3   33
4   12
5   35
4   31
2   25
4   28
1   17
3   31

Tips på maträtter som är goda att äta efter att de varit frysta

Tips på maträtter som är goda att äta efter att de varit frysta

Årets tråkigaste månad är här, November. Träden har tappat alla löven med de fina färgerna och allt är bara grått och blött. Energin börjar avta då vi knappt har någon sol överhuvudtaget. Motivationen till de mesta avtar och allt känns lite kämpigare. Så idag tänkte jag tipsa om något som kan underlätta vardagen väldigt mycket för många av oss.

Som ni vet så har jag sänkt vår matbudget med 1000 kronor i månaden. Nu är vi inne på den tredje månaden tror jag och vi har kvar 1500 kronor i vår matbudget. Det innebär att vi har 500 kronor per vecka fram till löning om tre veckor. Nu hade vi turen som fick så mycket ekologiskt kött av min mamma. Det gjorde att vi sparar in en hel del. Som jag har skrivit tidigare så är det betydligt mer tidskrävande nu jämfört med innan då allt kräver mycket mer planering. Men för att underlätta vardagen så mycket som möjligt så har jag börjat frysa in måltider när vi får mat över.

Tips på maträtter som är goda att äta efter att de varit frysta

Det blir lätt att man beställer take away när man kommer hem från jobbet och är helt död efter en lång arbetsdag. Storkok och rester är alltid bra att ha men att äta samma sak både till lunch och middag i flera dagar blir väldigt tråkigt. Det jag har börjat göra för att få mer variation i våra måltider är att frysa in middagar som man bara kan ta fram och tina i mikron på endast 6-8 minuter. Betydligt snabbare än att beställa hem take away och du sparar pengar!

Mitt mål är att ha hela nedre lådan i frysen full med en massa goa maträtter som vi bara kan ta fram och värma när jag inte har tid eller ork till att laga mat. Jag har sparat en massa halv liters förpackningar från när vi köper glass från Sia. Deras förpackningar går nämligen att värma i mikron utan att farliga ämnen kommer ut och man kan maskindiska dom. Leta efter förpackningarna som har rosa på sidorna. Där ska ni kunna se detta lilla märket. För min del så blir jag mätt av en sån här matlåda men Johan behöver äta mer men då kan han komplettera med knäckebröd eller något annat som vi har hemma. För att veta vad innehållet är så skriver jag ner maträtten på en post it lapp och sätter på locket. Sen när jag använder förpackningen på nytt så byter jag bara ut lappen.

Tips på maträtter som är goda att äta efter att de varit frysta

Tips på maträtter som är goda att äta efter att de varit frysta

Pasta är min number one när det kommer till att värma på nytt. Fördelen med pasta är att man kan byta ut köttet mot svamp om man vill ha en god vegetarisk rätt. Det som ni ser på dessa bilderna är pasta med kalkonsås. Kalkonen var påläggsskinka som var nedsatt med 30% (naturligtvis). Både jag och Johan tyckte att det blev super gott. Sen kan man frysa in ris med olika grytor. Jag skulle undvika att frysa in maträtter gjorda av potatis då potatis oavsett om det är potatismos, pommes osv aldrig smakar gott dagen efter.

Dela

2 Kommentarer

  1. 5 november, 2022 / 07:55

    Tycker ni är så duktiga med eran matbudget!! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.