.

Jag kommer fortsätta skriva såna här inlägg om alla de serierna som jag ser. Om ni missade de första jag gjorde av Supernatural så finner ni det här. Har ni inte sett denna serien så måste ni göra det! Det tog mig 1,5 månad att se alla 8 säsongerna och det har varit helt underbart att få uppleva allt detta igen. Nu tänkte jag se The Originals för att sedan gå över till den nya serien Legacies.

Dela

2 Kommentarer

 1. 21 mars, 2021 / 00:30

  Vad glad jag blir att du tyckte Delena kändes okej tillslut! Jag följde också serien från när den först började gå på TV och sedan såg jag om den nu i 2020. Håller med dig om att det blir en annorlunda upplevelse! Tycker Stefan och Elena gör jättemycket sense i början av serien, de är perfekta för varandra då, men när Elena växer försöker Stefan hålla tillbaka henne lite, så när hon blir äldre och mognare är Damon absolut mer rätt för henne <3 Alltså denna serie är ju ett mästerverk, aldrig gråtit så mycket till en serie som denna! Skådespelarna är 10/10, det gör typ ont att se på dem och all sorg de går igenom!

  • dixiwonderland
   Författare
   21 mars, 2021 / 16:49

   Samma här! Serien är magisk 😀 Stefan har alltid varit en av mina favoritkaraktärer men jag insåg nu när jag såg om serien att jag inte tycker om Elena som vampyr. Jag gillade henne mycket bättre som människa och därför gillade jag henne och Stefan mer. Började kolla på Legacy igår men vet inte vad jag tycker om den alltså…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.