1   19
1   18
3   28
1   19
2   25
0   18
1   21
7   24

Sjukskrivna för utmattningssyndrom

Efter eventet igår så gick vi och åt lunch. Det var så länge sedan som vi var ute och lunchade tillsammans, men det har varit några stressiga veckor. Både jag och bestie har haft magproblem som utan tvekan har varit stressrelaterade.

Oavsett ålder så är det viktigt att ta stress på största allvar. Speciellt när allt fler blir sjukskrivna för utmattningssyndrom. Allt handlar om balans och jag tror de tre viktigaste nycklarna är att vi får bra sömn, hälsosam kost och tränar regelbundet. Om du inte har dessa tre nycklarna i ditt liv så borde du stanna upp och se ifall det finns möjlighet att ändra på din livssituation.

”Vad spelar det för roll om du tjänar en massa pengar om du ändå är död om fem år för du aldrig tog tid för dig själv”

Jag tycker att det är bra att tänka på framtiden men samtidigt får man inte glömma att leva i nuet. Idag har jag tagit det lugnt och myst en massa med Bonzo. Har haft så dåligt samvete över att han har fått vara själv så mycket den senaste tiden. Han är väldigt duktig när det kommer till att vara ensam men det gör ont i mitt mamma hjärta om han ska vara ensam mer än 2 timmar per dag. Nu håller jag på och gör mig i ordning för ikväll ska vi iväg på ett event som ska bli riktigt spännande.

32 Kommentarer

 1. 15 mars, 2018 / 16:34

  Så viktigt att lyssna på kroppen! Och guud vad gott 😀

 2. 15 mars, 2018 / 16:40

  Håller med dig! 😃

 3. 15 mars, 2018 / 16:40

  Håller helt klart med dig vad nyckeln till balans är, och att man får tid till återhämtning 🙂 Jag har varit långt ner i stress-karusellen och vet hur mycket det också påverkar det psykiska måendet, dels att man blir låg i sig själv men även att hjärnan faktiskt tar stryk och att man drabbas av minnesförlust mm.. Så viktigt och våga hitta sin balans utifrån sig själv och det tempo man klarar av, så att man får må bra och orka länge medan man gör det man älskar! 🙂

  • dixiwonderland
   Författare
   16 mars, 2018 / 08:29

   Håller verkligen med dig. Nycklarna för att må bra är inte svåra. Det handlar om att prioritera sig själv och sitt välmående. Förstår att du måste ha det extra stressigt nu när du studerar men jag hoppas att du snart är klar och kan få det lugnare 🙂

 4. 15 mars, 2018 / 19:35

  Ja det är viktigt att lyssna till sig själv. Du kanske orkar högt tempo under en period och man känner sig odödlig men tyvärr kan det komma igen 🙁

  • dixiwonderland
   Författare
   16 mars, 2018 / 08:27

   Precis! En kort period i stress dör ingen av men långvarig stress vet vi är farligt och därför anser jag att man måste ta hand om sig själv på bästa sätt 🙂

 5. 15 mars, 2018 / 22:00

  Så himla viktigt att skriva om detta! Kram

  • dixiwonderland
   Författare
   16 mars, 2018 / 08:26

   Ja för allt fler, speciellt kvinnor blir sjukskrivna.

 6. 15 mars, 2018 / 23:01

  jag har utmattningsyndrom så vet hur det är kan ha stressen liggande hela dagen utan att kunna göra något så . ja håller på iett jobbigt
  stort krya på <3

  • dixiwonderland
   Författare
   16 mars, 2018 / 08:26

   Måste vara jätte jobbigt 🙁 Krya på dig!

 7. 16 mars, 2018 / 06:04

  Viktigt inlägg och så gott det såg ut 🙂

 8. 16 mars, 2018 / 06:27

  Spännande med event 🙂
  Visst är det så att man ska ta hand om sig själv och ta stress på allvar. Tyvärr har jag inte alltid gjort det och det är en lång väg att vandra sen. Men man kan alltid bli bättre <3 Så var rädd om dig själv raring och njut av din fredag, kanske unna dig något lite extra, bara för att liksom 😉

  • dixiwonderland
   Författare
   16 mars, 2018 / 08:25

   Idag ska jag till stallet 😀 Har inte varit där sen i somras så jag känner mig som världens lyckligaste 😀 Hoppas att du mår bättre nu! Som du skriver, vägen tillbaka är väldigt lång.

