1   18
6   31
1   16
8   24
7   29
1   19
4   31
7   24

Därför har jag varit borta ett tag

Det har gått nästan en vecka sedan jag uppdaterade senast. Mycket har hänt under dessa dagarna och jag tänkte att det var dags att uppdatera er. Måndagen den 4 December så gjorde jag mitt första besök hos Närhälsan. Som många av er vet så har jag inte mått så bra detta året. Jag hamnade i en depression när vi var i budgivningen och tog mig aldrig riktigt ur den. Det var så illa att jag faktiskt inte ens kände någon lycka när vi vann lägenheten.

Därför har jag varit borta ett tag

Därför har jag varit borta ett tag

Månaderna passerade men jag mådde fortfarande inte bra. Jag har alltid känt stress när det kommer till min ekonomi. Men då vi bodde så himla billigt i vår lilla etta så funkade allt väldigt bra. Men i och med flytten så insåg vi ganska snabbt att det skulle bli väldigt svårt att endast leva på en lön då vår månadskostnad ökade med över 10.000 kronor.

Och som ni vet så gick jag och skaffade mig en anställning. Äntligen så skulle jag ha en regelbunden inkomst och alla mina problem skulle försvinna. Trodde jag… Mitt mående blev drastiskt sämre. Jag blev väldigt förvirrad för jag trodde att denna anställningen skulle lösa alla mina problem. Istället upplevde jag att allt bara blev värre. Min prestationsångest började äta upp mig levande och jag vet inte hur mycket jag har gråtit på jobbet men det är mycket.

Min första månad som anställd var allt annat än lätt

Jag tror att det helt enkelt blev för mycket på samma gång. Jag har ändå jobbat ensam i fyra års tid. Nu har jag en chef, en massa nya kollegor, är i en bransch som jag aldrig tidigare har jobbat i samt skulle lära mig två områden samtidigt.

Min prestationsångest skapade mer stress och desto mer stress jag fick desto mindre sov jag. Så jag sökte hjälp. Först gick jag till apoteket som skickade mig till vårdcentralen som sedan i sin tur skickade mig till Närhälsan. Där fick jag sätta mig ner och berätta allt jag gått igenom. Svara på en massa frågor och det var inte förrän hon frågade ”Vad fyller dig med energi?” som jag blev helt tyst. Sen efter ett tag så sa jag ”Ingenting”.

Jag har en ny tid i början av nästa år. Min läxa fram tills dess var att hitta saker som fyller mig med energi. Än så länge så står gymma, bada och läsa böcker på listan. Jag skulle också försöka lära mig själv att ta det lugnt. Jag förklarade att jag anser det är slöseri med tid med att inte göra något alls. Men sen den 4 December så har jag inte gjort något alls efter jobbet. Blogginläggen som har kommit upp har varit tidsinställda. Jag har bara kommit hem, duschat och sedan satt mig i soffan. Kollat lite Youtube, spelat lite Hogwarts Legacy eller läst en bok. Och det var inte förrän denna veckan som jag började känna mig som mig själv igen.

Därför har jag varit borta ett tag

Min sömn är mycket bättre nu. Jag somnar nästan direkt när jag känner att jag blir trött. Jag har fortfarande problem med att jag vaknar under natten. Men nu lyckas jag somna om vilket jag inte gjorde tidigare. Jag känner att jag kan hantera stressen på jobbet mycket bättre nu och lämna större delen av den där. Jag har alltid haft problem med att jag drar med mig jobbet hem. Det känns väldigt skönt att äntligen börja känna mig som mitt gamla glada jag igen.

Jag försöker också lära mig vad jag vill

Det låter säkert så flummigt men för att ge er ett exempel så ville jag egentligen inte gå på julmarknaden som vi besökte nyligen. Egentligen så ville jag bara vara hemma och gå runt i min pyjamas hela dagen. Men vi gick dit för att genom att gå dit så skulle jag ha bloggmaterial och det är så jag har levt mitt liv i över 10 års tid.

