0   16
3   36
3   39
3   39
7   37
2   38
3   32
6   26

Plant War, Sushi och lite fler blommor


Reklamlänk för Wexthuset.com

Plant War, Sushi och lite fler blommor

Idag vaknade jag någon gång mellan halv sex och sex. Vet inte exakt när min sambo åker till jobbet. Tror ni jag kan somna om? Nej naturligtvis inte! Så medan jag ligger i sängen och är i sömnlimbo så hör jag ett ljud. Det låter inte jätte mycket men det lät som när jag sätter ner en lerkruka i sitt fat. Tänkte inte mer på det då jag kvällen innan sa till min sambo att någon är i lägenheten. Han tror inte ett skit på sånt, men känslig som jag är så känner jag av att vi har haft någon i lägenheten i ett par dagar. Tänker att det förmodligen är denna personen som gjorde ljudet. Lyckas somna om och när jag vaknar möts jag av detta…

Plant War, Sushi och lite fler blommor

Plant War! Första bilden är från idag och den andra är för några dagar sedan när jag råkade välta Ghost på min Monstera.

Ghost (min Philodendron Florida Ghost aka Ghost) har blivit så sjukt stor nu att han välte imorse. Det var jord överallt och i normala fall så borde jag fått panik över händelsen. Men det enda jag kände där och då var ”Jag orkar inte dammsuga en gång till”. Men klockan nio drog jag fram dammsugaren och sög upp all jord. Helt otroligt nog så hade Ghost klarat sig även denna gången. För ett par dagar sedan råkade jag välta honom så det har varit väldigt dramatiskt här hemma.

Plant War, Sushi och lite fler blommor

Får dåligt samvete då vi behöver åka till Blomsterlandet när min sambo kommer hem från jobbet. Han har en väldigt jobbig vecka med massa möten så jag vet att han kommer vara väldigt trött. Och jag hade kunnat ta bussen ut till Blomsterlandet om det inte var för att jag tvättar idag igen. Hann inte med alla våra kläder igår så tvättar dom idag istället. Vi har ändå Reko Ringen idag så det blir nog inte så farligt för honom. Ska laga hans favorit rätt så blir han glad haha.

Plant War, Sushi och lite fler blommor

Själv unnade jag mig sushi idag. Min sambo äter inte sushi och jag äter inte hans favorit mat (korvstroganoff). Sen har jag haft så himla mycket att göra idag. Har sått ännu mer blommor idag. Vilket även resulterade i att jag beställde 120 såna här småkrukor. Kommer behöver plantera om de små inom en snar framtid men har inte i närheten av tillräckligt med krukor. Jag tycker just omplanteringen av frösådder är det jobbigaste. När ska man göra det och tänk om man chockar den lilla så att den inte överlever. Känner mig betydligt mer trygg med krukväxter. Men det kommer nog gå bra.

Dela

12 Kommentarer

 1. 8 mars, 2022 / 19:49

  Så gott det ser ut med sushin! 🙂 Hoppas det blev en bra tur till blomsterlandet. Spännande med vältandet av blommorna.

 2. 8 mars, 2022 / 19:49

  ooh jag tror på sådant! lite roligt att växten heter just Ghost också?!

  • dixiwonderland
   Författare
   11 mars, 2022 / 10:41

   Alltså jag hade inte ens tänkt på det innan du skrev detta 😳

 3. 9 mars, 2022 / 07:59

  Men duktiga du!!
  Ska bli så roligt att se alla blommor 🙂

 4. 9 mars, 2022 / 10:58

  Åååh så gott med sushi, har varit så sugen på det länge nu måste köpa snart.
  Kramis

  • dixiwonderland
   Författare
   11 mars, 2022 / 10:42

   Man kan verkligen få brutala cravings för sushi 😳

 5. 9 mars, 2022 / 17:03

  Åh neej!
  Äter inte heller sushi haha men det ser alltid så gott ut!

 6. 9 mars, 2022 / 19:25

  Spännande med nya blommor!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.