0   5
4   20
2   21
0   29
0   19
1   38
4   38
1   31

Brödernas och Spiderman No Way Home

Brödernas och Spiderman No Way Home
Brödernas och Spiderman No Way Home

Igår hade vi en liten dejt. Vi besökte den nya restaurangen Brödernas. Jag tror restaurangen öppnade i November. Vi har inte haft tid att gå dit men nu när min sambo är ledig så passade vi på. Brödernas är en kedja men jag har aldrig tidigare testat deras mat.

Jag vet inte om det är för att stället är rätt nyöppnat eller om de är underbemannade men allt tog tid. Vi hade bokat klockan 18:00 och klockan 18:40 fick vi vår mat. Det tycker jag är alldeles för lång tid. Jag beställde även deras milkshake cookie cookie men fick någon annan. Jag orkade inte säga till att jag hade fått fel för då skulle jag behöva vänta ännu längre. Men den som jag fick in var jätte god men tråkigt när det inte var den som jag var sugen på.

Brödernas och Spiderman No Way Home
Brödernas och Spiderman No Way Home

Till hamburgare så beställde jag Greven men det var inget speciellt. När jag går ut och äter så vill jag att det ska vara en ordentlig smakupplevelse. Det ska vara det godaste jag någonsin ätit men denna hamburgaren var så tråkig. Min sambo valde Dirty Burger men han tyckte inte heller att det var något speciellt. Tror de största problemet var att ingredienserna endast låg på ett ställe i hamburgaren. Vilket gjorde att många av tuggorna var rätt smaklösa.

Inget topp betyg för Brödernas i Trollhättan

Dock ska jag säga att deras beasås var otroligt god! En av de bästa som jag har testat. Min sambo beställde deras sötpomes men de får inte godkänt. Sötpomes får inte under några omständigheter vara saggiga och tyvärr var deras de. Jag tog vanliga pomes men ni vet vad jag tycker om smala pomes… Dock var dom väldigt bra kryddade men jag hade verkligen velat ha riktiga pomes. Allt som allt så får Brödernas i Trollhättan 3/5. Allt smakade okej men jag tycker att Max Cheese N Bacon är mycket godare än den hamburgaren som jag åt igår på Brödernas så det säger en del. Men jag kan absolut tänka mig att gå dit igen och ge dom en ny chans.

Spoilers för Spiderman No way home

Efter att vi hade ätit på Brödernas så gick vi på bio. Nu måste man visa vaccinpass vilket jag tycker är så himla bra. Dock hjälper det inte speciellt mycket när biosalongen är fullsatt och majoriteten av dom som sitter där är under 18 och behöver alltså då inte visa något pass. Hade jag vetat att det skulle vara så mycket folk så hade jag aldrig gått. Och nu när jag har min nya tv så sitter jag hellre hemma och ser film.

Spiderman No Way from Home

Ni missade förmodligen inte mitt tidigare inlägg där jag dissade Tom Holland som Spiderman. Nej jag har inte ändrat mig. Jag tycker Tom gör ett fantastiskt jobb men som den old school som jag är så finns det bara en Spiderman och det är Tobey Maguire. Så förstå min lycka när Tobey och Andrew dyker upp i filmen. NEJ JAG SKOJAR INTE! Jag såg Biancas Ingrossos stories och tänkte att ”Shit va hon överdriver” Nej hon överdrev inte en enda sekund. För igår var det jag som skrek i biosalongen.

Toms karaktär Peter Parker sabbar tidslinjerna i multi universumet vilket gör att skurkarna från de tidigare Spiderman filmerna kommer in i Toms universum då de dras till Peter Parker (som är Spiderman för er som ej vet). Peter som är ung och naiv tror att han kan hjälpa skurkarna men som vi alla vet, det är ingen bra idé. När allt hopp ser ut att ha försvunnit så dyker Andrew Garfield upp som spelade Spiderman i The amazing Spiderman som kom ut 2012 och 2014. Dock hade jag på känn att något sånt skulle ske med tanke på alla skurkar som dök upp. Men när Tobey dyker upp då tror jag att alla fick ett litet glädjeskrik inom sig.

Lets get geeky

Tobey är den första Spiderman och gjorde tre filmer i rollen. Den första filmen kom ut 2002 och var en av de första superhjälte filmerna. Den första superhjältefilmen var X-MEN som kom ut 2000 inom Marvel. Både X-MEN och Spiderman tillhör Marvel universumet men på grund av dålig ekonomi så sålde Marvel rättigheterna till Sony och Fox. Detta är anledningen till varför X-MEN inte har varit en del av Avengers filmerna. Men 2019 så säljer Sony tillbaka rättigheterna för Spiderman till Disney som nu äger Marvel. Första gången vi ser Tom Hollan som Peter Parker/Spiderman är i 2016 The Avengers Infinity War. Då har Sony och Disney gjort en överenskommelse vilket ger Disney rättigheterna till att använda Spiderman i sina filmer.

Och ni kanske undrar varför det har gjorts fem Spiderman filmer med två olika skådisar? Nej förmodligen undrar ni inte det. Men för att få behålla rättigheterna till filmerna så var/är både Sony och Fox tvungna att producera ett visst antal filmer inom ett visst antal år annars går rättigheterna över till Marvel igen. Det är därför vi har haft 8 olika skådisar som har spelat Fantastic 4 och alla de filmerna har varit fruktansvärt dåliga.

Du behöver ha sett alla Spiderman filmerna för att förstå No way home

Har du inte sett de fem första Spiderman filmerna så kommer du inte förstå handlingen i No way home. Du kommer inte förstå hur epic skurkarna är och du kommer absolut inte förstå hur otroligt stort det är att Tobey, Andrew och Tom spelar exakt samma karaktär tillsammans! Detta är utan tvekan en av de bästa Marvelfilmerna som jag har sett. Men den hade aldrig varit så bra om inte alla de gamla karaktärerna var med.

Något annat som var helt freaking amazing var att i en kort scene så får vi se Charlie Cox tillbaka i rollen som Matt Murdox aka Daredevil. Det är en av de bästa Marvelserierna som jag har sett och jag höll på att dö när jag såg att han var tillbaka. När Disney köpte rättigheterna till Marvel så la de ner Daredevil serien. Men nu verkar det som att de kommer fortsätta med Charlie som Matt Murdox vilket är en match made in heaven. Ben Affleck har tidigare spelat rollen som Daredevil men han var inte alls så bra som Charlie. Ni som har sett filmen vad tycker ni?

Dela

4 Kommentarer

 1. 30 december, 2021 / 20:07

  Vi har en Brödernas ganska nära där vi bor, har bara varit där en gång men tog då en halloumiburgare som var jättegod! 🙂 <3 Vill också se nya Spiderman!!

  • dixiwonderland
   Författare
   31 december, 2021 / 09:56

   Jag ska gå tillbaka och se om det smakar bättre då 🙂

 2. 31 december, 2021 / 14:09

  så mysigt! 😀 älskade filmen! så roligt att de tog in de äldre 😀

  • dixiwonderland
   Författare
   3 januari, 2022 / 08:40

   Eller hur! Men jag undrar om alla ungar som ser filmen har sett de första filmerna. Man behöver nästan ha gjort det för att fatta 😅

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.