4   35
6   24
4   25
2   21
0   29
0   19
1   38
4   38

Praktikplats i pandemin + hemläxa

Så här glad blir man när man fått praktikplats!

Ni får ursäkta bildkvalitén men hade inte med mig systemkameran och jag ville fånga ögonblicket då jag kände mig så glad! Som jag nämnde igår så har det varit lite strul med min första hemläxa. Jag hade råkat skriva min text på fel ställe så den kom aldrig med när jag skickade in min moodbord. Sen tog det några dagar innan det blev löst men idag fick jag svar från min lärare. Hon berömde mig och sa att jag hade gjort ett jätte bra jobb. Vilket känns så bra med tanke på hur dåligt jag mådde förra veckan.

Man vill inte misslyckas på första uppgiften. Och som jag har skrivit tidigare så har jag såna enormt höga krav på mig själv. Det handlar inte om att jag vill vara bäst. Men jag vill leverera på en hög nivå. Jag vill att min kärlek för blommor och växter ska lysa igenom. Och även om jag förstod att jag förmodligen skulle få godkänt så har jag gått runt med en klump i magen. Tänk om jag missförstod uppgiften? Tänk om jag inte formulerade mig rätt? Missade jag något? Tankarna hinner snurra så mycket. Men efter att ha läst responsen från min lärare så känns allt så himla bra.

Försöka hitta en praktikplats mitt i en pandemi

Innan jag köpte utbildningen så frågade jag dom hur viktig praktiken var. I och med pandemin så förstod jag att det skulle bli väldigt svårt att få en praktikplats. Men jag fick till svar att praktiken är frivillig och kommer inte avgöra om jag klarar utbildningen eller inte. Dock insåg jag rätt snart att en praktik kommer har en enorm påverkan. Bara att lära sig hur man snittar blommorna på rätt sätt kommer ta tid att lära sig. Och sen att lära sig alla teknikerna på hur man sätter ihop blombuketter, bröllopsbuketter och begravningsarrangemang. Enligt skolan så skulle man räkna med att varje hemläxa (alltså alla blommor som jag kommer behöva för dom) skulle kosta ca 5000 kronor. Men då ingår inga blommor som man övar på.

Med andra ord så är en praktikplats enormt viktig

Jag har haft några butiker i tankarna. Jag ville gärna ha en butik som jag kan gå till och det finns ca 5 blombutiker som ligger nära där vi bor. Min älskade bestie erbjöd sig att följa med som support idag. Vilket jag är så himla tacksam för. Är så enormt tacksam över att hon alltid ställer upp för mig. Hon stöttar mig jämt, oavsett vad det gäller och det betyder så otroligt mycket för mig. Första platsen som jag gick till ville inte ta emot mig på grund av pandemin. Vilket jag kan förstå. Jag visste att det inte skulle bli lätt för mig att få en praktikplats på grund av detta. Nästa ställe som jag gick till sa också nej då de är en liten butik och de skulle helt enkelt inte ha tillräckligt med saker för mig att göra.

Vid denna punkten så började jag tappa gnistan. Jag förstod att de inte sa nej till mig personligen. Men jag kunde börja känna en panik över att jag kanske inte kan få någon praktikplats alls och då kanske jag inte lyckas med utbildningen. Men min bestie sa glatt ”Tredje gången gilt” så vi promenade till den tredje butiken. Denna butiken är drömbutiken. Men anledningen till varför jag inte gick dit först är för att jag har fått uppfattningen om att de redan har många praktikanter så jag tänkte att det nog redan var kört.

Tredje gången gilt

Men efter att ha fått några peppande ord från min bestie så gick jag in och lyckades få tag på butiksägaren som sa att detta löser vi. Jag sken som en liten sol där inne. Vi pratade en hel del och när han tog mitt namn så kände han igen det och sa ”Men ditt namn känner jag igen, vi brukar leverera blommor till dig”. Så efter påsk så kommer jag börja praktisera och det känns så roligt. Vi kommer gå igenom upplägget mer på plats men det vi pratade om nu var att jag skulle vara där minst tre gånger i veckan. Och att jag kommer få testa på alla dar i veckan så jag får se hur verksamheten fungerar. Hur länge jag ska praktisera är inte bestämt men jag tar alla dagar som jag får. Jag känner att den kunskapen kommer vara ovärderlig.

Så denna veckan, på internationella kvinnodagen kunde inte ha startat bättre! Nu har jag en månad på mig att plugga på så gott jag kan hemifrån. Tänker att jag får öva på att snitta blommor och sätta ihop buketter så gott det går här hemma. Samt försöka lära mig namnen på blommorna. Problemet när man bara följer amerikanska växtkonton är att jag kan alla namnen på Engelska men inte på svenska. Jag har även gjort ett instagram konto där jag kommer lägga upp alla buketterna som jag gör. Hoppas att ni vill följa min resa där.

Dela

6 Kommentarer

 1. Anne-Marie
  8 mars, 2021 / 19:42

  Så glad över denna dagen och att allt gick så bra 😃 så kul att vi kunde dela denna dagen tillsammans 🤗❤️

  • dixiwonderland
   Författare
   8 mars, 2021 / 20:22

   Ja vi får leva på denna dagen länge 😀 ❤️ Älskar dig ❤️

 2. Sofia
  8 mars, 2021 / 21:37

  Men wow stort Grattis! 👏👏😍

 3. 10 mars, 2021 / 09:41

  Grym du är som fick till en praktikplats!!! 🙂 sååå kul!!

  • dixiwonderland
   Författare
   15 mars, 2021 / 10:28

   Ja skam den som ger sig 😅 Är jätte glad så nu räknar jag ner dagarna 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.