3   32
4   12
5   34
4   31
2   25
4   28
1   17
3   31

Recept | Hemmagjord pizza med mycket topping

Igår visste jag inte vad jag skulle göra för mat. Vi har inte mycket hemma men jag ville inte heller åka och handla. Kom på att jag kunde göra hemmagjord pizza. Det går snabbt, smakar väldigt gott och är mättande. Har ni aldrig testat att göra egen så rekommenderar jag er verkligen att testa.

Hemmagjord pizza med mycket topping

Du behöver:
Mjöl
Vatten
Örtsalt
Olja
Passerade tomater
Köttfärs
Bacon
Ananas
Banan
Curry
Ost

Det första man får börja med är att göra degen. Vill man så kan man köpa färdig men vi hade alla tillbehören hemma som man behöver för att göra en egen deg. Ta 4 dl mjöl, 3 msk olja, en halv dl vatten och krydda. Blanda ihop allt till en deg. Om den är för torr tillsätt lite mer vatten och är den för blöt tillsätt lite mer mjöl. Kavla ut degen på en plåt.

Sen är det bara att lägga på alla tillbehören. Jag delade upp pizzan på hälften då min sambo ville ha banan och curry på sin del. Sen är det bara att lägga in i ugnen på 200 grader i ca 30 minuter. Detta är perfekt om man har vänner över och roligt att kunna göra tillsammans med barnen. Jag toppade även min pizza med sallad, gurka och tomater.

Jag kan inte påstå att pizzan blev speciellt vacker men det är också charmen med att göra en egen. Och det viktigaste av allt är att det smakar gott. Med detta receptet så får man en såpass stor pizza att den går att dela på fyra personer. Beror ju lite på hur hungrig man är men annars är det perfekt att göra matlåda på. Till skillnad från pizzor som man köper ute så är hemmagjorda pizzor väldigt goda att värma dagen efter.

18 Kommentarer

 1. 24 augusti, 2018 / 15:26

  Men jag dör så gott!

  • dixiwonderland
   Författare
   25 augusti, 2018 / 10:33

   Haha du får göra en egen nu i helgen 😉

 2. 24 augusti, 2018 / 15:56

  Men åh så gott<3

 3. 24 augusti, 2018 / 16:07

  Men gud vad gott det såg ut! Mums! Kram

 4. Amanda
  24 augusti, 2018 / 21:20

  Vad kul, jag gjorde också egen pizza i veckan ju 😀 perfekt till matlåda precis som du säger!

  • dixiwonderland
   Författare
   25 augusti, 2018 / 10:32

   Sötis <3 Hoppas att den smakade gott :*

 5. 24 augusti, 2018 / 22:10

  Det är ju så gott med hemmagjord pizza och går att variera så mycket – toppen 🙂

 6. 24 augusti, 2018 / 22:20

  Den såg jättesmarrig ut! Jag och sambon brukar också köra halva var med olika toppings 😀

  • dixiwonderland
   Författare
   25 augusti, 2018 / 10:32

   Så smart istället för att göra två olika pizzor 😀

 7. 24 augusti, 2018 / 23:02

  Men så gott! 😀

  sv: Haha, ja mina tidigare hundar har också varit morgontrötta och legat och dragit sig medan jag har gjort mig i ordning och sedan tvingat upp dom. Baloo vaknar av väckarklockan och sätter sig då och väntar på att vi ska starta dagen. Han är lite seg första halvan av promenaden men sedan blir han busig och pigg! Men han väcker mig aldrig om morgonen själv numera utan vaknar alltid av väckarklockan och på helgen så är det alltid jag som vaknar först 🙂

  • dixiwonderland
   Författare
   25 augusti, 2018 / 10:31

   Va duktig han är 😀 Bonzo älskar att sova länge på morgonen xD

 8. 25 augusti, 2018 / 10:15

  Men mums!! 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.