12   24
1   19
0   22
1   29
5   24
0   17
1   19
1   32

3 saker som du ska veta om du vill jobba som influencer

Att jag har en enorm frihet i mitt arbete går inte att sticka under stolen. Alla influencer arbetar på olika sätt. De största i Sverige är signade till olika agenturer vilket betyder att dom har personer som arbetar för dom. Personer som förhandlar avtal med företag som vill samarbeta, de har personer som fotograferar och redigerar deras bilder, personer som redigerar deras videos. Assistenter som hjälper dom att svara på mail, gå ärenden och osv.

”Det kräver enormt mycket självdisciplin”

Jag älskar att jag kan arbeta hemifrån och någon mer som älskar det är Bonzo. Han är med på alla fotograferingar som vi gör, han är med hemma när jag arbetar och jag är så enormt tacksam att jag kan spendera så mycket tid med honom. Men att arbeta hemifrån är långt ifrån enkelt. Det kräver väldigt mycket självdisciplin för du har ingen som talar om för dig vad du ska göra. Ibland är det enklare att få en uppgift och bygga upp allt kring det än att starta från noll.

3 saker som du ska veta om du vill jobba som influencer

 • Du måste arbeta varje dag. Då dina sociala medier alltid ska uppdateras så krävs det planering i förväg. Vill man ta en dag ledigt från bloggen så är det en fördel om man har tidsinställt inlägg sen tidigare eller att man ser till att instastories uppdateras regelbundet den dagen. Du är aldrig ledig även fast en plattform står still för en dag.
 • Det tar enormt mycket tid. Att skriva ett blogg inlägg och ta bilder går snabbt. Men vill du producera inlägg med kvalité så får du lägga ner minst tre timmar på att redigera bilderna och lika mycket tid på att skriva ett blogginlägg. Du vill ha blogginlägg som Google tycker om och då räcker det inte att bara skriva några få rader och sätta in lite bilder. Det finns otroligt många regler att följa för att Google ska tycka om det du skriver. Hur många ord som finns i blogginlägget, do-follow länkar, H2 rubriker, hur många meningar som man placerar tillsammans i ett stycke, metabeskrivning, nyckelord, permalänk, ingående och utgående länkar. Vet du inte vad allt detta är så har du en hel del att läsa på.
 • Den ekonomiska stressen. När man gör allt själv så går det inte att luta sig tillbaka och tro att det kommer lösa sig av sig själv. Tankarna kring att få ekonomin att gå runt är det som är det absolut jobbigaste. Som jag skrev i detta inlägget så var 6 företag försenade med att betala fakturorna som jag skickat till dom. Man kan aldrig förlita sig på att man får betalt i tid. Du kan aldrig veta hur många samarbeten du kommer få under en månads tid. Man ska också vara medveten om att ingen betalning kommer samma datum. Jag kan få betalt när som helst i månaden. Vissa företag har en månad på sig att betala medan vissa kan ha upp till tre månader på sig.

”Jag arbetar i en bransch som domineras av kvinnor”

Och kanske är det därför som branschen fortfarande inte har fått den respekten som den förtjänar. Men att kategorisera influencers i ett fack går inte. Vi är så otroligt många som skriver om så många olika saker. Jag hoppas att den typiska bilden av vad en influencer gör kommer att försvinna. Att man bara går på event, flyger på sponsrade resor och får hem gratisprodukter. Influencervärlden är så mycket mer än det och jag hoppas att jag via mina sociala medier kan visa det. Man behöver inte bo i en storstad, resa jorden runt och gå på en massa event för att kunna arbeta med detta. Så länge du har drivkraften och är villig att arbeta hårt så går det oavsett vart du bor.

26 Kommentarer

 1. 13 augusti, 2018 / 11:25

  Jag fattar aldrig det här med meta beskrivning, nyckelord och allt det andra som har med google att göra? Skulle vilja lära mig mer av det men har fattar aldrig när jag läser om det? Bra inlägg! 😀 Kramis

  • dixiwonderland
   Författare
   14 augusti, 2018 / 09:23

   Om du inte förstår då blir det ju svårt att lära sig :/ Jag brukar alltid googla på engelska då jag tycker man får mer information än på de svenska sidorna 😛

 2. 13 augusti, 2018 / 13:06

  Bra inlägg! 🙂

 3. Emelie
  13 augusti, 2018 / 13:10

  Otroligt uppskattat inlägg! Hade varit roligt att läsa fler liknande inlägg om influencing (haha är det ett ord?) Jätte intressant iallafall!

  • dixiwonderland
   Författare
   14 augusti, 2018 / 09:21

   Jag har skrivit flera liknande inlägg 🙂 Går att googla sig fram till de inläggen. Skriv dixi wonderland influencer / bloggare – arbeta som bloggar / influencer osv 😛

 4. 13 augusti, 2018 / 13:16

  Tack för att du delar med dig! Strävar efter att bli influencer på heltid, så tycker det är sjukt intressant att läsa sådant här hos någon som vet vad det innebär.

  Sv: Kul att du gillade listan! Funkar det med en kopierad lista eller skulle det vara mer intressant med en egen lista? Stor kram

  • dixiwonderland
   Författare
   14 augusti, 2018 / 09:20

   Va roligt att du tyckte om inlägget 🙂

 5. 13 augusti, 2018 / 14:03

  Ja, det är tufft att blogga över huvud taget. Disciplin är det som gäller!

