1   22
6   31
1   16
8   25
7   29
1   19
4   31
7   24

Mitt jobb är betydligt mer riskfyllt än vad man kan tro

”Mitt jobb är betydligt mer riskfyllt än vad man kan tro”

Vid klockan tre åkte jag ner för att spendera dagen med min bestie. Hon hade kvällen innan hittat ett solrosfält och ni kanske minns dessa bilderna som vi fotograferade förra året. Jag trodde inte att jag skulle få chansen igen så jag blev naturligtvis jätte glad när hon berättade vad hon hade hittat. Tanken var först att vi skulle fotografera klockan halv åtta på kvällen men eftersom att det var molnigt idag så valde vi att fotografera direkt.

Och det är nu det obehagliga sker. Jag har fotograferat på väldigt många fält. Det är den typen av bilder som jag själv älskar och det har aldrig varit några problem. Vi hinner knappt gå 10 meter innan en stor lastbil kommer och parkerar vid vår bil. En man hoppar ur och fotograferar vår registreringsskylt på bilen. Min första tanke är att han ska ge oss böter och då jag är ute på fältet så hör inte jag vad mannen säger. Det första han hade sagt var ”TJUVAR”. Han trodde alltså att vi hade åkt till fältet för att stjäla solrosor… Vem själ solrosor mitt på ljusa dagen? (Om man nu skulle stjäla vilket vi absolut inte hade i tankarna).

Han går fram till min sambo och bestie och verkar väldigt upprörd. Detta missar jag helt eftersom att jag är en bit bort och redan fotograferar. Jag hör bara min sambo säga att vi endast ska fotografera. Då vänder jag mig om och förklarar att vi hade sett bilder på instagram att folk hade fotograferat på fältet, men det är kanske inte okej att vi gör det? Då svarade mannen ”Jo visst”. Sen åkte han iväg.

Då jag var en bit bort så upplevde jag honom aldrig som hotfull.

Jag har aldrig varit med om något liknande under de 13 åren som jag har bloggat. Han borde gått fram till oss och fråga vad vi gjorde än att anklaga oss för att stjäla. Vi fick i alla fall några bilder men på grund av denna händelsen så blev det tyvärr inte de bästa. Både min sambo och bestie var skakiga efter händelsen. Efter åkte jag hem till min bestie där vi åt pizza, drack Aviva och så stylade jag hennes hår. Man kan väl konstatera att jag tar en del risker för att få bra bilder till mina sociala medier haha.

26 Kommentarer

 1. 1 augusti, 2018 / 22:20

  Jättefina bilder! Kram

 2. 2 augusti, 2018 / 08:30

  Men oj, ja han kunde gått fram och frågat först. Man hinner ju tänka en del 🙂 Hoppas det blev fina bilder <3 Även om det inte blev många,

 3. 2 augusti, 2018 / 09:33

  Men vilken läskig gubbe haha! Han kunde ju bara frågat från början isåfall och inte fotat er bil och skrikit tjuvar till er, men vad bra att det löste sig 🙂

  sv: Ja tyvärr har blogg.se tappat jättemycket.. är inte så intresserad av att jobba som bloggare eller med företag men absolut att det är lite drygt att dem har no-follow länkar. Ja vet inte riktigt hur jag ska göra för vill ändå kunna koda min blogg riktigt med html och sen även ha kvar hela arkivet och inläggen dit jag flyttar haha.. får tänka på detta 😉

  • dixiwonderland
   Författare
   3 augusti, 2018 / 10:59

   Ja det kändes väldigt konstigt att han valde att fotografera vårt regnummer? Vad ska han med de till? Som tur var så finns det vittnen som kan intyga att vi gick där ifrån tomhänta ifall något skulle dyka upp. Sen har jag faktiskt pengar att jag kan betala för ett par solrosor om jag nu skulle vilja ha några 🙂

 4. 2 augusti, 2018 / 17:52

  Men herregud vilken idiot han var och så pinsamt av honom. Jättefina bilder! Kramis

  • dixiwonderland
   Författare
   3 augusti, 2018 / 10:58

   Ja han borde verkligen ha agerat annorlunda.

 5. 2 augusti, 2018 / 20:34

  Men va? Precis som du skriver så kunde han faktiskt frågat vad ni gjorde!

