3   17
3   27
7   34
2   36
3   31
6   25
0   15
0   27

Läsarfråga: Hur jag gör för att äta nyttigt

Läsarfråga: Hej. Nyfiken på hur du gör för att äta nyttigt. Jag ÄLSKAR godis etc, och vill alltid ha ngn slags sås till maten när jag äter för annars tkr jag det blir för torrt. Har du tips på bra o recept o hur man ska få bort beroendet av socker?

Svar: När det kommer till sås så skulle jag rekommendera att du antingen kör sås på mjölk eller kvarg. Kvarg innehåller endast 60 kalorier så slänger du ner lite örter, pressad vitlök och något annat gott så har du en kall sås som fungerar till i stort sett allt. Vill du ha en varm sås så skulle jag rekommendera att byta ut grädden mot mjölk istället. Det är en kaloriskillnad på nästan 300 kalorier. Såsen som jag har gjort till dessa matlådorna är gjord på mjölk, köttbuljong, mjöl, soja och rödvin.

Läsarfråga: Hur jag gör för att äta nyttigt

När jag väl bestämde mig för att gå all in i min träning så var det väldigt enkelt för mig att sluta med allt onyttigt. Godis äter jag inte men chips, glass och choklad har varit mina cravings. Vi köpte detta varje Fredag och jag trodde aldrig att jag skulle sluta äta det. Men idag så skulle jag aldrig köpa det igen. För mig så är det inte värt de kalorierna.

Minska sötsuget

Vill du minska ditt sötsug så skulle jag börja med att minska dagarna då du äter godis. Nu vet jag inte hur ofta du äter godis men halvera de dagarna. Äter du godis varje dag så minska till fyra dagar i veckan. När du har fått in den vanan så minskar du till två dar i veckan. Därefter så hade jag minskat mängden godis du äter. Nu vet jag inte anledningen till varför du vill minska godiset. Om det är på grund av att du vill gå ner i vikt eller om du bara vill minska mängden.

Läsarfråga: Hur jag gör för att äta nyttigt

Personligen så tror jag det bästa är att sluta helt och hållet då socker gör en beroende. Det är därför det är så svårt att sluta äta när man väl har börjat. Jag känner ingen som helst längtan efter chips, glass och choklad längre. Men hade jag ätit det en gång i veckan då tror jag det hade varit mycket svårare för mig att inte äta för mycket eller vilja ha mer. Men där är vi alla olika och du vet vad som funkar bäst för dig.

Dadlar istället för godis

Dadlar är något som många har börjat äta som alternativ till godis då det är så sött. Det innehåller dock rätt mycket kalorier så ät inte för mycket. Se också till att köpa dadlar som är clean och som inte ligger i en godisförpackning. Då kan du lika bra äta godis för dadlarna är inte nyttigare. Då jag själv inte har något sötsug så är det svårt att rekommendera något. Men jag tror det viktigaste är att hitta en balans. Känn efter hur du mår när du har minskat sötsuget.

8 Kommentarer

 1. 4 juli, 2024 / 23:05

  Det ser väldigt gott ut måste jag säga! Man mår så bra av att äta nyttigt! 😀

 2. Johanna
  5 juli, 2024 / 09:09

  Tips är yoghurt med bär, som t.ex. blåbär med lite honung ringlad över! Gott även med granola och olika fröer. Stillar sötsuget bra! Viktigt att det är naturell yoghurt, grekisk är det jag brukar köra på.

 3. 5 juli, 2024 / 11:14

  Så bra tips! Tack!

 4. 6 juli, 2024 / 19:39

  Jag håller med dig om att de ovanor man vet var den orsakade delen ska man sluta med och precis så sluta med i långsam fart så det inte är tvärt och sedan lätt att halka åter till. Samt när man också ser resultat på vågen så kommer också inspirationen att fortsätta. Jag äter gott en dag i veckan i regel och sedan är jag väl medveten resterande dagar och nu 2 år senare håller jag vikten som jag vill och som jag själv anser är min ideal.

  Jag lever på samma vis som när jag ville gå ner och det leder till att jag håller mig så, =D

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.