15   30
7   35
8   30
7   30
4   34
7   36
1   29
2   37

Denna Söndagen är det Mors dag

Lika mycket som jag älskar växter så älskar jag också snittblommor. Det känns så himla tomt på bordet om det inte står en vacker bukett där. Denna Söndagen är det Mors dag och jag vet att många av er planerar att köpa blommor till eran mamma. Därför tänkte jag tipsa er om de finaste buketterna just nu.

Pionfrossa / Mors dag bukett / Majbukett

Pioner är en av mina favorit blommor. De är så otroligt vackra och doftar underbart! Denna buketten är bara för fin för att motstå. Om din mamma föredrar en mer klassisk bukett så är Mors dag buketten den rätta. Stilren och klassisk. Min favorit är Majbuketten och ni förstår nog varför. Jag älskar vilda buketter då de ger en mer bohemisk känsla. Alla dessa tre buketterna kommer i tre olika storlekar. Det går även att lägga till lite chokladpraliner och annat gott ifall man vill göra det. Beställer du innan klockan 14:00 på vardagar och 12:00 på Lördagar så levereras buketten samma dag.

Det är lite oklart hur vi ska fira Mors dag i år. Min mamma ska nämligen jobba men det är inte helt säkert. Men oavsett så får vi försöka få till ett litet firande. Och vad passar bättre än att ge bort blommor på Mors dag? Min mamma brukar alltid överraska mig med vackra buketter. Ni kanske minns denna? Som en dröm och den buketten höll i över två veckor för mig.

Mina bästa tips för att få blombuketterna att hålla länge

 • Byt vatten var tredje dag
 • Använd inte all näring utan dela upp den
 • Gör nya snitt efter ca 5 dagar
 • Ta bort de blommorna som blivit dåliga
 • Ta bort bladen längst ner på stammarna när du byter och snittar om blommorna

Detta kommer göra att buketterna håller längre. Dessutom är det dumt att slänga hela buketten bara för att några enstaka blommor har vissnat.

Dela

8 Kommentarer

 1. 20 maj, 2019 / 11:27

  såå vackra buketter <3

 2. 20 maj, 2019 / 13:41

  Hade ingen aning om de tipsen, men ska definitivt komma ihåg dem nästa gång jag köper en bukett blommor! 😀 Kram

 3. 20 maj, 2019 / 13:43

  Så himla bra tips och pioner är verkligen vackra! <3 Kramis

 4. 20 maj, 2019 / 18:41

  Omg tack för tipsen dessa behövde jag!! Visste t.ex inte att man ska göra nya snitt efter ett tag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.