6   26
0   13
0   27
4   36
7   48
2   16
4   43
0   20

Väldigt få vågar visa sig sårbar

Therese Lindgren Väldigt få vågar visa sig sårbar

Av bilden att döma så kan man tro att Therese har gjort en rolig video tillsammans med Anders. Men i själva verket så har hon publicerat en video som verkligen träffade mig i hjärtat. Det är anledningen till varför jag skriver detta blogginlägget just nu.

Denna videon är naken, rå och stark på samma gång. Det krävs mycket av en person för att våga visa sig sårbar. Och därför tycker jag denna videon är så modig. Therese visar att allt inte är frid och fröjd vilket man kan tro när man ser denna bilden och vet vem hon är. Företagen som Therese driver drar in flera miljoner varje år, hon har ett stabilt förhållande, både lägenhet och sommarhus.

Utåt sett så ser allt bra ut

Men det som faktiskt gjorde Therese så stor som hon är idag är att hon har vågat prata om psykisk ohälsa. Och i denna videon berättar hon att läkaren har ändrat hennes dosering för hennes antidepp. Hon är en framgångsrik entreprenör och berättar att hon äter antidepp. Jag vet ingen annan stor entreprenör som har sagt något liknande tidigare.

Therese Lindgren Väldigt få vågar visa sig sårbar

Det är svårt att våga öppna sig och berätta att man inte mår bra. I de samhället som vi lever i idag så ska man prestera varje dag. Både privat och på jobbet. Jag har flera personer i min närhet som inte mår bra just nu. Där små enkla saker som att duscha, städa, laga mat är stora hinder. Det är jätte jobbigt för mig som närstående att se på. Speciellt när jag själv har ett förflutet med depression. Man vill inte att någon annan ska hamna där.

Depression är så vanligt idag att få personer söker hjälp för det

Jag lovade mig själv att aldrig hamna där när jag efter 7 år lyckades ta mig ur det. Men det är lättare sagt än gjort. Nu senast när Bonzo gick bort så satt jag en kväll och mådde så fruktansvärt dåligt att jag i desperation för att få bort allt det onda funderade på att skada mig själv. Det är inte lätt för mig att medge detta. Speciellt när jag har varit frisk i 10 år. Men när ångesten är så brutalt och man mår så jävla dåligt då är det svårt att hålla huvudet ovanför vattenytan.

Therese Lindgren Väldigt få vågar visa sig sårbar

Jag är jätte dålig på att prata om mina känslor och hur jag mår. Jag är orolig över hur jag kommer må när mina studier är klara. För studierna har på ett sätt varit min räddning. Jag är mitt i en sorg som jag kommer få leva med resten av mitt liv. Och studierna har hjälpt mig att tänka på annat. Jag har verkligen lagt hela min själ i mina studier. Naturligtvis för att detta är något som jag älskar och som är otroligt viktigt för mig. Men det har också gjort att jag har haft så mycket att göra med både jobb och studier att sorgen har jag lagt åt sidan för jag orkar inte ta itu med den.

Väldigt få vågar visa sig sårbar

Hade Therese aldrig lagt upp sin video så hade jag aldrig skrivit detta inlägget. Detta är ett sånt typiskt inlägg som jag skriver och sedan raderar. För det är jobbigt att prata om känslor när man inte mår bra. Men kanske kan detta inlägget vara en ögonöppnare. Kanske kan mitt inlägg ha samma effekt som Therese video hade på mig. Någon kanske inser att de är deprimerade och behöver hjälp. Eller så kanske någon känner sig mindre ensam för tro mig, vi är många som inte mår bra. Men väldigt få vågar visa sig sårbara.

4 Kommentarer

 1. 21 augusti, 2021 / 11:00

  Bra av dig och Therese att vara öppna. Sårbara. Jag tycker att det är skönt att inte vara ensam, även om man såklart önskar hälsa åt alla omkring en, och sig själv. Jag står i kö till ångestmottagningen här på Norrlands Universitetssjukhus, men jag har köat i över ett år nu. Så om du skulle fortsätta känna som nu eller om det blir en dipp efter studierna vill jag bara säga att det kan vara värt att be om en remiss liksom ”i förskott” för att kunna komma in. Kram.

  • dixiwonderland
   Författare
   22 augusti, 2021 / 10:58

   Tusen tack för omtanken. Hemskt att köerna ska vara så fruktansvärt långa 🙁

 2. 23 augusti, 2021 / 16:45

  Therese är magnifik i sättet hon närmar sig ämnet, helt öppet och ärligt. Som du säger är psykisk ohälsa problematiskt när de flesta inte pratar om det. Då blir det ju skambelagt på ett sätt det inte borde bli.
  Alla mår psykiskt dåligt någon gång i sina liv och att må psykiskt dåligt är precis lika vanligt som att må fysiskt dåligt (och ofta hänger dessa ihop…) tycker det är jättebra att du belyser detta 🙂

  kramar
  Emma

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.