0   23
4   29
6   40
0   26
0   19
5   33
5   38
2   46

Justice League Zack Snyder

Zack Snyder Justice League

Den 18 Mars 2021 så kom Zack Snyders version av Justice League. En 4 timmar lång film om superhjältarna från DC Universe. Men varför kom det en till Justice League när det redan finns en från 2017?

Zack Snyder är en amerikansk regissör, producent och manusförfattare. En av de största i världen. Han har gjort filmer som Wonder Woman, Man of steel, Batman VS Superman. Så när Zack meddelade i Maj 2017 att han kommer hoppa av Justice League så kom det som en stor chock för alla. Men det visade sig sedan att hans 20 åriga dotter Autumn hade tagit sitt liv. Och som vi alla kan förstå så behövde han tid tillsammans med sin familj.

Zack Snyder Justice League Marvel VS DC

Marvel VS DC

Det har alltid funnits ett ”krig” mellan Marvel och DC. Min personliga tolkning är att Marvel är betydligt ljusare än DC. Jag upplever att Marvels filmer alltid är lite förutsägbara och mer barnvänliga. Medan Gotham är en extremt mörk plats där det knappt finns något hopp kvar. Marvel har mycket mer humor i sina filmer medan DC är mer allvarliga, i min mening.

Ska man vara helt korrekt så kom den första Marvel filmen ut 2000. Det var X-MEN. Men eftersom att Marvel inte ägde rättigheterna till X-MEN så fick de filmerna aldrig gå under Marvel även om X-MEN faktiskt tillhör Marvel (tekniskt sett). Samma sak gäller de första Spiderman filmerna. Det var inte förrän Tom Holland som idag spelar Spiderman skulle vara med i Infinity War som Fox och Disney gjorde en deal så att Spiderman kunde bli en del av Marvel Universe. Men med andra ord så hade det kommit ut en hel del Marvel filmer förrän den första DC filmen kom 2013 som var Man of steel. Ribban sattes väldigt högt och många insåg att det skulle bli ett krig om vem som har de högsta siffrorna i biljettkassan.

Justice League

Därför blev den första Justice League filmen en flopp

Förväntningarna inför den första Justice League filmen var höga! Vi hade redan fått se de första Avengers filmerna så förhoppningarna om att DC skulle ligga på samma nivå var enormt höga. Men den 2 timmar långa filmen som kom ut 2017 lämnade ett hav av besvikelse. Vilka var dessa nya karaktärerna? Manuset var något av de sämsta jag upplevt. Det fanns ingen som helst sammanhållning. Ett av de största problem var att Snyder hoppade av. Men också att de stressade fram Justice League. Samma år som Justice League kom ut så släppte Marvel Guardians of the Galaxy Vol. 2 (863,8 miljoner USD), Spider-Man: Homecoming (880 miljoner USD) och Thor: Ragnarok (854 miljoner USD). Justice League drog in 657,9 miljoner USD.

Zack Snyder Justice League

Därför är Zack Snyders Justice League utan tvekan den bästa

På ett sätt så kan man säga att Snyder hade ett stort försprång. Han visste vad fansen inte tyckte om med den första filmen och kunde utnyttja det när han gjorde sin egna version. Men den största skillnaden i Snyders version är att kan man nu får lära känna karaktärerna. Jag skulle säga att jag har rätt stor koll på både Marvel och DC karaktärer då jag är rätt nördig av mig (no shit!). Men även jag var förvirrad om vem Cyborg var och vad hans krafter gick ut på. Men nu har man fått en väldigt stor presentation av dom alla. Vi vet en del av deras bakgrund och vi förstår deras handlingar på ett annat sätt. Manuset i Snyders version är magi jämfört med den första. Det är en röd tråd genom hela filmen och vi förstår mer av handlingen.

Något som jag tror många blev besvikna på var Steppenwolf (the villan). Han kändes otroligt mesig och i filmens första öppning när han ska ta The mother box från The Amazons så framställdes även amazonerna som mesiga. Den scenen är betydligt längre i Snyders version och till skillnad från tidigare så har Steppenwolf levlat upp några steg. Inte bara i hur han agerar utan också i utseende. Nu ser han mer badass ut, precis som en villan ska se ut. Steppenwolf tar även med sig en STOR tvist men ni får se filmen för att förstå vad jag menar.

before and after

Overall så är Snyders version extremt mycket bättre än versionen som kom ut 2017.

Behövde filmen vara 4 timmar och 2 minuter lång? Tveksamt. I början av filmen så upplevde jag den som lite hoppig men sen knöt det sig samman på ett bra sätt. För mig som har sett den första versioner 5 gånger så satt jag hela filmen och jämförde de båda vilket blev lite jobbigt. Men har du inte sett någon av filmerna så ska du se Zack Snyders! Jag uppskattar att många dåliga scener från den första inte fanns med längre. Tex när Aquaman sätter sig på Wonder Womans lasso eller när Flash ska rädda den ryska familjen.

Snyder har dedikerat hela denna filmen till sin dotter som tragiskt nog tog sitt liv

Sen det viktigaste av allt med denna filmen var slutet. Filmen är uppdelad i 6 olika kapitel: Don’t Count On It, Batman, The Age Of Heroes, Beloved Mother, Beloved Son, Change Machine, All The King’s Horses och Something Darker. I slutet av filmen så stod det For Autumn i samma typsnitt som de tidigare kapitlen men där tar filmen slut. Min sambo tog och googlade och det var då vi fick veta att Snyder har dedikerat hela denna filmen till sin dotter som tragiskt nog tog sitt liv den 12 Mars 2017.

Anledningen till varför jag tycker det är så fint att han dedikerar filmen till sin dotter är för att det uppmärksammar psykiskt ohälsa. Autumn var adopterad från Kina och i mångas ögon så levde hon drömlivet med sin nya familj. Men psykisk ohälsa bryr sig inte om ifall du är rik eller fattig. Vilken färg din hud har eller vem du är. Det kan drabba alla. Jag vet själv hur det är att leva med psykisk ohälsa. Jag vet vad som händer med en person när en anhörig tar sitt liv. Det är fruktansvärt tragiskt att så många människor mår så pass dåligt att de inte ser någon annan utväg. När Snyders fans fick veta anledningen till varför han hoppade av första Justice League filmen så valde de att samla in 500.000 miljoner dollar till organisationer som arbetar med psykisk ohälsa. Något som jag tycker är otroligt fint gjort.


Om du känner någon eller om du själv mår dåligt så finns det hjälp att få. Här under har jag samlat olika hemsidor som du kan kontakta för att få hjälp. Kom ihåg att DU är viktig och DU är unik. Vi behöver dig här hos oss.

BRIS – Barnens rätt i samhället
Suicide Zero – För ett samhälle utan självmord
MIND – För psykisk ohälsa
Dela

6 Kommentarer

 1. 24 mars, 2021 / 21:24

  Jag har inte sett någon av dem, men får ta och se denna då 😀

 2. 25 mars, 2021 / 18:36

  Jonas är anti DC så jag har inte sett någon men han älskar Marvel så de har jag sett alla tror jag 🙂

  • dixiwonderland
   Författare
   26 mars, 2021 / 10:06

   Tycker du ska bli team DC så får ni tävla om vem som har bäst superhjältar 😉

 3. 25 mars, 2021 / 18:57

  Har aldrig sett någon av dem…men bra inlägg 🙂

  • dixiwonderland
   Författare
   26 mars, 2021 / 10:05

   Då har du något att se fram emot 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.