2   7
1   19
0   22
1   29
5   23
0   17
1   19
1   32

Starten på något nytt

Starten på något nytt. Havregrynsgöt

Som ni vet så mår jag inte speciellt bra. Det finns bra stunder men också (tyvärr) väldigt många dåliga. Så jag gör det jag kan för att försöka hjälpa mig själv att må bättre. Jag behöver något att fokusera på och som förhoppningsvis kan få mig att må bättre både fysiskt och psykiskt. Sen en vecka tillbaka så har vi gjort stora förändringar i vår kost här hemma.

Starten på något nytt

Det hela började när jag berättade för platschefen på mitt gym att jag skulle säga upp mig. Jag sa att jag behövde förändra mycket i mitt liv för att må bra igen. Han gav mig några råd när det kommer till kosten. Att undvika såser och försöka äta så clean som jag bara kan. Börja sakta men öka med tiden. Så till frukost äter jag havregrynsgröt, varje dag. I början så hatade jag det men nu kan jag faktiskt erkänna att det är helt okej. Min mage verkar också tycka om det vilket är väldigt positivt. För tillfället har jag banan till men tänker att man kan byta ut det till bär om jag börjar tröttna.

Starten på något nytt. Havregrynsgöt. Tokyo Design Studio

Jag har även börjat räkna kalorier igen

Jag är inte super strikt men jag vill få en uppfattning om hur mycket jag får i mig. Då jag tränar fyra gånger i veckan så är det viktigt att jag inte äter för lite då kroppen behöver energi för att orka vardagen men också gymmet. Jag känner att jag är på en plats i mitt liv där jag behöver ta hand om mig så mycket jag bara kan. Mitt psyke är så skört just nu så att fokusera på träningen och kosten ger mig den extra energin som jag behöver. Så detta är förhoppningsvis starten till ett bättre mående.

Starten på något nytt. Havregrynsgöt. Tokyo Design Studio

Detta är förhoppningsvis starten på något som kommer fungera livet ut

Jag kommer fortfarande gå ut och äta gott. Men väl hemma så vill jag försöka äta betydligt mer hälsosamt. Detta är förhoppningsvis något som kommer fungera livet ut. Forskning har visat att träning hjälper mot ångest och depression. För min del så är det viktigt att fokusera på båda delarna. Mår jag bra fysiskt så är det enklare att även fokusera på de psykiska och tvärtom. Min mamma har dessutom erbjudit mig att få testa på akupunktur. Något som jag ska testa på lite längre fram.


Sugen på snygga träningskläder?


Recept på min havregrynsgöt

1 dl hvaregryn
2,5 dl vatten
1 msk chiafrön
1 banan
Kanel
Sirap

Gör så här: Blanda havregryn, chiafrön och vatten tillsammans. Låt koka upp under omröring. Ta sedan på kanel och sirap. Avsluta med att skära upp bananen och häll på mjölken. Mjölken kan bytas ut om en annan typ av mjölk om man önskar. Innehåller ca 363 kalorier.

11 Kommentarer

 1. 5 maj, 2024 / 15:19

  Havregrynsgröt är så gott och nyttigt också. Äter det alltför sällan tyvärr. Ska testa ditt recept, det låter jättegott. 🙂
  Kram

 2. 5 maj, 2024 / 19:52

  Så bra att du är så dedikerad till att hjälpa dig själv att må bättre. Kosten har verkligen liksom fysisk aktivitet en enorm påverkan på hur man mår och hur mycket energi man har. Själv började jag äta LCHF för drygt ett par år sedan, och mår mycket bättre sen jag ändrade mina matvanor. Apropå det här att ha något att fokusera på så är tacksamhetsdagbok något som hjälpte mig i mina mörkaste tider. Att varje kväll innan läggdags skriva ner tre saker man är tacksam för. Det kan vara små enkla saker eller stora också förstås, och det hjälper hjärnan att göra avbrott från negativa tankar.

  • dixiwonderland
   Författare
   6 maj, 2024 / 11:06

   Det är många som har tipsat om en sån dagbok. Ska ta och börja med det nu ikväll 🙂

 3. 5 maj, 2024 / 21:20

  Hoppas måendet blir bättre så tufft att må dåligt.
  ang havregrynsgröt finns det oändligt med recept och jag hittade ett som verkligen kändes lyxig gröt,Det var riven citron zest över samt toppade med vanilj kvarg och vallmofrö.

  • dixiwonderland
   Författare
   6 maj, 2024 / 11:07

   Va kul att du har hittat ett recept som du tycker om 😀

 4. 5 maj, 2024 / 22:39

  Jag tror helt klart på detta sätt och tänk för att komma vidare framåt och hitta en fungerande livsstil som gör att man hittar sig själv längst vägen. Jag har ju min utmattning och dragit med den sedan den här tiden förra året typ. Det är sämre och mindre sämre perioder. Fast precis som du tänker nu och samma tänk kring kost och hälsomsammare och sundare har jag också tänkt. Fast även precis som du så unnar jag mig ute eller om jag är iväg på något, eller om jag är hem till någon. Fast där emellan så är jag mycket mer strikt. Jag räknar inte kalorier men jag har hyffsad koll ändå tycker jag.

  Mår magen ok så gör det mycket med oss så det är så sant. Samt tack för ditt recept på grött, det verkar supersott och chiafrön är ju toppen mot magen.

  Jag tror på dig och jag ska försöka fortsätta att tro på mig sj också =D

  • dixiwonderland
   Författare
   6 maj, 2024 / 11:10

   Va fin du är Marie! Tack för dina värmande ord <3 Livet är alltid upp och ner men jag tror det är viktigt att kunna kontrollera vissa delar, eller de delarna som går att kontrollera. Det ska naturligtvis inte kännas som ett tvång eller bli för strikt men har man några delar i sin vardag som alltid är de samma så tror jag det är enklare att hantera när måendet är på väg ner. Man har något att falla på som ger en struktur och ordning när det känns som att allt annat faller samman. Klart att du ska tro på dig själv! Du är så duktig som kämpar på trots att du inte mår bra <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.