0   5
4   20
2   21
0   29
0   19
1   38
4   38
1   31

En sommarbukett till min fina mamma

En sommarbukett till min fina mamma
En sommarbukett till min fina mamma

En sommarbukett till min fina mamma

Jag fick ett presentkort av min mamma på Blomsterlandet. Hon hade fått det av sina gamla arbetskollegor för att hon slutat. Då mamma inte är lika duktig med krukväxter som jag är så sa hon att jag kunde få presentkortet och använda det i min utbildning. Sagt och gjort!

Som jag nämnt tidigare så är utbudet väldigt begränsat jämfört med hur mycket blommor det finns att välja på i Juni. Men jag blev väldigt nöjd med valet av blommor. Mitt problem är att jag älskar stora buketter. Så för mig är det en utmaning att göra mindre buketter. Jag ville göra en somrig bukett och det tycker jag att jag lyckades med. Utbudet av blommor var okej men jag upplever att utbudet av utfyllnad är svårare att få tag på. Brudslöja är inte någon favorit men jag tyckte det passade in bra. Helst hade jag velat ha stora gröna blad.

En sommarbukett till min fina mamma

När jag gjorde denna buketten så valde jag att ta liljor som redan var på väg att öppna sig. För mig är det viktigt att blommorna blommar samtidigt. Hade jag köpt liljor som var stängda så hade de börjat blomma när resten av blommorna börjat vissna. Spiraltekniken sitter rätt bra även om detta var mitt andra försök. När man väl har fått in tekniken så är det rätt lätt. Jag skulle inte säga att jag är ett proffs men övning ger färdighet.

Högra krav kan ibland göra att man trycker ner sig själv

Något som jag provade för första gången var att slå in buketten med papper. Det är en viss teknik som man använder sig av för att göra detta och jag blev riktigt nöjd. Vilket känns väldigt skönt att kunna säga att jag är nöjd. Mina krav är så höga. Och högra krav kan ibland göra att man trycker ner sig själv. Men jag är nöjd med inslagningen. Det enda som jag ser nu i efterhand är att det är som ett hål i buketten vilket syns på bilden till vänster. Den vita blomman borde ha flyttats mer till mitten för att buketten skulle bli perfekt. Men det är av misstag som vi lär oss så detta kommer jag ta med mig till nästa bukett. När liljorna väl slår ut så tror jag inte det är något som man tänker på. Mamma blev jätte glad för sin sommarbukett och det är det viktigaste.

Dela

10 Kommentarer

 1. 17 mars, 2021 / 13:55

  De grön/vita dahlia liknande blommorna fick jag också i min födelsedagsbukett…älskar dem 🙂

  • dixiwonderland
   Författare
   19 mars, 2021 / 12:46

   Ja dom är jätte fina och bra som utfyllnad 😀

 2. 17 mars, 2021 / 19:51

  Heeelt fantastisk bukett, älskar den 😀 <3

 3. 20 mars, 2021 / 14:32

  alltså den är såå fin! Lite lik hur jag vill att min brudbukett ska se ut

  • dixiwonderland
   Författare
   21 mars, 2021 / 16:49

   Oh va kul 😀 Ska bli så spännande att se din brudbukett 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.