4   19
4   22
2   21
0   29
0   19
1   38
4   38
1   31

Det är inte betalningssvårigheter eller ovilja att betala

Klockan passerar 23:07 och jag kan väl inget annat än konstatera att jag kommer misslyckas totalt med att ha en dag ledigt i veckan. Jag hade helt glömt bort hur mycket arbete det är med att filma. Jag springer runt med mitt stativ och sänker, höjer, zoomar och timelapsar som aldrig förr. Jag önskar mig till och med ett stort stativ nu när jag fyller år! Guys I´m taking this very serious.

Och på tal om allvarliga saker… Nu är jag i den situationen igen där företag inte betalar fakturorna i tid. Ett av de största företagen i Sverige inom sin bransch är försenade med tre fakturor till mig. Den första skulle varit betalad redan i slutet av Juni. När jag sedan mailar och påpekar detta för mellanhanden får jag till svar:

”Det är inte betalningssvårigheter eller ovilja att betala som ligger bakom förseningen, utan administrativa omständigheter på deras sida. Förstår att detta inte gör situationen mindre negativ, men det är förklaringen och en försäkran om att betalning är på väg.”

Hur kan man säga att betalningen är på väg när tre fakturor är rödmarkerade för att dom inte har blivit betalda i tid och den äldsta är två månader gammal? Detta är så fruktansvärt frustrerande för det är ett återkommande problem och den som drabbas är jag. Det är inte roligt att lägga ner så enormt många timmar och sen behöva sitta och undra om man ens kommer få betalt eller inte…

Men till något betydligt roligare. Igår träffades jag och Ann-Sofie. Äntligen! Vi har inte setts på månader, som alltid. Men vi har alltid haft den relationen till varandra. Vi är barndomsvänner och träffades långt innan jag träffade min bestie. Jag vet att jag är otroligt lyckligt lottad som har två barndomsvänner i mitt liv. Vi tog en fika och pratade om lite allt möjligt. Valet, islandshästar, pengar. Nu har det redan hunnit bli Fredag så jag ska ta och starta denna dagen. Planera vilka outfits som ska fotograferas imorgon om inte regnet förstör allt.

42 Kommentarer

 1. 7 september, 2018 / 09:27

  Wow, fin väska 😀

  • dixiwonderland
   Författare
   8 september, 2018 / 09:28

   Kan tyvärr inte göra det då det är en mellanhand som sköter betalningen åt mig.

 2. 7 september, 2018 / 10:14

  Nej fy vad tråkigt och hoppas verkligen att du snart får betalt! Kramis

 3. 7 september, 2018 / 10:49

  Men fyyy så tråkigt! Och så irriterande när man konstant måste ligga på och ”tjata”… Hoppas det löser sig snart!! Kram <3

  • dixiwonderland
   Författare
   8 september, 2018 / 09:27

   Man tycker ju inte att man ska behöva göra det. Men nu kontaktade jag företaget som det handlar om så nu kanske dom kan lösa det direkt då mellanhanden inte verkar orkar lyfta ett finger…

 4. 7 september, 2018 / 11:11

  Så gott med glass , försök hitta en ledig dag!<3

  • dixiwonderland
   Författare
   8 september, 2018 / 09:26

   Hade en lugnare dag igår. Hann till och med måla naglarna xD

 5. 7 september, 2018 / 11:17

  Men gu vad oseriöst det känns när du inte får pengarna i tid :O Oh vad ska du filma för något? 🙂 Valet kommer minst sagt bli spännande i år jag kommer definitivt sitta bänkad med massa gotta framför tvn på söndag 🙂

  • dixiwonderland
   Författare
   8 september, 2018 / 09:26

   Jag håller på att filma material till min kommande vlogg som kommer nästa helg 😛

 6. 7 september, 2018 / 14:13

  Men fy va dåligt! Hoppas att det löser sig 😮

 7. 7 september, 2018 / 14:14

  Men sååå himla dåligt att de inte betalar i tid!!!

 8. 7 september, 2018 / 16:55

  Segt när företag gör så har själv varit med om det ! :/

  • dixiwonderland
   Författare
   8 september, 2018 / 09:25

   Det är inte kul men jag hoppas att dom kan lösa det nu efter att jag kontaktat dom :/

 9. 7 september, 2018 / 17:18

  åh trist när man inte får betalt…. jag hade inte gett dem mer nu nu förrän de har betalt sina fakturer… finns ju alltid något som heter inkasso, men vet inte hur det funkar när det gäller företag?

