2   12
4   19
0   13
1   45
6   27
0   20
5   22
11   36

5 rätters middag på Alberts

Igår kväll åt vi 5 rätters middag på Alberts

Trots att jag har bott i Trollhättan i mer än halva mitt liv nu så har jag aldrig varit där tidigare. Alberts har ett rykte om att vara en väldigt fin och dyr restaurang. Men när jag fyllde 30 så fick jag ett presentkort där och igår vad det dags att använda det. Vi hade bokat bord klockan 19:00 och tur var väl det för hela dagen var kaos. Ni får se min youtube video på Söndag så förstår ni varför.

5 rätters middag på Alberts. Vänerlöjrom med smetana, syrad rödlök, gräslök & friterad potatis

Vänerlöjrom med smetana, syrad rödlök, gräslök & friterad potatis

Detta var så gott. Både jag och Johan älskar toast skagen vilket denna förrätten påminde om. Smakerna smälte bra ihop med varandra och jag tyckte den friterade potatisen gav rätten ett modernt intryck. Det blev ett perfekt tuggmotstånd.

Karamelliserad makrill med krusbär, dillemulsion, linfröchips, & råräkor
5 rätters middag på Alberts. Karamelliserad makrill med krusbär, dillemulsion, linfröchips, & råräkor

Karamelliserad makrill med krusbär, dillemulsion, linfröchips, & råräkor

Detta var kvällens favorit för mig. Det ser inte mycket ut på tallriken men smakerna var helt fantastiska! Makrill är en otroligt god fisk och något som jag ofta åt som liten. Den var helt fantastisk i smakerna. Dillemulsionen var så god, allt var så gott. Hade denna rätten funnits som varmrätt så hade jag gått dit varje dag och ätit den.

5 rätters middag på Alberts. Utvald Grillad entrecote från us.beef med bränd gemsallad, tomatvinaigrette, friterad potatis, ostcreme, rödvinssky & krasse

Utvald Grillad entrecote från us.beef med bränd gemsallad, tomatvinaigrette, friterad potatis, ostcreme, rödvinssky & krasse

Varmrätten var också väldigt god. Dock tycker jag att upplägget hade kunnat vara bättre. Det ser tyvärr inte så trevligt ut med salladen mitt på. Och jag noterade inte ens potatisen som låg under då salladen tog över så mycket. Hade hellre sett att man hade salladen i bakgrunden och lät potatisen få ta mer plats. Men smakmässigt så var det väldigt gott. Köttet var helt perfekt. Ostkrämen var underbar och en perfekt kombination tillsammans med köttet och potatisen.

5 rätters middag på Alberts. Alkoholfri äppeldrink tillsammans med Wrångebäcksost som mousse med potatisknäcke & riven Almnäs tegel

Alkoholfri äppeldrink tillsammans med Wrångebäcksost som mousse med potatisknäcke & riven Almnäs tegel

Jag har bestämt mig för att sluta dricka alkohol helt och hållet. Jag har en vinflaska som jag ska ta med mig när vi åker till Helsingborg men efter det så är det stopp. Tycker helt enkelt inte att det är värt det och när jag ändå bara dricker alkohol fem gånger om året så kan man lika bra sluta helt. Så därför bad jag om att få en alkoholfri drink. Vår servitör, som förövrigt var den bästa servitören jag träffat. Hade jag inte varit där med Johan så hade den stackarn säkert trott att jag stötte på honom för jag berömde honom så mycket haha.

Men service är så otroligt viktigt för mig! Det sätter ribban för kvällen och han var verkligen helt amazing. Stort leende på läpparna, såg till att fylla på våra glas, plockade undan, stod och småpratade även om han förmodligen hade mycket annat att göra. Sån personal ska man hålla väldigt hårt i.

Han sa att de hade en äppeldrink som han kunde göra åt mig. Jag tackade ja men inombords fick jag lite panik. Johan kan bli så arg på mig för att jag vägrar prova nya saker. Jag har blivit jätte kräsen och om jag vet att något är gott då håller jag mig till det resten av livet. Men jag är så glad över att jag sa ja för äppeldrinken var så himla god! Den var så fräsch i smaken. Däremot så tyckte jag inte om vår fjärde rätt. Vid detta laget så var jag rätt mätt och att äta ost på ost blev lite mycket. Men som tur var så älskade Johan denna rätten och det var hans absoluta favorit så han fick min också.

5 rätters middag på Alberts

Sommarbär med vaniljsorbet, sockerkaka och citroncurd

Denna efterrätten överraskade mig ordentligt. Jag hatar sorbet. Jag anser att ska man äta glass så ska det vara riktig glass men detta smakade helt fantastiskt! Hade det varit hallonsorbet eller någon annan smak då hade jag förmodligen inte tyckt att det varit gott. Men vaniljsorbeten var helt underbar! Sen kombinerat med alla de fantastiska sommarbären och den goda sockerkakan så blev detta min topp två efter den karamelliserade makrillen.

Det var en så himla fin kväll och vilken start på Johans semester

Först 5 stjärnigt spa och sen 5 rätters middag. Jag älskar att vi båda har ett så stort matintresse. När jag lagar mat här hemma så blir det oftast samma saker och smaker. Men när man går ut så här så får man uppleva så många nya smaker och kombinationer. Och även om jag är en riktig fegis när det kommer till att testa nya saker så utmanar jag mig själv och denna gången blev det otroligt lyckat. Stort tack till Alberts för den fantastiska maten och servicen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.