4   35
6   24
4   25
2   21
0   29
0   19
1   38
4   38

Djur torteras till dötts och hamnar sedan på din tallrik

Djur torteras till dötts och hamnar sedan på din tallrik. Reportage tv4, djurrättsalliansen.
Ni hittar reportage här

Köper man kött i matbutikerna så anser jag att man har en skyldighet att se detta reportage som TV4 Nyheterna tog upp den 12 Januari. Materialet kommer från djurrättsalliansen. Det gör mig så fruktansvärt jävla förbannad och ledsen över att se detta. Men detta är också anledningen till varför vi har slutat köpa kött i matbutikerna. Som konsument så har du ett ansvar. Du kan inte sitta och tycka synd om djuren som torteras till dötts om du sedan går och köper köttfärs i din lokala matbutik.

Väldigt få av oss är insatta i hur kretsloppet för ett djur som ska hamna på våra tallrikar ser ut. Jag var 20+ när jag fick veta att kor inte alltid har mjölk i sina juver. Hela min uppväxt så har jag trott att kor alltid har mjölk, men så är det inte. Kor våldtas av oss människor (insemineras) för att få kavlar som gör att de producerar mjölk. Jag hade ingen aning om detta. Jag trodde naturligtvis att man släppte in en tjur i hagen så att han fick göra jobbet. Men inseminering är tyvärr vanligare än vad man tror. Det används väldigt mycket i avel på till exempel hästar.

Vad kan du som konsument göra?

Det finns mycket som vi konsumenter kan göra och bör göra. Man kan välja att bli vegan eller vegetarian. Men detta är inte något som alla vill. Även om vi äter väldigt mycket vegetarisk här hemma så tycker jag om att äta kött. Därför gjorde vi valet att sluta köpa kött i matbutikerna. Istället köper vi vårt kött från en lokal gård i Kungälv som heter Mariebergs Gårdsbutik. Vi har besökt gården flera gånger då de har en liten gårdsbutik. Vi följer dom även på facebook där de lägger ut både filmer och bilder på hur djuren har det. Det som gör att Mariebergs sticker ut är att alla slakt sker på gården. Inget djur transporteras bort vilket gör att dom har full kontroll och insyn i hur slakten sker.

Oavsett vart du bor i Sverige så måste det finnas fler ställen som Mariebergs. Du som konsument har ett ansvar att göra ett aktivt val och se dig omkring efter bättre alternativ. Gå med i Rekoringen (det var så vi hittade Mariebergs och vi köper vårt kött ifrån dom varannan vecka när de besöker Trollhättan genom Rekoringen). Få direktkontakt med bönderna. Våga fråga hur deras djur lever och vart de slaktas. Jag anser att man som konsument har rätt att få veta detta och en skyldighet att fråga.

”Slakteriet har även tidigare kritiserats av Länsstyrelsen för brister – något som inte åtgärdats.”

Djur torteras till dötts och hamnar sedan på din tallrik
Uppföljning från reportaget

Jag är långt ifrån perfekt när det kommer till detta ämnet. Vi köper både mjölk, grädde och smör i matbutikerna. Men man måste börja någonstans. Jag hoppas att jag med detta inlägget kan inspirera någon till att välja sin mat med omsorg. Jag hoppas även att bönderna som använder sig av detta slakteriet kommer att sluta skicka deras djur dit omedelbart. Att avsluta ett djurs liv ska ske med allra största respekt för de djuret. Man är sjuk i huvudet om man väljer att tortera ett djur innan det ska avlivas. Det enligt mig visar allvarliga psykopatiska tecken hos den personen. I klippet ovanför så har jag länkat till en uppföljning av reportaget. Där hör man hur ägaren till slakteriet förnekar att videomaterialet skulle vara nytt. Utan han påstår att det är flera år gammalt.

Update: Senare på kvällen så meddelade TV4 Nyheterna att slakteriet har stängt ner. Om det är för alltid vet man ej men det är fantastiska nyheter och vi hoppas naturligtvis att det är permanent. Personen som torterade djuren har blivit av med sin slaktlicens.

Dela

4 Kommentarer

 1. 14 januari, 2021 / 14:28

  Det är så jävla sjuk!!!!! Kollade på det där igår och blir äcklad när jag tänker på kött från affärer!! Som tur var köper vi i princip aldrig från affär utan köper från lokal bonde. Men nu vill jag aldrig mer köpa nånting!!

  • dixiwonderland
   Författare
   18 januari, 2021 / 12:09

   Det är riktigt sorgligt men som tur är så fick reportaget effekt och slakteriet är ner stängt och idioten som torterade djuren har blivit av med sin licens 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.