  • dixiwonderland
   Författare
   8 september, 2018 / 09:25

   Just dessa fakturorna sköter inte jag utan det är en mellanhand som sköter utbetalningen. Jag är helt låst och kan inte göra så mycket mer än att tjata tyvärr.

 10. 7 september, 2018 / 17:35

  Men usch, så frustrerande med fakturorna! 🙁

  • dixiwonderland
   Författare
   8 september, 2018 / 09:24

   Ja det är inte roligt 🙁 Tar så mycket onödig tid.

 11. 7 september, 2018 / 19:06

  Men vad tråkigt att det ska strula med fakturorna igen. KUl att ni träffades igen efter några månaders uppehåll =D

  • dixiwonderland
   Författare
   8 september, 2018 / 09:23

   Ja det är som en repig gammal skiva. Samma sak varje gång.

 12. 7 september, 2018 / 19:24

  Så frustrerande och väldigt respektlöst. Det slår ju hårt på små egenföretagare när man inte får betalt för sina tjänster.

  • dixiwonderland
   Författare
   8 september, 2018 / 09:23

   Ja det gör ju faktiskt det. Speciellt när det har varit en sån seg start på denna hösten. Då behöver man alla pengarna som man kan få.

 13. 7 september, 2018 / 20:39

  men gu vad dåligt av dom…

 14. 7 september, 2018 / 21:22

  Men gud vilken förklaring på varför man är sen med betalning.. Kan du inte driva det vidare för att få betalning, så att någon blandas in, tänker att ni har genomgått ett avtal och de inte håller sin del av avtalet? Tänk om en själv hade gjort likadant liksom?! Hejar på dig iaf och hoppas att du får dina pengar utbetalda! 🙂

  • dixiwonderland
   Författare
   8 september, 2018 / 09:22

   Tyvärr kan jag inte göra det då detta sker med en mellanhand. Jag står i stort sett helt maktlös i detta. Men igår efter ett flertal mail så kontaktade jag företaget direkt så får vi se om de kan lösa det från deras ende istället :/

 15. Sara Lee
  8 september, 2018 / 09:42

  Så respektlöst att inte betala i tid, hade det vart tvärtom hade det varit hos kronofogden hos länge sen 🙁 Så synd att du inte kan skicka påminnelseavgift eller skicka ärendet vidare till dem. Men kan inte det företaget som sköter dina fakturor göra det åt dig?

  • dixiwonderland
   Författare
   9 september, 2018 / 14:36

   Just i detta fallet så vet jag inte om de har skickat ut en påminnelse eller inte. Dom verkar inte ha speciellt stor koll för första gången som jag kontaktade dom fick jag till svar att dom inte hade kontaktat företaget som det gäller. I nästa mail fick jag svar att dom har daglig kontakt? Känns väldigt oseriöst och det gör mig faktiskt ledsen då jag har arbetat med företaget sen 2013…

   • Sara Lee
    9 september, 2018 / 16:48

    Jag förstår det! Det kanske finns något annat företag som sköter sig bättre <3

    • dixiwonderland
     Författare
     10 september, 2018 / 09:23

     Ja jag får börja titta på annat om inte detta blir löst snart :/

 16. 8 september, 2018 / 10:17

  Men gud, vad oseriöst det känns att företaget inte betalat ännu. Fine, en faktura kan man kanske missa (även om det inte SKA hända), men flertalet stycken varav den ena var för två månader sen..? Nej, fruktansvärt dålig stil!

  • dixiwonderland
   Författare
   9 september, 2018 / 14:34

   Ja det känns inte alls roligt. Förhoppningsvis så blir det löst nästa vecka :/

 17. 8 september, 2018 / 15:23

  Tråkigt! Funderat på att sadla om till egen firma? Då kan du sälja fakturorna så att du får pengarna direkt. Supersmidigt om man har kunder som ofta är sena men ändå betalar bra och köper mycket.

  • dixiwonderland
   Författare
   9 september, 2018 / 14:33

   Jag arbetar som egenanställd och har gjort det sen 3 år tillbaka. Men detta handlar inte om samarbeten som jag kan fakturera för utan för denna typen av samarbeten behöver jag vara anställd och därför finns det inte så mycket jag kan göra utöver att tjata på dom tyvärr.

 18. 8 september, 2018 / 21:29

  Men fy vad tråkigt att det inte sköts bra..

 19. 9 september, 2018 / 11:40

  Så sjukt att de inte är mer proffsiga..

  Den där glassen såg inte helt fel ut! #gravidcravings

  • dixiwonderland
   Författare
   9 september, 2018 / 14:30

   Ja man kan ha förståelse för att en faktura blir försenad men när det byggs på hög då är det inte lika roligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.