0   20
2   34
1   29
4   40
6   26
4   26
2   21
0   29

Midsommar 2022

Midsommar 2022

Midsommar 2022

Förra året var andra året som jag firade Midsommar ute i Öresjö och den var helt fantastisk. Då skrev jag att jag aldrig mer kommer behöva ha ångest över Midsommar för vi kommer aldrig slå den. Men igår hade vi åter igen en otrolig Midsommar och det är bara att konstatera. Midsommar ska firas ute i Öresjö!

Dagen innan Midsommar var totalt stress för mig. Jag hade så mycket som skulle göras och på själva Midsommar vaknade jag 06:40 och satte igång bara för att hinna klart med allt till klockan 13:00. Men väl ute i Öresjö så kunde jag andas ut. Nästan, för även om vi hade strålande sol hela dagen lång så var det fruktansvärt varmt. Det första jag gjorde när vi kom hem igår var att ta en iskall dusch. Det är det bästa jag vet på sommaren. Man står där i duschen och bara vrider så vattnet blir kallare, kallare och kallare.

I år så förfinade jag min Midsommartårta från förra året och det blev en dunder succé i år igen. Det är en Toastskagentårta. Naturligtvis så kommer jag dela receptet med er. Men det är väldigt roligt att så många tycker om den då det är 100% mitt egna recept och så som jag föredrar att äta Toastskagen. Sen hade jag gjort köttbullar och prinskorv. Min sambos pappa hade gjort sin berömda gubbröra och så fanns det färskpotatis, sill (massa sill), fisk, räkomelett, sallad, västerbottenpaj osv. Med andra ord så var ingen hungrig haha.

Midsommar 2022

Marie hade med sin mamma och så kom Nina och Jonas. Så roligt när vi är så många som firar tillsammans. Nina och Jonas hade med sig sin lilla vovve Douglas eller Dogge som jag kallar honom. Han är helt döv och ser inte så bra. Men vem behöver höra och se när man är charmören själv.

Jag har träffat Nina och Jonas vid ett par tillfällen. Jag fotograferade deras äldsta dotters balbilder för ett par år sedan. Sen har vi träffats vid ett par andra tillfällen men igår fick vi verkligen chansen att sitta ner och prata. Det visar sig att jag och Nina är twins haha. Vi hade så roligt och skrattade åt samma saker. Det var så roligt att få lära känna dom bättre och jag hoppas att vi firar Midsommar tillsammans nästa år igen.

Midsommar 2022

Efter maten så gick vi ner till en av grannarna för att dansa runt stången och spela fotboll som är en stor tradition. Detta var andra gången som jag var med på detta men tråkig som jag är så varken dansar jag eller spelar fotboll. Vi hittade en super skön soffa som vi satt i. Hos denna grannen så fanns det skugga och det blåste. Jag kan inte förklara för er hur skönt det var att sitta där för uppe hos oss var det som en bastu. Helt vindstilla och solen bara gasade på.

Fläderträdet stod i full blom när vi kom ut och jag plockade en hel påse till med fläder innan vi åkte hem. Så här mycket flädersaft har vi aldrig haft tidigare men det är så roligt att få ge bort en flaska. Receptet kommer att komma upp här på bloggen nästa vecka. Behöver bara fotografera de sista bilderna.

Midsommar 2022

Vår älskade Melker. Inte kan man tro att han är 11 år så som han hoppar från bryggan ner i vattnet efter sin boll. Han har gjort detta enda sedan han var en liten valp. Bonzo var lika galen i vatten han också även om han inte hoppade från någon brygga.

Midsommar 2022
Midsommar 2022

Sen så var det äntligen dags för grillat. Jag har aldrig varit något stort fan av grillat men jag har insett att det beror helt på vem det är som grillar. Har varit med allt för många gånger där köttet blivit så segt att det knappt går att tugga. Men Jonas är grym på att grilla och när man har Jonas gånger två då kan det inte gå fel.

Min Midsommar var helt magisk

Det hade dock varit skönt om vi hade haft minst 10 grader kallare. Då det var helt vindstilla uppe hos oss så var värmen igår fruktansvärd. Men trots det så hade vi det så mysigt och trevligt. Jag var så glad när jag kom hem efter att ha haft det så roligt så jag satte och redigerade alla bilderna till klockan blev 23:45. Sen var jag så trött så jag somnade någon gång efter midnatt.

Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.