 • Vi äter där för då kan jag ta fina bilder till mina sociala medier
 • Vi gör detta så att jag kan skapa material till mina sociala medier
 • Vi köper detta så att jag kan skapa material till mina sociala medier
 • Vi fotograferar mig så jag har material till mina sociala medier

Listan kan göras oändligt lång och det är inte konstigt att så många som jobbar med sociala medier idag blir utbrända. Man slutar aldrig att tänka jobb. Man slutar aldrig att skapa material för att konstant uppdatera sina sociala medier. Nu försöker jag lära mig att inte tänka på de sättet och det är så himla svårt ska ni veta. Men jag tror det är viktigt att jag tar ett steg tillbaka för att hitta en balans i livet som jag mår bra om. Dessutom så är livet för kort för att tvinga sig själv att göra saker som man egentligen inte vill. Nu vet ni varför det har varit så tomt här på bloggen. Jag har helt enkelt varit upptagen med att göra ingenting.

4 Kommentarer

 1. 15 december, 2023 / 09:57

  Å bra att du sökt hjälp fina du, och så fint och bra att du delar detta, skönt att sömnen blir bättre. Ta hand om dig massa kramar

 2. Johanna
  16 december, 2023 / 16:10

  Jättebra och insiktsfullt inlägg. Jag har läst din blogg från och till under flera år, minns inte faktiskt hur jag hittade din blogg men nåt gjorde uppenbarligen att jag fastnade. Jag tycker att du har många kloka tankar och det är nog det som gör att jag återkommer.

  Modigt av dig att söka hjälp, jag har haft samma problematik men har haft det svårt med att hitta rätt inom vården. Känner mig ofta totalt missförstådd av t.ex. kuratorer vilket gör att jag ej vill komma tillbaka då det tar emot. Tyvärr.

  Jag minns att jag skrev tidigare i din blogg i en kommentar att jag var så deppig över att jag hade det svårt med att ta körkort, klarade teorin men ej uppkörningar. Tillslut (förra året) lyckades jag och har numera en egen bil som jag snart har betalat av helt och hållet. Det blev till slut automatkörkort och jag känner att jag verkligen inte orkar bry mig om dem som ifrågasätter det. Det kommer ofta från personer som ej har behövt finansiera körkortet själv utan fått hjälp från sina föräldrar eller en annan anhörig. Vilket inte jag har.

  Jag är imponerad av lägenheten ni har köpt och inrett så otroligt fint, är inte lite avundsjuk haha. Fota gärna mer från lägenheten och jag älskar inlägg när du skriver om skönhetsprodukter. Jag blev så glad nu när jag såg att du också har Caiakalendern då jag också köpte en! Blir kul att följa vad du tycker om den.

  Kram Johanna

  • dixiwonderland
   Författare
   16 december, 2023 / 19:41

   Jag har nog haft en väldig tur när det kommer till vården. Jag har fått väldigt fint bemötande varje gång vilket jag är så tacksam för. Jag hoppas inte att du ger upp! Din hälsa är så viktig och den är värd att kämpa för! Har du testat Mindler? Där får man ju byta psykolog om man känner att det inte känns rätt. Kan ju vara värt ett försök om du inte hittar någon i närheten där du bor.

   Angående körkortet så görs det nästan inga manuella bilar längre så jag tycker bara det känns onödigt att ta manuellt körkort 😅 Vet inget företag som har manuella bilar och det var det folk alltid använde som argument ”Tänk om du hamnar på en arbetsplats som bara har manuella bilar?” men majoriteten av företag har ju automat. Tycker du ska vara stolt över att du tog körkortet 😀 Jag ska absolut försöka fotografera lägenheten mer 😅 Jag har varit rätt dålig på de men får kanske ta mer bilder nu när jag kommer vara ledig. Och mer skönhet blir det för jag har så mycket produkter att testa och recensera nu efter kalendern 😁

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.