1   3
4   36
1   34
2   32
1   18
4   124
3   95
3   91

Bästa starten på veckan

Bästa starten på veckan Bonzo har gått upp i vikt

Idag fick jag verkligen bästa starten på veckan! Vi startade dagen med att åka in till stan för att väga Bonzo. Som ni kanske minns så hade han gått ner 2 kg på en månad. Jag låg och grät igår natt när jag skulle sova för jag hade sån ångest inför idag. Om Bonzo fortsätter att gå ner i vikt så måste vi fatta ett beslut och jag vill inte göra det. Men idag visade vågen 2 hg upp så just nu väger han 20,1 kg. Vi är överlyckliga! Vi har verkligen kämpat med att få honom att äta. Köpt en massa brukmat och mixat hit och dit så han får i sig den mängden mat som han ska ha. Vi har fortfarande en lång väg kvar men nu kan jag andas igen.

Veggio påsar för frukt och grönt.

Direkt efter det så åkte vi och handlade mat. På ICA Maxi så köpte vi Veggio påsar. Som jag skrev i mitt tidigare inlägg så vill jag minska på plasten. Veggio är gjort på 100% polyester, vilket tekniskt sett inte är speciellt bra då polyester är plast. Men som de förklarar väldigt bra här:

Polyester är idag den mest hållbara lösningen för återanvändningsbara påsar till frukt och grönt. Till skillnad från bomullspåsar och andra organiska material binder polyester inte fukt och reagerar inte med fruktens mögelsporer. Nätpåsen gör att frukten andas och förlänger hållbarheten för frukt och grönt. Veggio tillverkas med minimal mängd olja och i god kvalitet med långa fibrer. Långa fibrer är viktigt för att den ska hålla för så många tvättar som möjligt och för att den ska tåla hög belastning. En Veggiopåse klarar med enkelhet av 10 kg frukt. Tillverkarna av Veggio är med i projekt där man försöker ta fram nya organiska fibrer som har alla de kvaliteter som efterfrågas på denna typ av påse, men än idag finns inte någon lösning som ur ett hållbarhetsperspektiv är bättre än polyesterpåsar.

I de långa loppet så tror jag att detta är de bästa alternativet för oss.
Huvudsaken är att vi slutar ta en massa plastpåsar om vi sedan bara kommer kasta.

Bästa starten på veckan plocka blåbär i skogen
Bästa starten på veckan plocka blåbär i skogen
Bästa starten på veckan plocka blåbär i skogen

Sen vid 14:00 kom bestie och då åkte vi och hämtade Kira för att plocka blåbär i skogen. Herregud vad mycket blåbär det är i år! Det är fjärde gången som jag är ute och plockar. Det finns så mycket! Känns inte som att någon annan är ute och plockar när det finns så mycket kvar. Vi plockade i 1,5 timme och fick en hel del blåbär. Jag har precis tagit en paus från att rensa så jag vet inte hur många kg det blev än. Det var så himla mysigt att få spendera dagen ute i skogen med bestie. Nästa gång får vi ta med fika. Och hon som är en duktig svampplockare hittade kantareller! Det var första gången som jag såg kantareller i de vilda. De brukar normalt inte växa där det växter blåbär och vi har bara blåbärsskogar här. Verkligen bästa starten på veckan.

Kira i skogen och plockar blåbär
kantareller i skogen
en massa blåbär
blåbär
Dela

5 Kommentarer

 1. 27 juli, 2020 / 23:12

  Låter som en fantastisk start på veckan vännen! Så glad för er skull att han ökat i vikten <3 Och gud så gott med blåbär, har förstått att det är ett bra blåbär-år i år 🙂 Kram!!

  • dixiwonderland
   Författare
   1 augusti, 2020 / 09:48

   Det är ett galet blåbärs år i år 😀

 2. 30 juli, 2020 / 18:31

  Men åh, tack för påminnelsen om att jag MÅSTE ut och plocka blåbär helst typ precis just nu 😉

 3. 1 augusti, 2020 / 14:50

  Men åååh vad skönt!!! <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.