12   24
1   19
0   22
1   29
5   24
0   17
1   19
1   32

Nu ligger jag i sängen halvt död och lyssnar på åskan

Jag har städat precis hela dagen lång. Nu ligger jag i sängen halvt död och lyssnar på åskan. Det regnar lite men jag hoppas verkligen att det bara kommer ösa ner i några timmar nu. Alla blommor har vissnat för länge sedan, bönderna skriker efter hjälp då det inte finns något bete och det brinner i flera delar av landet. Jag tror inte många reflekterar över detta och tänker att det är klimatförändringar men när vi har den varmaste Majmånaden någonsin då blir jag faktiskt rädd.

Städningen gick över förväntan idag. Rensade även i våra garderober i hallen och hann med en disk. Det var en hel del skit som slängdes idag samt mycket som fick hamna i källaren. När sambon tar semester så ska vi ta några varv till återvinningscentralen och äntligen bli av med all skit som står packat där nere. Planerar även en runda till IKEA då vi behöver ett nytt torkställ men också lådor som vi kan ha under sängen.

Hämtade även ett paket idag som innehöll min älskade olja. Jag har använt denna oljan i säkert fem års tid och jag älskar den. Det är en ekologisk arganolja och funkar väldigt bra för oss som har frissigt hår. Tråkigt nog finns den inte att beställa i Sverige utan jag får alltid beställa den från Nice Beauty. Som jag skrev i ett annat inlägg så håller jag på att spara ut mitt hår vilket betyder att jag inte använder några värmeverktyg. Känns inte speciellt roligt då jag inte alls gillar mitt naturliga hår men ibland får man bita i det sura äpplet.

34 Kommentarer

 1. 9 juli, 2018 / 18:13

  Ja, det skulle verkligen behövas en rejäl regnskur! Skönt att städningen gick bra, alltid skönt att rensa lite! ^^

 2. 9 juli, 2018 / 18:34

  Åh så härligt med en riktig rensning, skulle med behöva det! Får ta det nu under semestern.
  Svar: Åh så härligt det skall bli med semester. Men nä trist, varför ingen semester?

  • dixiwonderland
   Författare
   10 juli, 2018 / 10:01

   Så man vill spendera sin semester 😉

 3. 9 juli, 2018 / 18:51

  Ohh skönt att rensa undan och få mycket sådant gjort, man känner verkligen att berg lossat från ens axlar då

  • dixiwonderland
   Författare
   10 juli, 2018 / 10:01

   Ja lite så. Vill gärna ha så lite saker som möjligt i lägenheten 😛

 4. 9 juli, 2018 / 18:55

  Hoppas ni får en massa regn, det behöver naturen som du säger 🙂 Skönt att få rensa ur och städa, det behövs ibland 🙂

  • dixiwonderland
   Författare
   10 juli, 2018 / 10:00

   Det fick vi men det verkar inte ha varit tillräckligt 🙁

 5. 9 juli, 2018 / 19:27

  Å vad skönt att städa 🙂 Det ska jag göra imorgon, det känns ju så skönt efter 😀 och speciellt när man kan lyssna på regn/åska.

  • dixiwonderland
   Författare
   10 juli, 2018 / 10:00

   Jag ska fortsätta städningen idag 😉

 6. 9 juli, 2018 / 21:23

  Så härligt med regn. Önskar det skulle komma regn här med men det var länge sen nu. Så tråkigt för bönderna som måste nödslakta och deras åkrar som torkar. Håller tummarna för mer regn..

  • dixiwonderland
   Författare
   10 juli, 2018 / 09:59

   Ja man lider verkligen med dom. Våra bönder är något som vi ska vara stolta över och jag hoppas att dom har möjlighet att få hjälp från de olika kommunerna.