  • dixiwonderland
   Författare
   14 augusti, 2018 / 09:19

   Speciellt när man arbetar hemifrån och inte har någon som talar om för en vad man ska göra 🙂

 6. 13 augusti, 2018 / 14:23

  Så bra inlägg och så otroligt viktiga kom-ihåg-tips!! För folk förenklar yrket och arbetet som egna företagare och influencers gör så mycket, fast att jag många gånger tror att det är just vi som arbetar hårdast med otrygg ekonomi och väldigt få ledighetstimmar. Du är så inspirerande! :*

  • dixiwonderland
   Författare
   14 augusti, 2018 / 09:19

   Tack fina du för dina ord 😀 Jag tror många av fördomarna är för att personer vet väldigt lite om yrket. Dom förstår inte att man behöver investera i en bra dator som klarar av stora redigeringsprogram som också kostar pengar. Man behöver ha en viss talang när det kommer till att uttrycka sig i text och bild för man vill att personerna ska komma tillbaka. Man måste kunna en hel del om marknadsföring, kunna förhandla med företag samt veta hur man fakturerar. Det finns så mycket som många inte ens har en aning om att man måste kunna. Men jag kan ju bara hoppas att fler som jobbar som influencers vill dela med sig av vad som händer bakom inläggen också 🙂

 7. 13 augusti, 2018 / 16:32

  Ja det är inte så enkelt som folk tror 🙂 Det är sorgligt när folk tar det så lättvindigt när det ändå är jobb för många 🙂

  • dixiwonderland
   Författare
   14 augusti, 2018 / 09:16

   Ja det är inte roligt att folk anser att det inte är ett jobb när så många (framför allt unga tjejer) idag startar egna företag tack vare sina sociala medier. Känner inte att det finns någon anledning till att skämmas. Jag är naturligtvis väldigt stolt över hur långt jag har kommit under alla dessa åren. Det började som en hobby för mig också i början men jag lyckades utveckla det hela till ett jobb som jag älskar 🙂

 8. 13 augusti, 2018 / 19:47

  Alltså wow <3 Önskar att jag var hälften så ambitiös som dig vad gäller bloggen. Tar mitt projektledar yrke (mitt "vanliga" arbete) på största allvar och gör allt för att generera bra (bäst) resultat. Men min blogg.. Tänker inte alls på vad google skulle gilla eller inte. Skriver bara om min dag och tänker inte på att få följare osv. Skriver helt för min egen skull och för att jag tycker att det är skoj. Men har helt klart fått mig en tankeställare nu. Du kanske skulle bli bloggcoach 🙂

  • dixiwonderland
   Författare
   14 augusti, 2018 / 09:14

   Har man inte som mål att arbeta som influencer så finns det ingen mening med att läsa på och lära sig. Risken att gå in i väggen hade varit stor för dig om du lagt ner lika mycket tid på din blogg som ditt projektledar yrke (som låter hur intressant som helst :D). Hade detta inte varit mitt jobb så hade jag inte fortsatt att blogga. Det roliga som var när bloggen var en hobby är helt borta för mig. Jag ser och tänker endast jobb när det kommer till mina sociala medier. Tycker naturligtvis fortfarande att det är roligt men det tar väldigt mycket på en att aldrig få vara ledig, oregelbunden ekomoni osv. Jag är alltid 100% eller inget och om bloggen bara var en hobby så hade jag behövt ett jobb vid sidan av och då hade jag aldrig haft orken till att blogga på den nivån som jag gör idag 😛

   • 14 augusti, 2018 / 12:20

    Arbetar faktiskt nu som influencer sedan en dryg månad eller två tillbaka. Men har mycket att lära. Du är så himla duktig och driven. Inspirerar till tusen! <3 🙂

    • dixiwonderland
     Författare
     15 augusti, 2018 / 20:57

     Men gud va roligt för dig, grattis 😀 Du får höra av dig om du undrar något :*

 9. 13 augusti, 2018 / 22:27

  Ohh vad bra du förklarar, det ska ju framhävas även då man jobbar som du gör med det. Samt det är ju enormt mycket arbete med inläggen

  • dixiwonderland
   Författare
   14 augusti, 2018 / 09:08

   Det är ett jobb som alla andra jobb. Ju mer tid man lägger ner desto bättre blir innehållet 🙂

 10. 14 augusti, 2018 / 07:18

  Intressant att läsa! Kramiiis

 11. 14 augusti, 2018 / 07:31

  Det här inlägget var verkligen superbra 👌🏼

  • dixiwonderland
   Författare
   14 augusti, 2018 / 09:06

   Va glad jag blir att du tycker det 😀

 12. Emelie
  15 augusti, 2018 / 14:14

  Det hade varit jättekul ifall du ville skriva ett inlägg om att vara influencer på instagram också! Tips, saker att tänka på, hur algoritmen funkar osv

  • dixiwonderland
   Författare
   15 augusti, 2018 / 20:51

   Instagrams algoritmer hatar mig xD Jag har verkligen inga bra tips när det kommer till instagram. Av det jag vill så vill Instagram att man ska vara super aktiv. Kommentera och gilla andras bilder. Dom vill att man uppdaterar minst 7 bilder per dag och det är ingen som orkar det. Jag tror risken är större att folk skulle sluta följa en om man gjorde det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.