0   18
1   29
5   23
0   17
1   19
1   32
3   33
1   19

Igår gjorde jag min sista praktikdag

Igår gjorde jag min sista praktikdag florist

Kontrasterna i livet. I förrgår svävade jag på moln och hade en så himla rolig dag. Igår slutade det med att jag stod ute i stormen och grät. Igår gjorde jag min sista praktikdag. Jag har haft så himla roligt, träffat underbara människor och lärt mig så enormt mycket.

Man tror kanske inte att man kan lära sig så mycket på två dagar men jag har verkligen gjort det. Jag har lärt mig flera namn på blommor och gröna blad som jag inte kunde tidigare. Jag har lärt mig hur man bygger ihop ett blombud. Skapar buketten utefter kundens önskemål, gör i ordning med korten, slår in det fint (något som jag haft problem med tidigare) och sen lämnar in det för leverans. Jag har lärt mig hur jag ska snitta snittblommorna även om jag har en lång väg kvar.

Igår gjorde jag min sista praktikdag florist
Igår gjorde jag min sista praktikdag florist
Första dagen på praktiken så fick jag göra en valfri bukett. Och när jag hade min sista praktikdag igår så fick jag ta med mig buketten hem. Denna bukett kommer jag använda till min andra inlämningsuppgift som är spiralbukett.

Så varför var jag ledsen igår? Jag kom in där med ett ganska gott självförtroende när det kommer till buketter. Jag vet att jag kan göra fina buketter. Men det är betydligt enklare att göra en bukett och skapa den utefter vad man själv vill ha jämfört med vad kunden vill ha. Största utmaningen för mig och detta visste jag från början skulle vara att göra små buketter. Så när en kund beställer en bukett för 300 kronor då blir jag väldigt begränsad. Man ska även komma ihåg att även de gröna bladen och kvistarna räknas in i de priset.

Igår stod jag och kämpade med en bukett i flera timmar. Jag gjort om och gjorde om och gjorde om. Så fort jag ändrar mitt grepp så ändrar sig buketten. Så det som började som en fin bukett, blev bara fulare och fulare. Jag kände mig så himla dålig. Jag vet att man inte ska jämföra sig med andra men naturligtvis blir jag stressad när de som jobbar där hinner göra 8 buketter och där står jag kvar med min bukett som bara faller ihop. Man är inte mer än människa helt enkelt och igår var det inte min dag.

Buketten kan stå av sig själv på bordet

Jag inser också att studera som florist på distans är inget bra val och inget jag rekommenderar någon. Jag kanske var allt för dum och naiv men jag trodde på allvar att när jag är klar med denna utbildningen så är jag en florist. Vilket jag på ett sätt är men nu har jag fått veta att många studerar vidare efter sin första floristutbildning och fördjupar sig i den. Gesällbrevet är det som bevisar att man bemästrar yrket. Och när jag är klar med min utbildning så är jag diplomerad florist.

Idag ska jag bara ta det lugnt och låta allt detta landa. Tack vare praktiken så vet jag vad jag behöver arbeta på. Och lika mycket som jag har fått kritik så har jag även fått mycket beröm. Jag är jätte tacksam för dessa två dagarna. Det känns som att jag har kommit mycket längre i min utbildning än vad jag någonsin hade kunnat på egen hand. Jag kommer få veta nästa vecka om jag kommer få fortsätta praktisera eller inte. Så jag hoppas att detta inte var min sista praktikdag. Jag hoppas naturligtvis det men om det inte blir så, så är jag otroligt tacksam för de två dagarna som jag fått. Och jag ska klara denna utbildningen! Det krävs bara mer jobb än vad jag trodde att det skulle göra.

Dela

10 Kommentarer

 1. Anne-Marie
  10 april, 2021 / 13:20

  Tänker på dig och håller tummarna för att du får fortsätta ❤️

 2. 10 april, 2021 / 18:30

  Är lite i samma sits med min fotografering nu, det är så jäkla segt, att plugga sista året på distans har verkligen sugit, det är ju inte riktigt en utbildning som egentligen funkar på distans heller, men men, det är bara att bita i det sura äpplet 🙂

  • dixiwonderland
   Författare
   11 april, 2021 / 13:30

   Det gör ju egentligen inte min heller har jag insett nu efter mina två dagars praktik. Men det är som du säger. Man får göra det bästa av situationen 🙂

 3. 11 april, 2021 / 09:04

  Så fantastiskt vacker bukett <3 Fortsätt kämpa, du är så otroligt duktig, jag tror på dig!!

  • dixiwonderland
   Författare
   11 april, 2021 / 13:30

   Tack för dina fina ord! Dags för mig att tro på mig själv också 🙂

 4. Erika
  11 april, 2021 / 17:29

  Heja heja! Det går upp och ner i en utbildning och du är där för att lära dig. Jag kände liknande under mina 5 år till musiklärare, det går inte alltid som man tänkt sig men det gäller att kämpa på och srn i efterhand kommer man ihåg alla fina och roliga stunder. Du gör jättefina buketter som du också fångar så bra på bild! 🌸

  • dixiwonderland
   Författare
   12 april, 2021 / 16:41

   Tack fina du för ditt stöd och fina ord! Det hjälper mer än du anar att få veta att det varit upp och ner för andra. Man glömmer lätt bort det och tror att det endast är en själv som har det kämpigt <3

 5. 11 april, 2021 / 18:30

  så himla fin bukett! jag försöker lära mig sprial, så svårt ju, förstår att de måste vara jättesvårt med distans, önskar dig all lycka!

  • dixiwonderland
   Författare
   12 april, 2021 / 16:42

   Spiralen är svår till en början tills man lär sig. Nu kämpar jag med rundbunden bukett… Inte lätt för mig som har Karl-Fredrik i min själ xD

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.