0   23
4   29
6   40
0   26
0   19
5   33
5   38
2   46

Första dagen i skolan med hemläxa

Första dagen i skolan och jag har redan hunnit med att lämna in min första hemläxa. Så nervöst! Jag skulle skapa en moodbord och sen besvara lite frågor kring detta. Även om jag har bloggat i mer än halva mitt liv så kan det vara svårt att få texten perfekt. Som bloggare så har jag en tendens att skriva väldigt mycket. Sen när man jobbar med seo så som jag gör så ska man hålla meningarna korta. Men i de vanliga livet så tror jag det uppskattas mer om meningarna är långa. Överanalyserar jag? Helt klart haha. Men nu har jag skickat in min första hemläxa. Med några stavfel, tyvärr! Lät sambon dubbelkolla men uppenbarligen så slarvade han. Jag hoppas inte att detta kommer dra ner mitt betyg. Det är svårt när man har svårt för stavning och sen när det är nya ord.

Första dagen i skolan med hemläxa
Jag skulle välja en tidsepok och berätta om den och vad som kännetecknar den. Kan ni utifrån min moodbord gissa vilken tidsepok jag valde av Renässans, Barock eller Rokoko?

Jag var lite stressad inför idag. Jag visste inte hur upplägget för studierna såg ut, hur många timmar per dag jag ska studera (har väl inte riktigt fått grepp om det än haha) och om jag kommer hinna med allt annat. Men så länge jag planerar och skriver ner allt i min kalender som ska göras så kommer jag klara detta bra. Skickade iväg hela 7 paket idag fyllda med växter. Jag håller på att rensa ordentligt här hemma bland alla växterna. Väldigt skönt att få mer plats här hemma. Jag trodde att vi hade ca 50 växter här hemma. Men plussa på 30 till så får ni en mer korrekt siffra haha.

Binderiteknik

Nu måste jag invänta svar från min lärare innan jag får gå vidare till nästa steg som är binderiteknik. Så spännande! Jag älskar att göra buketter men jag är tyvärr inte så duktig på spiralen. Att stjälkarna ska gå runt fint så att buketten påminner lite om ett timglas. Det ska bli super kul att få lära sig. Nu är jag klar med första skoldagen och det känns bra. Det är på riktigt nu. Ska jag vara ärlig så känns det fortfarande som en dröm.

Dela

10 Kommentarer

 1. Erika
  2 mars, 2021 / 10:59

  Vet inte vilken webbläsare du har men, Opera som jag har är det
  inlagt en ”Stavningskontroll” rött streck blir det på ord som inte
  är rätt stavat.

 2. Lisa
  2 mars, 2021 / 17:03

  Jag är helt säker på att det inte är huvudsaken att meningarna eller ordens stavning blir grammatiskt helt rätt utan det att du har förstått uppgiften och redovisar det du lärt dig så att läraren förstår att du hänger med. Tänk på att denna utbildning inte går ut på att du ska bli en bra stavare utan en bra florist och det yrket är ju ett praktiskt yrke där dina grammatiska kunskaper inte kommer vara i fokus. Man brukar ofta vara nervös i början när man inte har helt grepp om vad syftet är med allt men ju längre ni kommer desto mer självförtroende får man och sen går det av bara farten på slutet. Nu i början är det säkert också mycket teoretiskt för att sedan bli mer och mer praktiska övningar. Du kommer att lyckas med det här. Jag känner det på mig.

  • dixiwonderland
   Författare
   2 mars, 2021 / 21:49

   Tack fina Lisa för dina ord! Blir så glad över allt stöd och hejarop. Betyder mycket 🥰

 3. 2 mars, 2021 / 21:31

  Vad intressant det låter!

 4. 3 mars, 2021 / 09:26

  Hahaha jisses vad växter ni har!! 😀
  Spännande att du är igång 🙂 Kram

  • dixiwonderland
   Författare
   6 mars, 2021 / 09:10

   Ja det är som en djungel här hemma men jag älskar det 😀

 5. 3 mars, 2021 / 21:06

  Åh så spännande, och vilken underbar moodbord <3 dock ingen aning om vilken tidsepok, ingen koll på sådant haha 😀

  • dixiwonderland
   Författare
   6 mars, 2021 / 09:10

   Kul att du tyckte om den 😀 Rokoko är rätt svar 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.