0   27
0   23
1   21
1   21
5   34
2   28
7   40
1   32

Foxie, tänk att jag redan har en sån kärlek för denna lilla

vår fina foxie

Vår underbara Foxie! Tänk att jag redan har en sån kärlek för denna lilla dam. För er som inte har hängt med så rekommenderar jag att ni börjar med att se vloggarna som jag bifogar längst ner i inlägget och sen går tillbaka till denna texten för att få ett sammanhang.

Idag gick jag hem till mamma för att umgås med mamma och Foxie. Det är så himla roligt att se hur mycket hon har utvecklats sen mamma kom hem med henne. Hon har varit en gatuhund i 11 månader och inte alls haft mycket kontakt med människor så hon är skygg. Man kan se ärr i hennes ansikte, förmodligen från hundbråk. Vi tror också att hon har blivit illa behandlad i form av slag och sparkar när hon bott på gatan då hon blir rädd om man gör stora armrörelser.

Att skaffa en gatuhund är ett betydligt större ansvar än att köpa en hund som vuxit upp i fångenskap. Min mamma har semester till den 20 Maj och kommer spendera sin semester med att rehabilitera Foxie. Vi måste vinna hennes förtroende så att hon litar på oss och förstår att inget farligt kommer ske. Men jag tycker redan hon har gjort stor utveckling. Idag låg hon bredvid mig i soffan och vi gosade hela tiden. Hon ligger med huvudet ifrån mig men så fort jag slutar klia/klappa då tittar hon på mig och säger att hon vill ha mer. Hon gav mig några små försiktiga pussar på handen så det känns väldigt roligt att det går så mycket framåt.

Inget kommer ske över en natt. Man måste ha tålamod och förståelse. På Måndag ska mamma till veterinären med henne då hon tråkigt nog är väldigt undernärd. Jag har aldrig sett en hund som är så här undernärd i verkligheten förut. Det är sånt man ser på tv när de räddar hundar som farit illa. Men hon äter och är bra i magen så det är väldigt goda tecken. Veterinären kommer ge mamma rätt foder då vi förmodar att hon kommer behöva något specialfoder som hjälper henne att gå upp i vikt.

Det har snart gått 3 månader sen vi förlorade vår älskade Ronja. Saknaden gör så fruktansvärt ont och hon kommer alltid finnas i våra hjärtan. Men samtidigt är vi glada att Foxie har blivit en del av vår familj. När vi har fått all information från veterinären och det ser bra ut så kommer vi låta Foxie och Bonzo träffas. Han saknar Ronja så mycket så jag hoppas att han kommer acceptera Foxie.

Dela

4 Kommentarer

  1. 16 april, 2020 / 23:22

    Ohh så gulligt att hon ville ligga bredvid dig och gav små slick och så roligt att det kommer små framsteg,. Skönt att hon äter som hon ska, samt attdet verkar funka. Oh sött att de ska träffas, hoppas att det skagå toppen, =D

  2. 17 april, 2020 / 08:17

    Men så kul att se utveckling 🙂

  3. 17 april, 2020 / 10:09

    Så söt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.