6   26
0   13
0   27
4   36
7   48
2   16
4   43
0   20

Min första vlogg på över ett halv år

Min första vlogg på över ett halv år.
Sen jag köpte alla våra nya kryddor så tycker jag det är så himla roligt att laga mat igen. En av maträtterna som vi åt i veckan var havets wallenbergare med potatismos, handskalade räkor, ärtor och smält smör. Så gott!

Mars månad har gått så himla fort. Det känns som jag nyss var och fixade min praktikplats. Då var det en hel månad kvar och imorgon är det bara 2 veckor kvar. Jag längtar så mycket! Bara att få komma ut och träffa folk. Nu kommer jag mest vara på lagret. Men känslan av att ha en plats som man måste gå till varje dag. Sambon fyller snart år så vi ska ha tre kalas för honom. Vi kommer fira honom ute i Öresjö samtidigt som vi firar påsk. Sen blir det två separata middagar med våra mammor. Skönt att kalasen är innan praktiken.

Min första vlogg på över ett halv år kommer på Tisdag

Igår var vi ute i Öresjö och planterade blommor i min sambos farmor och farfars balkonglådor. Sen satte vi igång med att gräva upp alla jävla ormbunkar som har tagit över rabatten. Rötterna på dom är inte att leka med! Men vilken skillnad det blev. Det kommer en vlogg om det på Tisdag. Ja ni läste rätt! Detta blir min första vlogg på över ett halvår. Jag tänker att jag kommer börja lägga ut en vlogg då och då när jag känner för det. Nu i pandemin så finns det i stort sett ingenting att vlogga eftersom att man bara sitter hemma. Sen har det varit enormt svårt efter Bonzo. Det blev så mycket enklare för mig att göra en massa videos om växterna där jag kan prata om dom och inte om hur jag mår. Men jag hoppas att ni vill se vloggen på Tisdag. Blev riktigt nöjd med den.

Monstera Deliciosa Variegata Albo
Hade det inte varit för mina växter så hade jag aldrig varit där jag är idag i och med all sorg som jag har bearbetar. När jag håller på med dom så släpper jag allt runt omkring och det har varit avgörande för mitt mående. Jag har också fått så himla många fina vänner tack vare att vi delar samma intresse. På bilden ser ni en av mina absoluta favoriter här hemma Monstera Deliciosa Variegata Albo. Ni hittar min Youtube kanal med en massa växtvideos här.

Och jag insåg även igår när vi höll på i trädgården att jag har hittat hem. Ni vet den klassiska frågan när man är liten ”Vad vill du bli när du blir stor?” och man har så många yrken. Själv ville jag bli polis, kock, världsartist och sen växer man upp och man har ingen som helst aning om vad man vill bli. Jag önskar att skolorna hade betydligt mycket mer praktik i gymnasiet än vad vi fick. Jag tror inte ens att vi hade praktik. Det beror väl på vilken linje man väljer. Men om man aldrig får prova på ett yrke hur ska man då veta vad som är rätt för en?

Jag vet inte varför tanken på att bli florist inte fanns med i mina tankar under min studietid. Kanske för att jag inte trodde att jag skulle ha någon framtid överhuvudtaget. Men igår när vi stod där i rabatten och slet i 1,5 timma så kände jag mig så lycklig. Det var fysiskt jobbigt men mentalt så mådde jag bara bättre och bättre för varje ormbunke som åkte ur rabatten. Jag har hittat hem. Jag har hittat något att jobba med som kommer göra att jag går till jobbet med ett leende på läpparna. Efter alla arbetsplatser som jag varit på, många av dom ger mig fortfarande en klump i magen när jag tänker på dom. Så känns det underbart att jag kommer få arbeta med något jag älskar resten av mitt liv.

Dela

6 Kommentarer

 1. 21 mars, 2021 / 20:13

  ser framemot den vloggen 😀 så härligt att läsa att du hittat ”hem” <3

 2. 22 mars, 2021 / 11:43

  Så kul att du känner nu att du har hittat rätt 🙂 Sånt tar väl tid !

  • dixiwonderland
   Författare
   23 mars, 2021 / 10:21

   Ja det kan det nog göra. Är nog olika för alla 🙂

 3. 25 mars, 2021 / 06:49

  Men gud så gott det där såg ut!! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.