1   19
1   18
3   28
1   19
2   25
0   18
1   21
7   24

Recept: Korvstroganoff med ris

Min sambos favoriträtt är korvstroganoff. Så i veckan ville jag överraska honom när han kom hem från jobbet. Jag personligen är inget stort fan av denna maträtten då jag har lite svårt för tomatsås. Men jag måste säga att det smakade riktigt gott och det kan nog vara den bästa jag gjort. Det är en enorm skillnad på mat som man lagar med hjärtat och mat man bara slänger ihop i all hast. Denna maträtten tar ca 30 minuter beroende på vilket ris man använder och hur länge det ska koka.

Jag skulle även säga att detta är väldigt bra budget mat då man behöver lite ingredienser. Vilket gör det billigare. Det blir även många portioner om man använder hela falukorven vilket gör korvstroganoff till en bra maträtt att göra om man ska ha matlådor eller är många i familjen.

Du behöver:
Ris
Falukorv
Rödlök
Passeradetomater
Vispgrädde
Kryddor

Eftersom att riset tar längst tid så börjar jag alltid med det. Vi äter långkornigt ris här hemma men det fungerar lika bra med annat också. Sen skär jag upp en hel rödlök. Är man inte så förtjust i lök så kan man ha i mindre. Efter det så skär jag upp falukorven. Jag tycker om att ha den i strimlor men vissa kanske gillar mindre bitar. Det enda man ska tänka på är att ju mindre bitar desto snabbare är tillagningen. Jag börjar med att fräsa på löken lite innan jag lägger i falukorven. Kryddar med örtsalt och peppar. Låter detta steka under lätt omrörning tills det fått färg. Då tillsätter jag ca 250 g passerade tomater och 2 dl grädde. Detta beror lite på hur mycket sås man vill ha. Jag kallar mig själv för såsoman så jag vill ha mycket sås. Låter detta sedan koka på låg temperatur och serveras sedan tillsammans med riset.

14 Kommentarer

 1. 31 augusti, 2018 / 11:40

  Så gott! Älskar korvstroganoff verkligen! 😀

  • dixiwonderland
   Författare
   1 september, 2018 / 10:38

   Då var detta receptet passande 😉

 2. 31 augusti, 2018 / 12:05

  Det är ju så gott med korvstroganoff! 😀

 3. 31 augusti, 2018 / 12:12

  Så länge sen, mums! Trevlig helg!

 4. 31 augusti, 2018 / 14:08

  Åh det är ju så gott<3

 5. 31 augusti, 2018 / 16:59

  Inte heller jätteförstjust i det, men för mig är det korv som är problemet haha 🙂 Men vad roligt att det blev bra! =)

  • dixiwonderland
   Författare
   1 september, 2018 / 10:36

   Haha ja falukorv har ju en väldigt speciell smak 😛

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.