3   33
4   12
5   35
4   31
2   25
4   28
1   17
3   31

Rundbunden nivåbukett i spiralform

Rundbunden nivåbukett i spiralform

Idag skickade jag in min andra hemläxa

Till skillnad från den första så var det dags att arbeta med buketter i den andra. Jag skulle skicka in en rundbunden bukett och en nivåbukett. I valet av den rundbundna buketten så valde jag denna. Den gjorde jag första dagen på min praktikplats. De som arbetade där sa att den var jätte fin så därför valde jag att använda den då professionella inom floristyrket har godkänt den. Men med nivåbuketten så fick jag stå på egna ben.

Vad är en rundbunden nivåbukett i spiralform?

En rundbunden bukett är en bukett som är rund både när du ser den ovanifrån men också rund runt om. Den har ingen baksida. Den ska kunna stå på ett bord och vara lika fin från alla hållen. När man ser buketten från sidan så ska det även vara som en liten båge (tänk formen av en regnbåge) över buketten. Nivåbukett innebär att buketten är byggd på höjden. Det ska med andra ord vara en hög bukett. Det som gör buketten extra svår är att ingen blomma ska vara på samma nivå som den andra. Så till skillnad från en vanlig rundbunden bukett där blommorna ofta har samma nivå så arbetar man helt tvärtom. Det som gör denna inlämningsuppgiften extra svår är att det ska vara en rundbunden nivåbukett. Den ska alltså inte ha någon baksida utan vara lika fin från alla hållen. Ofta när man gör en nivåbukett så har den en baksida. Och spiralformen är att man lägger varje blomma i en spiral.

Rundbunden nivåbukett i spiralform

Jag fick göra om denna buketten tre gånger innan jag fick buketten som ni ser på bilderna. När jag gjorde om den för andra gången och inte blev nöjd så satte jag alla växterna i vatten, tog en kopp te och såg om videon som jag har fått via utbildningen. Därefter försökte jag igen och denna gången blev jag så himla nöjd med resultatet. Hade jag fått hem denna buketten i ett blombud så hade jag varit överlycklig.

Franstulpan Honeymoon

Jag ville utmana mig själv färgmässigt

Rött är inte min färg men jag ville utmana mig själv färgmässigt i denna buketten. Något som min lärare sa i videon var att hon plockade upp färgerna i nivåbuketten. Då liljan är huvudattraktionen i min bukett så behövde jag någon röd blomma som kunde plocka upp färgen längre ner och som var en fin kontrast till de vita tulpanerna. Och hur vackra är inte dessa tulpanerna?! De heter Franstulpan Honeymoon. Det ser ut som att det ligger frost längs blomkanterna. Åh så vackra! Det som jag valde att komplettera den röda liljan med är en snittblomma som heter Chryss Santini Calimero Red. Santini kommer i en massa olika färger men denna röda var identisk med den röda färgen som liljan har.

Rundbunden nivåbukett i spiralform

Jag är så nöjd med denna buketten så jag hoppas verkligen att jag får godkänt. Vet inte hur jag skulle kunna göra denna buketten annorlunda. Men vi får helt enkelt se vad min lärare säger. Tycker det är så jobbigt att bli bedömd på något som man lagt ner så mycket kärlek på och som man själv är så himla nöjd med. Att göra en rundbunden nivåbukett i spiralform helt själv utan hjälp är inte lätt. Det är just denna delen som gör hela utbildningen så svår. För hade jag haft en fysisk floristskola så hade jag fått hjälp av läraren på plats. Nu är jag ensam och måste göra allt själv utan att kunna få hjälp under tiden som jag binder buketten. Men oavsett hur det går så är jag nöjd och stolt över mig själv.

Dela

6 Kommentarer

  1. 18 april, 2021 / 19:39

    så snyggt alltså, hejja dig!

  2. 19 april, 2021 / 12:47

    Så fin! Och otroligt kul att få ta del av dina kreationer 🙂

  3. 20 april, 2021 / 07:50

    Jag tycker den ser jätte fin ut!!! <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.