6   26
0   13
0   27
4   36
7   48
2   16
4   43
0   20

Göra egen rödvinbärsgele

rödavinbär

Ni vet vid detta laget hur mycket jag drömmer om att få bo ute på landet. Öppna landskap, lugnet och att kunna pyssla i trädgården. Det är min största dröm. Kanske kommer det alltid förbli en dröm men jag hoppas inte det. Även om det känns långt bort så har jag detta året gjort små saker som fått min dröm att bli lite av min verklighet.

Som ni vet så har jag spenderat väldigt mycket tid i skogen. Plocka blåbär efter blåbär. Det är helt galet hur mycket det finns och hur stora dom är. Trots att det är varmt, benen blir sönderbitna av knot och jag får ont i ryggen så vill jag ut varje dag och plocka mer. Att få arbeta för maten är något som får mig glad men som också gör mig stolt. Jag har lagt ner tiden på att få hem eller skapa det som vi äter. Det gör att man uppskattar maten så otroligt mycket mer för man vet vilket slit som ligger bakom varje litet blåbär som man stoppar i munnen.

rödavinbär

Jag hade stora planer inför 2020

Som ni vet bor min sambos farmor och farfar i ett stort hus med en väldigt stor tomt. Man skulle kunna säga att tomten består av 3 olika sektioner. Min plan detta året var att börja odla där ute men så kom Corona. Detta gjorde att vi inte åkte ut till min sambos farmor och farfar. Sen är platsen där jag ska odla så övervuxet då ingen varit där på flera år. Men min sambos pappa och hans sambo har lyckats röja bort rätt mycket och nu hoppas jag att vi kan få mer ordning så att jag faktiskt kan sätta igång nästa år. Jag vill odla både grönsaker och snittblommor. Det är extremt mycket arbete bara att få ordning på marken som är på en kulle till mesta dels. Men jag tror det kan gå riktigt bra.

rödavinbär
rödvinbärsgele

Göra egen rödvinbärsgele

Men mitt i allt kaos så finns det några röda vinbärsbuskar som inte har fått någon kärlek på många år. Trots detta så producerar dom bär. Dock så var det väldigt lite bär i år så de behöver nog lite ompyssling. Men jag plockade så mycket bär som jag bara kunde. Totalt blev det 750g och så bestämde jag mig för att göra något som jag älskar, rödvinbärsgele. Receptet som jag använde mig av finner ni här. Jag kan dock inte uttala mig om hur det smakar då det fortfarande håller på att stelna men det ska bli riktigt spännande. Jag ÄLSKAR rödvinbärsgele och har det till allt!

Idag ska vi ut till Öresjö och överraska min sambos farmor och farfar med lite blåbär men också rödvinbärsgele från deras egna vinbärsbuskar. Jag tror dom kommer bli överlyckliga. Så himla roligt att kunna ge bort något som man har gjort själv och lagt så mycket kärlek i.

Dela

2 Kommentarer

  1. 1 augusti, 2020 / 14:49

    Plockade rödvinbär igår och gjorde en rödvinbärskaka. Vi har väldigt mycket olika vinbär och bär över lag på gården så det är underbart 😀 Förstår att du längtar efter en gård!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.