0   30
6   30
6   42
0   27
0   19
5   33
5   38
2   46

Avanza | Mitt sparande hade en total värdeförändring på 27100 kronor

Inlägget är reklam för Avanza.se och innehåller annonslänkar
Avanza | Mitt sparande hade en total värdeökning på 27100 kronor

Inte nog med att året startade med en pandemi. Det var också presidentval i USA. Allt som händer i världen påverkar börsen. Många nybörjare grips ofta av panik så fort börsen visar röda siffror. Men något som jag har lärt mig under mina år på börsen är att du handlar aktier/fonder när siffrorna är röda och du säljer när de är blå.

Då min inkomst mer eller mindre försvann under 2020 så hade jag ingen möjlighet att investera som jag önskat på börsen. Men när Avanza skickade ut Mitt Avanza 2020 så blev jag glatt överraskad. Det hade inte alls gått så dåligt som jag trott. Att ha en utveckling på +10,81% när jag inte har kunnat lägga in några pengar är riktigt bra i min mening. Det betyder att de investeringarna som jag har gjort har fortsatt att växa. Den totala värdeförändringen var på +27100 vilket jag är riktigt nöjd med.

Under 2021 så är planen att:

  • Spara och investera varje månad. Detta är den viktigaste punkten för mig. Oavsett om jag sätter in 20 kronor på mina sparkonton eller om jag kan sätta in 500 kronor på mina sparkonton och investera någon tusenlapp i någon aktie/fond. Målet är naturligtvis att investera så mycket som möjligt men när min ekonomi är som den är så är det viktigaste att jag sparar oavsett storlek på summan.
  • Läsa på mer i olika facebook grupper. Som jag nämnde i detta blogginlägget så älskar jag facebook grupper. Det finns grupper för i stort sett alla ämnen och ekonomi är ett väldigt populärt ämne. Jag är medlem i flera olika facebook grupper som inriktar sig på aktier/fonder. Där lär jag mig otroligt mycket av de andra medlemmarna och finner även tips på aktier/fonder som jag själv kanske har missat. Man ska naturligtvis vara försiktig då det tyvärr har ökat med bedragare. Men var källkritisk och läs på innan du köper något.
  • Var aktiv. Då Avanza är min andra bank så är det lätt att glömma av investeringarna och sparandet som jag har där. I början så kunde jag logga in flera gånger om dagen för att se hur det gick. Men nu är planen att logga in några gånger varje vecka bara för att hålla koll. Jag äger några aktier som jag vill sälja av och investera i nya. Så därför behöver jag ha lite extra koll så att jag inte missar ett bra tillfälle att sälja.
Visste ni att investeringarna på börsen ökade under 2020. Jag tycker det är så roligt och jag hoppas verkligen att jag kan inspirera er till att investera mer eller börja investera. Anledningen till varför jag öppnade ett konto på Avanza var för att varje gång jag googlade en ekonomisk fråga så fann jag alla svaren hos Avanza. Hade dom även erbjudit bankkonto så hade jag flyttat över alla mina pengar dit utan att tveka.

Dela

2 Kommentarer

  1. Maria
    13 januari, 2021 / 17:57

    Åh vilket bra inlägg! Och kul att siffrorna gått uppåt! 🥳 har själv registrerat mig på Avanza förra året, och har köpt några aktier. Tycker dock det går trögt med dom och är svårt att veta vad man ska gå efter, även efter jag läst in mig en del. Använder inte Facebook så det var ju typiskt att mycket info finns där 😅
    Har du något tips mer konkret på vad man ska tänka på när man investerar får du gärna skriva ett sånt inlägg 😄

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.