0   22
3   20
0   36
0   23
2   23
2   25
0   31
0   35

Mår alltid så fruktansvärt dåligt när jag får min mens

Redan Onsdag. Det har varit fullt upp denna veckan. Måndagen började med att jag fick mens. Vet inte varför då jag har tagit mina p-piller på samma tid varje dag. Som tur är har jag så små blödningar att jag inte behöver använda trosskydd. Men usch va dåligt jag mår! Jag vet att många pratar om hur dåligt det är att vi stoppar i oss hormoner när vi äter p-piller. Men jag kan ärligt säga att jag hade aldrig orkat leva om jag inte fick äta mina p-piller. Just de som jag äter tar bort min mens helt. Ibland, som nu får jag mens och jag mår så fruktansvärt dåligt. Både psykiskt och fysiskt.

Mår alltid så fruktansvärt dåligt när jag får min mens. Både fysiskt och psykiskt.

Det börjar med att min hy blir jätte dålig. Tror jag har mer än 5 finnar just nu samtidigt. Jag kan inte kontrollera mina känslor. Lägg då på att jag går igenom ett stort sorgearbete på detta så förstår ni hur fruktansvärt jobbigt det är. Sen blir jag alltid så dålig i magen när jag har mens. Och har ni hängt med ett tag så vet ni att jag har problem med min mage överlag. Jag får inte behålla någon mat alls. Det åker ut lika fort som det kommer in. Och jag har ont i magen vilket jag annars inte brukar ha. Plus mensvärk på det. Så nej jag skulle inte orka leva utan mina p-piller och behöva gå igenom detta varje månad. Nu händer det som tur bara några få gånger per år. Någon mer som känner igen sig i detta?

Det måste vara månader sedan sen jag la upp en bild på mig själv här i bloggen. Både jag och bestie tyckte det kändes så konstigt att ta denna bilden. Men skönt att veta att vi fortfarande kan lyckas. Här kan ni även se hur håret ser ut framifrån. Är verkligen så nöjd med resultatet!

Måndag

I Måndags spelade jag in en video som kom ut idag. Hela den dagen var mest kaos för jag planterade om ett flertal växter. Vi hade så mycket jord på golvet tillslut att man knappt såg golvet. Okej jag överdriver lite nu men det är inte kul att plantera om växter för det blir kaos. Skickade även min sista växt för detta året. Vet att många skickar växter även på vintern men jag orkar inte köpa heatpack och sen känner jag att det är för riskabelt så nu blir det inget förrän tills våren igen. På kvällen träffade jag Ann-Sofie som jag inte sett på flera månader. Vi hade en hel del att prata om men när jag började prata om Bonzo så kom tårarna. Tyckte att den stunden där vid hennes köksbord var så fin. Känner mig lyckligt lottad som har kvar två av mina barndomsvänner i mitt liv.

Cesarsallad från strandgatan trollhättan
Bakpotatis med räkor hos strandgatan trollhättan

Tisdag (igår)

Spelade in en ny youtube video som ska upp nu på Söndag. Arbetade med ett blogginlägg som ska upp imorgon. Ni vill inte missa de inlägget! Sen kom bestie hit och vi gick faktiskt ner till Strandgatan för att äta lunch. Vi har inte varit där på flera månader. Men det var i stort sett helt tomt vilket var så skönt! Allt smakade toppen och det var mysigt att sitta där inne samtidigt som regnet föll utanför. Sen under kvällen hade jag Cleo och Thelma som vi tog ut när min sambo kom hem från Göteborg. Hämtade även två paket med nya saker som ni kommer få se imorgon här på bloggen. Är så exalterad för detta!

Lunch på strandgatan trollhättan

Idag vaknar jag upp från en riktigt dålig natt

Haft så fruktansvärt ont i magen. Har svårt att avgöra om det är mensvärk eller magen, kanske båda? Drömde också att vi fått hem Bonzos urna från USA. Men det vi fått hem var inte alls vad vi hade beställt. Jag blev så himla ledsen och sa att vi kan inte behålla den. Men min sambo sa hela tiden att vi har betalat så mycket pengar så vi måste behålla den. Slutade med att jag vaknade upp. Illamående och ledsen. Som tur var så var det bara en dröm. Jag har drömt väldigt mycket sen förra veckan. Vissa nätter kan jag drömma tre olika drömmar. Och jag är en sån person som kommer ihåg mina drömmar och även mycket detaljer. Borde egentligen skriva ner dom men jag har aldrig gjort det.

Idag är tanken att jag ska fotografera en massa material samt jobba med bloggen. Behöver texta videon som ska ut på Söndag och så tänkte jag läsa en del i Oktober boken. Följer ni mig på instagram så vet ni vilket bok jag läser denna månaden. Sen kan jag mest bara hoppas att jag mår bättre snart. Känner mig helt förstörd efter den hemska natten som jag hade inatt.

Dela

7 Kommentarer

 1. 21 oktober, 2020 / 11:26

  Styrkekramar till dig!

 2. 21 oktober, 2020 / 12:50

  Men fy tusen så jobbigt 🙁
  Aldrig haft så jobbig mensvärk, men blev värre när jag satte in Spiral… Kan verkligen bli extrem värk då… Kul nästan jämt!!
  Kram!! <3

  • dixiwonderland
   Författare
   22 oktober, 2020 / 10:27

   Mensvärk är fan ett helvete. Hoppas att det blir bättre för dig <3

 3. 21 oktober, 2020 / 18:14

  Förstår dig! Brukar själv inte ha det lätt när jag får mens, allt från finnar till humösvängingar och ont i kroppen😕❤️

 4. 21 oktober, 2020 / 22:58

  Usch vad jobbigt! 🙁 Jag brukar bara känna mig typ svullen och varm, haha, sådär ofräsch liksom :/

  • dixiwonderland
   Författare
   22 oktober, 2020 / 10:26

   Skönt känner jag 😅 Men jag mår mycket bättre idag vilket är så skönt 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.