  • dixiwonderland
   Författare
   3 augusti, 2018 / 10:57

   Ja! Helt sjukt verkligen. Lär ju aldrig fotografera där igen xD

 6. 2 augusti, 2018 / 21:59

  vad dålig stil av han att skrika så utan att veta vad han snackar om. vad trodde han, iof är det väl bra också att agera snabbt men det blir ju lite bestraffning för er att ”pekas ut” som tjuvar :p

  • dixiwonderland
   Författare
   3 augusti, 2018 / 10:57

   Fast agera snabbt innebär inte att man anklagar någon. Han borde bettet sig vuxet och frågat vad vi gjorde än att skrika TJUVAR och gå ilskt mot oss. Jag känner att man var ju rädd korkad som på riktigt tror att man tar med sig en hund samt stjäl mitt på ljusa dagen…

 7. 2 augusti, 2018 / 22:53

  Vilken tur att det gick bra och att ni kunde fotografera! 😀

  • dixiwonderland
   Författare
   3 augusti, 2018 / 10:55

   Han var väl inte skit glad över tanken men jag åker inte så långt för att inte få de bilderna som jag vill ha 😉

 8. 2 augusti, 2018 / 23:20

  Men vad obehagligt!!! 😮

 9. 3 augusti, 2018 / 10:39

  Men ojdå, tänk vad man kan få vara med om när man jobbar och så fräckt att påstå att ni skulle stjäla istället för att bara fråga vad ni gjorde? Gott med pizza, det tänkte jag försöka få sambon att käka med mig ikväll eller imorgon 😉

  sv: Tack snälla och bästa du för din fina kommentar. Jag vet att du många stunder känner likadant och att vi nog delar mycket känslor som det innebär med att driva eget. För mig är det skönt och veta att jag inte är ensam och jag tror att vi kommer gå så långt, båda två och trots allt måste man ju tillåta sig själv att vila och återhämta sig emellanåt för att orka längre! Heja oss. <3

  • dixiwonderland
   Författare
   3 augusti, 2018 / 10:55

   Jag tycker han borde frågat vad vi gjorde än att anklaga oss. I slutändan är det han som ser dum ut och vill man inte att folk ska fotografera då får man väl sätta upp skyltar där det står privatmark eller liknande. Har som sagt aldrig varit med om något liknande tidigare.

 10. 3 augusti, 2018 / 10:42

  Fy vad obehagligt! 🙁

  • dixiwonderland
   Författare
   3 augusti, 2018 / 10:51

   Ja det var inte alls trevligt :/ Hade jag hört vad han anklagade oss för så hade jag förmodligen blivit förbannad (så det var nog tur att jag inte hörde) men jag tycker att man kan vara trevlig och fråga vad vi gör än att bara anklaga oss. Man tar väl knappast med sig en hund om man ska stjäla osv.

 11. 3 augusti, 2018 / 19:56

  åh vad obehagligt, skönt att han gav sig 🙂

  • dixiwonderland
   Författare
   4 augusti, 2018 / 13:09

   Ja det var en väldigt konstig händelse som jag hoppas att jag slipper uppleva igen :/

 12. Maria
  12 augusti, 2018 / 14:35

  Troligtvis så händer det väldigt ofta att folk snor solrosor vilket är någons inkomstkälla… så troligtvis va han trött på ”alla” som han redan fått säga till och agerade därefter. Inte så att du tog någon risk när du fotade där… han hade ju bara skrikit på er 😉 inte så att han hade gjort något mer 🙂

  • dixiwonderland
   Författare
   13 augusti, 2018 / 10:14

   Tråkigt att du alltid har en viss ton i dina kommentarer som inte är speciellt trevlig.

 13. M
  13 augusti, 2018 / 15:52

  Nu kommer du säkert anmärka på min ”ton” också, men tror ändå du kan ha nytta av följande till en annan gång.

  Solrosor räknas, om jag inte minns fel, som gröda och marken ni fotade på räknas med andra ord som jordbruksmark och omfattas därav inte av allemansrätten. Dvs, du har ingen rätt att beträda jordbruksmarken oavsett risken för skada på mark eller växtlighet. Huruvida marken eller solrosorna tar skada eller inte för att ni går ibland dem kan ju diskuteras, men andra spannmål kan absolut ta skada och jag skulle tro att man därför resonerar likadant kring alla sorters grödor. Jag kan också tänka mig att mannen överreagerade, men rent teoretiskt så borde ni ha bett om lov innan ni beträdde solrosängen, och om han hade trott att fotograferingen kunde skadat marken eller solrosorna så hade han även kunnat neka er. Så förutom hans otrevliga ton/felaktiga anklagande så var han i sin fulla rätt och fråga vad ni gjorde på hans ägor.

  • dixiwonderland
   Författare
   13 augusti, 2018 / 16:55

   Du har helt rätt i det du skriver 🙂 Jag är väldigt försiktig med vart jag trampar när vi är ute på fälten. Främst av respekt av grödan men också bonden. Det finns alltid små stigar i fälten där man kan stå utan att trampa ner något men vi fotograferar alltid så att det ser ut som att man står mitt i det hela. Det bästa skulle naturligtvis vara att försöka hitta personen som äger marken och fråga om lov men det hade blivit en massa extra jobb. Anledningen till varför jag svarade Maria som jag gjorde är för att hon aldrig har lämnat en trevlig kommentar på min blogg utan alltid haft en smådryg ton i sina kommentarer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.