0   30
6   30
6   42
0   27
0   19
5   33
5   38
2   46

Samla dina lån och få en lägre månadskostnad


Reklam i samarbete med Payup.se

Samla dina lån och få en lägre månadskostnad

Ännu en vecka börjar gå mot sitt slut. De senaste två veckorna (samt denna) har varit väldigt intensiva och jobbiga. Det är så mycket att hålla koll på när man driver fyra företag samtidigt. Det hade varit så mycket enklare om jag bara haft ett och missförstå mig inte. Jag älskar mina företag och skulle inte vilja jobba med något annat.

Men när listan på saker som man måste göra bara blir större och större. Och man jobbar sju dagar i veckan ca 10 timmar om dagen, klart att även jag kommer till en punkt där min hjärna känns som en smoothie. Men min plan är att faktiskt vara helt ledig imorgon. Jag känner att jag verkligen behöver en dag där jag inte gör något. Kanske att jag kan ta mig tiden och läsa i mina böcker eller måla i min målarbok. Något avkopplande som gör att både kroppen och hjärnan kommer ner i varv. Alltid mycket enklare sagt än gjort men imorgon ska jag försöka.

Jag och en vän satt och pratade om lite allt möjligt här om dagen och då kom vi in på lån. Jag är otroligt stolt över att jag aldrig någonsin har tagit ett lån eller handlat på avbetalning. Inte ens när jag köpte min floristutbildning valde jag att dela upp betalningen. För mig har det alltid varit så viktigt att aldrig handla för pengar som jag inte har. Och om jag vill ha något så får jag spara pengar till det.

Samla dina lån och få en lägre månadskostnad

Jag tycker det är skrämmande att allt fler, speciellt unga människor hamnar hos Inkasso eller Kronofogden. Allt fler ansöker om skuldsanering. Har man många lån så är det oftast billigare att samla sina lån på ett och samma ställe. Detta sänker månadskostnaden då räntan blir lägre. Det är också bra att kontakta de bankerna som man har lån hos för att se ifall de kan frysa räntan eller sänka den. Det är alltid bättre att försöka än att inte göra något alls.

Även om jag har en väldigt låg inkomst så är jag otroligt stolt över att jag aldrig tagit lån eller avbetalningar. Jag tror det är extremt ovanligt för en person i min ålder som har samma låga ekonomi som jag. Jag har ett stort sparande och jag arbetar så extremt mycket som jag gör för att jag vet att min pension inte kommer bli något bra annars. Som egenanställd så får jag ingen tjänstepension utan det är något som jag själv måste spara till. Men jag har också inställningen att pengar gör mig inte lycklig. Det ger en absolut frihet men det är ingenting som motiverar mig. Därför är jag nöjd så länge jag klarar mig.

Dela

4 Kommentarer

 1. Jarla
  3 juni, 2022 / 01:53

  Ni har väl ändå haft ett billån? Vilket det inte nåt fel med alls, men det blir ju lite konstigt när du påstår annat. Och dessa fyra företag du påstår dig driva finns inte registrerade någonstans? Hur går det ihop?

  • dixiwonderland
   Författare
   3 juni, 2022 / 16:30

   Billånet stod på min sambo och inte på mig. Så det jag skriver stämmer, jag har aldrig haft ett lån eller avbetalning. Sen står det i min presentation här på bloggen att jag är egenanställd och har varit sen 2015.

 2. 3 juni, 2022 / 16:40

  Hoppas du hittar en dag där du bara kan ta det lugnt <3 Underbara blommor!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.