0   16
5   23
1   17
6   29
6   16
4   24
0   14
1   47

Väldigt få av influencer i Sverige tjänar miljoner

Den senaste tiden har jag noterat extremt mycket negativa kommentarer. Dessa kommentarerna är ofta skriva av medelålderskvinnor som arbetar inom vården. Dom har ett sånt fruktansvärt hat mot oss som arbetar som influencer. Jag har varit med sen start (2005) och har sett hur unga tjejer tack vare sina bloggar kunnat starta företag som idag omsätter miljoner.

”För mig har det alltid varit en sån enorm drivkraft”

Av någon anledning så är dessa kvinnorna så fruktansvärt hatiska. ”Influencers är något påhittat, jag skulle vilja se dom arbeta som sjuksköterska där man får uppleva riktig stress, hur kan det vara ett jobb när man går och fikar, tränar eller visar vad man har på sig”. För mig är det helt obegripligt hur man som vuxen kan se ner på någon annans yrke och förminska det. Jag har lika mycket respekt för en person som arbetar som civilingenjör som jag har för någon som arbetar som städerska. Det värsta tycker jag är att det är kvinnor som sitter och trycker ner (ofta) unga kvinnor.

Jag har arbetat inom call center, butik, lager och jag har testat på vården. Alla arbeten har sina för och nackdelar. Att arbeta på lager var fysiskt påfrestande på kroppen även psykiskt för mig då jag hade mycket ansvar. Men det går inte att jämför med den psykiska stressen jag har idag som egenanställd. När jag arbetade som anställd så kom lönen varje månad, samma summa. Idag har jag konstant en ekonomisk stress. Jag berättade för er om fakturan som aldrig blev betalad. Efter att ha kontaktat fyra personer så fick jag betalt 18 dagar efter att förfallodatumet hade gått ut.

”Väldigt få av influencer i Sverige tjänar miljoner”

Många av oss kämpar dagligen med att försöka få ekonomin att gå ihop, precis som många andra personer i många andra yrken. Jag försöker hela tiden visa både de bra och dåliga sidorna i yrket. Det är naturligtvis en stor skillnad på mig och de största i Sverige. Men jag skulle aldrig vilja flytta till Stockholm endast för att göra karriär. Jag är helt säker på att jag kan bo i en mindre stad, leva ett enkelt liv och fortsätta försörja mig på detta. Som min vän sa, dessa personerna kommer förmodligen aldrig att ändra sina åsikter. Vilket kanske är sant men jag hoppas att jag via min blogg kan ge en annan bild än att det bara handlar om pressresor, event och goodiebags.

18 Kommentarer

 1. 23 augusti, 2018 / 09:52

  Bra inlägg<3

 2. 23 augusti, 2018 / 10:07

  Vad tråkigt att du får sådana dumma kommentarer och dom är säkert avundsjuka. Men ingen ska behöva få sådana kommentarer och jättebra att du lyfter ämnet! Kramis

  • dixiwonderland
   Författare
   24 augusti, 2018 / 08:46

   Att folk är bittra och dömande överlag är fruktansvärt tråkigt. Men jag tror tyvärr inte att man kan förändra deras åsikter så det bästa är att bara ignorera.

 3. 23 augusti, 2018 / 11:00

  Va trist. Är det på bloggen du fått sura kommentarer? Dålig stil. Här får vi peppa varandra så mycket vi kan. Jag är inte 20 år längre men jag vet hur det är att vara ung och driva företag, man behöver all pepp som finns. Kämpa vidare Dixie!! Kramar!

  • dixiwonderland
   Författare
   24 augusti, 2018 / 08:45

   Nej jag har inte fått kommentarer här på bloggen utan det har varit när jag kommenterat på andra plattformar. Jag tycker alltid att man ska stötta varandra men tråkigt nog verkar inte alla hålla med :/

 4. 23 augusti, 2018 / 11:18

  Så himla bra skrivet!! Håller med dig, himla tråkigt att man ska behöva trycka ner andras yrken och säga att det inte alls är ”jobbigt och stressigt”. Men troligtvis nej så kommer de tyvärr aldrig ändra sin åsikt om det, men bara fortsätt med det du gör Nathaline för du är grym! 😀

  • dixiwonderland
   Författare
   24 augusti, 2018 / 08:43

   Tack. Ja det är nog bäst att bara undvika de personerna och fokusera på den positiva energin som också finns 🙂

 5. 23 augusti, 2018 / 11:45

  Kan inte förstå hur folk kan vara så hatiska mot influencers!! 🙁

  • dixiwonderland
   Författare
   24 augusti, 2018 / 08:42

   Jag kan förstå att man är kritisk men nu upplever jag att folk faktiskt är hatiska. Sjukt tråkigt men det är bara att ignorera och köra sitt race 🙂

 6. 23 augusti, 2018 / 15:05

  Bra skrivet!! Håller verkligen med dig <3

 7. 24 augusti, 2018 / 06:53

  Jag tror att dessa personer är väldigt bittra över sitt eget arbete, kanske önskar de egentligen att också jobba hemifrån. En önskan om ett annat liv. Jag ska inte skriva att de är avundsjuka men någon form av bitterhet över sitt eget liv tror jag är orsaken till att de inte kan unna andra personer att kunna leva på det sättet.

  • dixiwonderland
   Författare
   24 augusti, 2018 / 08:38

   Jag tror absolut att det finns något i det du skriver. Det är ju bara väldigt tråkigt att det är så här. Jag ser hur personer med samma yrke som jag lyckas göra en karriär men samtidigt får dom såna fruktansvärda påhopp och det gör mig ledsen. Men det är nog bäst att bara acceptera och fokusera på de positiva människorna 🙂

 8. 25 augusti, 2018 / 18:51

  Tja, vem äger problemet med att vara bitter? Det är ju inte du, eller hur? En sur kommentar beskriver bäst den själv som dryper den. Behöver den besvaras ska den besvaras med stil.

  • dixiwonderland
   Författare
   26 augusti, 2018 / 10:15

   Förstår inte riktigt vad du vill ha sagt med din kommentar?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.