1   16
15   30
7   36
8   30
7   30
4   34
7   36
1   29

Odla ekologiska kryddor i ett norrfönster

En stor dröm som jag har är att kunna odla. Det är något som har vuxit sig starkare ju äldre jag har blivit. Sen att många av de personerna som jag följer på sociala medier och bor på landet har inte minskat min önskan. Snarare tvärtom. Viljan att kunna skapa min egen mat har vuxit sig allt starkare. Så jag har tagit saken i egna händer. Det är kanske inget märkvärdigt för er. Men för mig som bor i en liten 1:a med endast norrfönster så känns det helt magiskt att kunna odla mina egna kryddor i vårt köksfönster.

Odla ekologiska kryddor i ett norrfönster

Basilika, persilja och koriander är de som jag använder mest när jag lagar mat. Det känns helt fantastiskt att bara kunna vända sig om och plocka så mycket som man önskar. Otroligt gott och nyttigt är det också.

Så här tar jag hand om dom

Jag köpte dessa kryddorna ekologiska i mataffären. Här hemma planterade jag om dom i större krukor och sen har jag fått vattna dom varje dag. Det är största skillnaden mellan dom och mina växter. Det verkar omöjligt att kunna övervattna dessa kryddorna. Jag använder även ekologisk näring (som jag har till mina växter men som kan användas i odlingar) till dom och de verkar dom tycka väldigt mycket om.
Min super fina låda kommer från Stylemood

Jag hade stora planer på att odla ute i Öresjö som jag nämnt tidigare. Tyvärr så vet jag inte riktigt hur det blir med de planerna nu i år. Det känns tråkigt att inte kunna göra allt det som jag hade planerat. Speciellt när jag tycker det är så himla roligt att få pyssla ute i naturen. Tänk bara vilken känsla det är att sätta ett litet litet frö och se de växa till sig och producera sin egna mat! Jag har dock planer på att plantera en massa vackra blommor också. Roligare att kunna plocka sina egna buketter än att behöva köpa i butik.

Dela

6 Kommentarer

 1. 7 april, 2020 / 21:15

  Åh jag förstår din känsla precis där, drömmer om att odla kryddor och växter allt mer ju äldre jag blir! 🙂 Och vad bra att du lyckats, jag ska testa att odla just färska kryddväxter på balkongen, hoppas att jag får de att må lika bra som du fått dina!! 😀

  • dixiwonderland
   Författare
   8 april, 2020 / 15:36

   Det borde du få om du har balkong 😀 Jag köpte med mig en liten tomatplanta idag som jag hoppas kommer trivas trots att vi inte har någon sol. Tänker att jag får väl ta med den på promenad ut i solen när jag tar Bonzo xD

 2. 9 april, 2020 / 06:14

  Du har inte funderat på att skaffa en Harvy?! 😀
  Tänkte på dig nu när jag såg alla kryddor….

  Odling i endast Vatten 😀 kram

  • dixiwonderland
   Författare
   9 april, 2020 / 09:49

   Tänker att det borde väl börja lukta? xD

 3. 9 april, 2020 / 10:11

  Åhh jag vill såå gärna börja odla mina egna kryddor asså haha!! Dröm att bara kunna ta vad man vill när som liksom!! Måste kika närmare på detta och ska använda mig av dessa tips du skrivit 😀

  • dixiwonderland
   Författare
   12 april, 2020 / 14:52

   Det måste du börja göra 😀 Så roligt 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.