0   17
0   31
2   36
1   30
4   43
6   26
4   26
2   21

Målarbok Flora av Maria Trolle

Målarbok Flora av Maria Trolle
Målarbok Flora av Maria Trolle

Jag är just nu i en period i mitt liv där jag mår väldigt dåligt. Det är mycket som händer i mitt liv. Hade jag inte burit på all min sorg så hade jag förmodligen varit mycket starkare. Mer positiv men jag är väldigt låg och mår bara fruktansvärt dåligt. Jag känner inte att jag orkar dela med mig av allt som tynger mig just nu. Jag behöver smälta det först innan jag kan berätta för er.

Köpa en riktig målarbok och pennor

Men något som jag har börjat göra är att måla. Jag har alltid varit en kreativ själ. Och när jag var liten så målade jag och min bestie varje dag i flera timmar. Jag minns att jag även köpte målarböcker för barn när jag var runt 20 års åldern och målade i dom. Men nu var det många år sedan som jag gjorde det senast. Men i och med att jag beställde min nya kalender så valde jag att ha teckningar i den så att jag kunde måla. Och har ni följt mig på instastories så har ni sett att jag har målat bild efter bild. Jag insåg rätt snabbt att dessa teckningarna kommer ta slut väldigt snart så jag bestämde mig för att köpa en riktig målarbok och pennor.

Målarbok Flora av Maria Trolle och pennor från

Jag har ingen koll på målarböcker men något som jag snabbt la märkte till var att det var en viss illustratör som jag väldigt populär. Nämligen Maria Trolle. Maria Trolle är grafisk formgivare och illustratör. Hennes stora trädgårdsintresse går som en grön tråd igenom hennes konstnärskap, med växter och blommor som naturliga motiv och då gärna från hennes egen trädgård. Det kunde ju inte bli en bättre match. Sen var det dags att leta efter pennor. Tidigare hade jag målat med mina bullet journal pennor men jag visste att jag villa använda mig av vanliga pennor.


Jag heter Maria Trolle och arbetar som illustratör och grafisk formgivare. Jag illustrerar målarböcker, barnböcker, bokomslag, mönster, logotyper, förpackningsdesign, illustrationer för tidskrifter och mer. Skriver också barnböcker. Arbetar med blandade medier, jag använder ofta penna och penna i kombination med akvarell och digital retuschering eller digital färg. Programmen jag använder  är Photoshop, Indesign och Illustrator. / Maria Trolle


Dock visste jag inte att pennor kostade så fruktansvärt mycket pengar? Det kom faktiskt som en chock för mig. Men jag hade tur då jag hittade 72 pennor till priset av 199 kronor. Så grymt med tanke på att vissa som jag kollade på kostade mellan 800 – 1300 kronor! Jag antar att det var något speciellt med de pennorna. Men eftersom jag bara ska färglägga min målarbok så vill jag bara att pennorna ska ge den färgen som de har.

Målarbok Flora av Maria Trolle

Jag brukar lyssna på podd eller ha på en Disneyfilm i bakgrunden när jag målar. Det hjälper mig att för stunden glömma det som tynger mig, som gör mig ledsen. För mig är det viktigt att ha kreativa saker att göra när jag mår dåligt. Annars är det lätt att jag sjunker djupare ner i mitt svarta hål. Jag vet att livet kommer kännas lättare längre fram. Men just nu i denna stund så känns livet inte bra alls. Och det är okej. Man måste ha dåliga dagar för att kunna urskilja de bra. Och sorg försvinner inte efter några veckor eller månader. Just idag när jag skriver detta blogginlägget så är det exakt ett år sedan som vår älskade Ronja dog. Naturligtvis mår jag sämre idag, det är helt befogat.

Om ni mår dåligt eller bara vill ha något avkopplande att göra så kan jag verkligen rekommendera att köpa en målarbok av Maria Trolle. Tycker bara boken i sig är så otroligt fint gjort och man har så många sidor, figurer att färglägga och skapa liv åt. Jag köpte min bok för 171 kronor hos Adlibris men det finns säkert andra ställen som ni kan beställa ifrån också.

Dela

8 Kommentarer

 1. Anne-Marie
  16 februari, 2021 / 13:24

  Älskar dig ❤️

 2. Olivia
  16 februari, 2021 / 15:58

  Hang in there <3

 3. 16 februari, 2021 / 20:12

  så kul, älskar min 😀 vilket bra pris du hitta så mycket pennor för! 🙂

  • dixiwonderland
   Författare
   17 februari, 2021 / 12:29

   Är glad att du älskar den 😀 Ja pennorna var så billiga med tanke på hur många man får 😀

 4. 17 februari, 2021 / 07:39

  Älskar målarböcker och precis uppdaterat lite nu med DiamantMålning….. Sååå pillrigt, men kul 🙂

  • dixiwonderland
   Författare
   17 februari, 2021 / 12:29

   Oj det vet jag inte vad det är så det får jag ta och googla 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.