 9. 16 mars, 2018 / 08:02

  Så sant, stress är inget man bara bör strunta i… <3
  Ser otroligt gott ut verkligen 😀 kram

  • dixiwonderland
   Författare
   16 mars, 2018 / 08:24

   Nej det ska man verkligen inte göra. Inte om den är pågående under en lång tid. Viktigt att prioritera sig själv 🙂

 10. 16 mars, 2018 / 08:24

  När jag ens känner tendenser till utbrändhet har jag bett min snubbe boka av allt för mig. Jag märker de ofta inte ens, man går bara in i det och allt handlar om överlevnad. Det börjar med mig allt med magproblem, sen extrem trötthet och sen märker jag att jag nästan inte ens kan läsa för att jag har fokusspann som en treåring. Sjukt bra inlägg.

  • dixiwonderland
   Författare
   16 mars, 2018 / 08:32

   Usch va jobbigt för dig men bra att din sambo finns där som stöd för dig och kan hjälpa dig. Så viktigt att ta hand om sig själv för vägen tillbaka är så himla lång 🙁 Massa kramar.

 11. 16 mars, 2018 / 13:26

  Att ta stressen på allvar är så sjukt viktigt!

  • dixiwonderland
   Författare
   18 mars, 2018 / 11:05

   Ja verkligen. Speciellt när så många av oss lever med så mycket krav.

 12. N
  16 mars, 2018 / 14:54

  Det är bra att du vill uppmärksamma problemet, men läs på till nästa gång. http://www.hjarnfonden.se/2017/12/utbrand-eller-gatt-in-i-vaggen-vi-reder-ut-begreppen/?gclid=Cj0KCQjw1q3VBRCFARIsAPHJXrFJxEwigLTC73JrWlpnhM34N3cSa5idyvylab_5QbJHIx0Fxs-opwMaAgyDEALw_wcB

  Efter månader av alltför höga krav på jobbet så lade min kropp av. Du kan inte bli utvilad när det gått så långt, du kan inte slappna av genom ett varmt bad och du får inte den återhämtning som du behöver av en veckas semester. Att ha några stressiga veckor som kan botas med ”lite mer egentid” är inte ens nästan samma sak som utmattning och utbrändhet. Du kan inte skapa balans när du utsätts för sådan press. Jag var ute i fält med en kund när jag blev förlamad i benen. Jag kunde inte stå, inte gå, inte tala. Nackmuskulaturen lade av så att jag inte kunde inte ens hålla upp huvudet. Ambulansen som hämtade mig trodde jag hade fått en stroke (23 år gammal). Efter massa prover visade det sig att det ”bara var stress”.

  Jag är 29 år idag och ”återställd”, men blir fortfarande lika irriterad när någon som inte varit där försöker uttala sig om hur man bäst undviker det, att säga att ”balans är lösningen” är att förenkla något som är oerhört komplext, det finns liksom en anledning att det forskas så mycket i ämnet.

  • dixiwonderland
   Författare
   18 mars, 2018 / 11:04

   Jag försöker inte uttala mig om utmattningssyndrom. Om du läser inlägget en gång till så ser du att det enda jag skrev var att allt fler blir sjukskrivna i utmattningssyndrom, vilket är sant. Jag förstår faktiskt inte hur du kan få mitt inlägg som handlar om hur jag har haft ont i magen pga stress och sen skriver att balans är viktigt för att må bra ska handla om hur man blir frisk från utmattningssyndrom?

 13. N
  16 mars, 2018 / 14:55

  Inget ont mot dig och ditt inlägg alltså, men jag kan inte hjälpa att jag slår bakut när någon som inte varit där uttalar sig om en sak som inte ens forskarna förstår till fullo ännu.

  • dixiwonderland
   Författare
   18 mars, 2018 / 11:04

   Hade du läst mitt inlägg ordentligt så hade du inte behövt ”slå bakut” då du överanalyserar inlägget till något som det inte är…

 14. 16 mars, 2018 / 15:00

  åh vad gött det ser ut =)

 15. 16 mars, 2018 / 20:05

  verkligen viktigt att lyssna på kroppen! så gott och mysigt det såg ut 🙂

  • dixiwonderland
   Författare
   18 mars, 2018 / 10:36

   Jag tror det är viktigaste än någonsin när många av oss har så mycket krav på hur man ska vara/ser ut och presterat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.