1   23
5   22
0   16
1   18
1   31
3   32
1   19
2   26

Recept på Marinerad kyckling med couscous & brunsås

Jag försöker att ha en varierande kost men är det något som jag alltid har älskat så är det kyckling. Min sambo vill gärna äta kycklingbröst medan jag älskar att äta kycklinglår. Jag tycker personligen inte om kycklingbröst. Även fast jag får det väldigt saftigt så har det inte alls samma smaker som köttet som sitter runt benen. Igår gjorde jag denna kycklingmåltiden och eftersom ni vill ha fler receptet så tänkte jag bjuda på detta.

Marinerad kyckling med couscous & brunsås

Du behöver:
Kyckling
Couscous
Kryddor
Grädde
Mjöl
Mjölk
Köttbuljongträning
Kinesisk soja
Grön pesto
Olja
Vitlök
Citron

Det första jag börjar med är att göra marinaden till kycklingen. Jag har aldrig tidigare gjort denna men blev sugen på att testa något nytt. Jag tog en glasskål som jag fyllde med ca 2,5 dl olja. Vilken olja man använder spelar ingen roll. Sen hällde jag i örtsalt, svartpeppar, chili, 1 msk pesto, hackade i en vitlöksklyfta och sen en halv citron.

Lägg ner kycklingen i marinaden och täck båda sidorna. Lägg sedan på en plåt. Detta fungerar lika bra på färsk som fryst kyckling. Enda skillnaden är att fryst kyckling tar längre tid att tillaga. Jag hade inne kycklingen på 200 grader i ca 1,5 timma. Alla ugnar är olika så det kan vara bra att titta till kycklingen så att marinaden inte bränner.

Couscous tar endast fem minuter att tillaga. Det är bara att följa instruktionerna på förpackningen. Jag gör min brunsås på lite olika sätt. Man kan ha vatten eller mjölk men vispgrädde är ett måste. Som ni vet använder jag aldrig mått men säg att ni har 3 dl vatten eller mjölk. Tillsätt sedan 2 dl grädde. Sikta sedan i en halv dl mjöl samtidigt som ni rör om så att det inte blir några klumpar. Häll i 2 msk med kinesisk soja. När det börjar koka tillsätt även buljongtärningen. Smaka av såsen för att se ifall den behöver mer salt. Om såsen skulle vara för salt, tillsätt mer grädde. Om den är för lös så sikta i mer mjöl och är den för tjock häll i lite mjölk.

18 Kommentarer

 1. 20 augusti, 2018 / 20:20

  Åh så gott! 😀 måste testa!

 2. 20 augusti, 2018 / 20:33

  Kyckling kan inte gå fel 😀 så gott!

 3. 20 augusti, 2018 / 20:53

  Åh så smarrigt det ser ut, så kul med recept på bloggen tycker jag! 😀

  • dixiwonderland
   Författare
   21 augusti, 2018 / 13:35

   Va glad jag blir att det uppskattas 😀

 4. 20 augusti, 2018 / 23:04

  Men ojoj tror du jag vart sugen eller. Jag som ska planera lite matlådor nu kommande dagarna, denna är en stark kandidat =D

  • dixiwonderland
   Författare
   21 augusti, 2018 / 13:35

   Va roligt 😀 Marinaden gav väldigt mycket smak så gör man tex en kycklingsallad så behövs ingen sås till 😀

 5. 21 augusti, 2018 / 07:24

  Men åh så gott! 😀

 6. 21 augusti, 2018 / 09:51

  Oj vad gott det ser ut och bra tips! 😀 Kramis

 7. 21 augusti, 2018 / 13:56

  Åh detta skulle man vilja testa, så himla gott! 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.