  • dixiwonderland
   Författare
   10 juli, 2018 / 09:59

   Man behöver två regndagar i veckan, speciellt när det är så här varmt :/

 7. 9 juli, 2018 / 21:51

  Denna hettan som har förkommit i år och den senaste tiden har mina tankar varit om hur våran jord egentligen mår av, eftersom jag är mer mån av djur&natur än människans egoistiskt välmående så har klimatförändringen varit en ständigt orosmoln. Om jag skulle valt ett annat yrke så skulle jag lätt satsat som naturfotograf och jobba med naturdokumentärer<33 Ha det fint tjejen och ha en fortsatt GLAD SOMMAR nu…

  • dixiwonderland
   Författare
   10 juli, 2018 / 09:58

   Ja det är oroväckande att vi har så här varmt. Island hade sitt största jordskalv någonsin (tror jag det stod). Naturen säger ifrån men samtidigt arbetar vi människor för lite för att hjälpa till. Tror det skulle vara en stor skillnad om alla sorterade sina sopor bättre, bara det skulle göra en stor skillnad eller om man minskade på all jävla plast som sedan hamnar i våra hav och dödar så många havs arter.

 8. 9 juli, 2018 / 23:33

  Skööönt att ha rensat ur massa saker! Skönt att ni har lite regn… vet inte när det dyker upp för oss..

  • dixiwonderland
   Författare
   10 juli, 2018 / 09:56

   Hoppas att det kommer snart. Känns som att hela landet behöver det 🙁

 9. 9 juli, 2018 / 23:40

  perfekt med en sån olja

  ja jag lyssnade oxå avskyr åska men älskling va nära så de gick bra fniss

  • dixiwonderland
   Författare
   10 juli, 2018 / 09:55

   Förstår inte hur man kan vara rädd för åskan när den inte är farlig men visst låter det en hel del 😛

 10. 10 juli, 2018 / 00:19

  Den ska jag testa, mitt hår är jätte frissigt 🙁 Tack för tipset 🙂

  • dixiwonderland
   Författare
   10 juli, 2018 / 09:55

   Hoppas att du kommer tycka om den lika mycket som jag 😀

 11. 10 juli, 2018 / 06:55

  God morgon 🙂
  Trodde det skulle åska hos oss igår men var bara kvavt och klibbigt och mulet. Kom inte ens regn. Och idag ska det vara varmare och soligare igen. Hoppas du får en toppen fin dag <3 angående ditt inlägg under om klipp där you tubers städar sina hem, i love it *haha* Blir så inspirerad och sugen på att städa, jättebra ju 😉

  • dixiwonderland
   Författare
   10 juli, 2018 / 09:54

   Tråkigt att ni inte fick något regn 🙁 Det regnade rätt mycket här igår men eftersom att det är så torrt i marken så sugs det upp direkt. Skulle behöva regna i minst en vecka för att naturen ska få de vattnet som de behöver.

 12. 10 juli, 2018 / 08:44

  Jag tycker det är mysigt när det åskar, men det är alldeles för länge sen nu, vi behöver regn omgående!

  • dixiwonderland
   Författare
   10 juli, 2018 / 09:53

   Jag har inte heller något emot det 😛

 13. 10 juli, 2018 / 08:52

  Men guuu vad skönt att ha det städat! Just nu bor jag hemma vid mamma och pappa och kaosen här är total. Längtar verkligen efter att flytta hem och känna att jag liksom kan städa och äga mitt, haha! Kram fina <3

  • dixiwonderland
   Författare
   10 juli, 2018 / 09:53

   Det blir ju jobbigt om man bor med någon som är raka motsatsen till en själv 😛 Min sambo har nog blivit härdad efter att vi flyttade ihop xD Men trots att det ibland hamnar några smutsiga trosor på golvet så har jag blivit bättre på att städa 😉

 14. 10 juli, 2018 / 20:07

  åh jag och min sambo älskar åska men de åskar typ aldrig här 🙁

  • dixiwonderland
   Författare
   11 juli, 2018 / 19:51

   Åhh håller tummarna för att ni får lite åska nu i sommar 🙂

 15. 11 juli, 2018 / 00:08

  Va duktig du e som städat så mkt 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.