3   71
1   36
3   54
5   35
5   79
1   125
1   28
11   25

Totalt 45 nya blommor

Min orkide blommar. Totalt 45 nya blommor.

Detta är den äldsta växten som jag har här hemma. Jag minns inte exakt när jag köpte den eller om jag fick den. Men den har funnits här hemma i över 8 år. Under alla de åren så blommade den bara en gång med en blomma. Men förra året när mitt växtintresse verkligen tog fart och jag började ta hand om denna ordentligt då började det hända grejer.

Detta är andra omgången i år som hon blommar.
Men just nu så exploderar hon i blommor!

min orkide blommar. Totalt 45 nya blommor.

Just nu har hon 19 blommor utslagna men totalt är det hela 45 stycken. Helt otroligt! Det som är extra viktigt att tänka på när orkidéerna blommar är att ge dom ordentligt med näring. Det tar mycket energi för växten och jag kan se på bladen att min har tagit lite stryk. Jag är så himla glad över att se alla dessa blommorna. Tänk vad lite kärlek kan göra. Den första blomman har redan börjat vissna vilket naturligtvis är tråkigt. Men jag njuter av dessa vackra färger. Jag har gjort en video där jag berättar om hur jag tar hand om min orkidé, vårt att tro att det är samma växt när man jämför med hur den såg ut för bara ett år sedan.

Jag ger alla mina orkidéer ett vattenbad en gång i veckan. Det spelar ingen roll om rötterna fortfarande är gröna utan dom får vattenbad oavsett. Jag ger näring ungefär varannan vecka. Då blandar jag näringen i vattenbadet så att de kan suga åt sig det. Man ska vara försiktig så att man inte övervattnar men eftersom att jag vattnar mina orkidéer i ens ugnsform så står dom aldrig i vatten i sina krukor. Och det är något som är min gyllene regel. Att aldrig vattna växterna i sina krukor utan antingen ha vattenbad eller att man vattnar i diskhon i köket.

Jag har tidigare skrivit ett blogginlägg om orkidéer.
I de inlägget så räddade jag 6 orkidéer med te metoden.
Om ni inte har läst det inlägget så finner ni det här.

Dela

6 Kommentarer

 1. 28 juli, 2020 / 20:32

  alltså DEN ÄR HELT GALEN! Jag vill ju bara gå och köpa en massa orkideer nu haha. Men jag kämpar på med min som svävar mellan liv och död. Har verkligen tänkt att den ska överleva och bli lika fin.

  • dixiwonderland
   Författare
   1 augusti, 2020 / 09:48

   Ge inte upp! Jag upplever dom som väldigt enkla men det är ju naturligtvis olika för alla. Dom vill ha mycket ljus, hög luftfuktighet och vattnas en gång i veckan 🙂

 2. 29 juli, 2020 / 21:29

  Det är ju så underbart med blommor😊

 3. 30 juli, 2020 / 22:30

  Men wow, åtta år :O längre än vad jag haft mina tygblommor typ haha 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.