3   30
4   12
5   34
4   31
2   25
4   28
1   17
3   31

En hel dag i Öresjö

En hel dag i Öresjö

Redan klockan 09:30 var vi igång. Jag och sambon åkte till Överby för att hämta smörgåstårta tidigt i morse och sen stannade vi även förbi Blomsterlandet. Jag hade hittat en växt där när jag köpte snittblommor till inlämningsuppgiften som jag ville kolla närmare på. Men det visade sig att det var ett bananträd, been there done that. Så istället köpte jag en pelagon som vi tog med ut till min sambos farmor och farfar.

Idag blev det nämligen en hel dag ute i Öresjö

Det vi skulle göra idag var att slänga allt gammalt virke som blev när de rev upp hela verandan för att lägga ny. Det blev 3 vändor med släpet men min sambos pappa och sambo hade även kört två rundor igår. Vi rev även det gamla vedskjulet som min sambos farfar hade byggt en gång i tiden. Det var inget fuskbygge på det för brädorna satt ordentligt även om själva huset var vingligt. Jag var även ute i rabatterna och klippte ner nyponbuskar, planterade ner kantskydd och rensade ogräs.

En hel dag i Öresjö
Alla de stockarna till vänster drog jag ner själv med en gripklo. Varje stock vägde närmare 40-50 kg utan att överdriva. Dom blev imponerade över att den lilla klumpen (min sambos nya smeknamn på mig haha) hade såna muskler.

Men jag älskar ju sånt här! Pyssla i trädgården är något av det bästa jag vet. Vi klippte buskar, tog bort alla klätterväxter, klippte ner rosbuskar och sågade ner en gran som stod alldeles för nära huset. De har planterat fruktansvärt mycket granar, träd och buskar. Tyvärr alldeles för nära huset. Man ska aldrig plantera varken träd eller blommor längst husfasaden för det kan ge problem. Speciellt stora träd vars rotsystem slår sönder det mesta i deras väg.

En hel dag i Öresjö

Sambons farmor och farfar satt i solen och njöt. Dom blir alltid så glada när vi kommer ut. Och nu när de har fått sina två sprutor så blir det enklare att umgås. Vi är fortfarande försiktiga och håller avstånd så gott det går. Men det är skönt att inte behöva använda munskydd. Dom ville dock att jag skulle köpa mer blommor och plantera så det lär bli en hel del Öresjö dagar framöver. Får bara försöka övertala sambon då han inte tycker att det är lika roligt som jag.

Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.