0   18
1   29
5   23
0   17
1   19
1   32
3   33
1   19

Jag nådde en stor milstolpe igår

Innehåller reklamlänkar för Aimn.se
Jag nådde en stor milstolpe igår

Igår nådde jag en stor milstolpe. Vågen visade 89,2 kg. Jag har vägt över 90 kg sen 2019. Som mest vägde jag 98 kg men då blev det ett riktigt wake up call för mig. Jag har snart gymmat regelbundet i 1 år. På de året så har jag endast gått ner 1-2 kg. Men även om vågen har stått still mer eller mindre så har jag byggt så mycket muskler och tappat i cm. Därför ska man inte stirra sig blind på siffrorna som vågen visar.

aimn

Shadow Grey Shape Seamless Deep Cut Bra

När jag började gymma så orkade jag nästan ingenting

Jag hade de lättaste vikterna (9 kg) men i och med att jag tränade regelbundet så kunde jag öka vikterna. Idag använder jag vikter på 25-36 kg. Jag har blivit så stark i min kropp och jag älskar den känslan. Att träna har inte varit något problem för mig. Jag har alltid älskat att träna och att börja gymma har varit en stor dröm för mig. Jag trivs så himla bra på mitt gym. Personalen är den bästa, det är alltid rent och jag känner mig trygg där. Det var den största rädslan för mig när jag började gymma. Kommer jag känna mig trygg? Klart att jag var lite osäker i början men jag bad att få en genomgång på alla maskinerna och efter ca 3 veckor så kände jag att jag visste vad jag höll på med.

Maten har alltid varit mitt stora problem

Jag har aldrig haft en hälsosam relation till mat. Jag kan gå 12 timmar utan att äta samtidigt som jag går 20.000 steg per dag och kör 1 timma på gymmet. Är det hälsosamt? Verkligen inte! Jag har haft många år av ätstörningar. Antingen så åt jag inte alls eller så åt jag alldeles för mycket. Det fanns ingen som helst balans. Så den absolut största förändringen som jag har gjort är att ändra min kost. Det tog 1 år (från det att jag började gymma) att komma hit men så fort jag ändrade min kost så gick jag också under 90 kg.

aimn

Cotton Candy | White | Espresso

Räknar kalorier

Jag har börjat räkna kalorier igen. Via min fitbit så kan jag se hur många kalorier jag bränner dagligen och utefter det så har jag satt en gräns för hur många kalorier jag kan äta. I och med att jag tränar så mycket som jag gör så måste jag äta ordentligt. Jag har också tagit bort alla såser så som kalla såser, dressings och gräddsåser. Det jag har behållit är att när jag går ut för att äta så beställer jag precis vad jag vill. Detta för att inte falla tillbaka i min ätstörning. Samt att jag vill fortfarande njuta av livet.

White | Black

En milstolpe i taget

Mitt mående är inte på topp nu men träningen får mig att gå upp varje morgon. Det ger mig glädje och får min dag att bli lite bättre. Det är den delen i mitt liv som just nu är stabilt. Gymmet finns där varje dag och genom att gå dit så blir jag motiverad. Motiverad till att må bättre både fysiskt och psykiskt. Jag har sakta men säkert börjat sätta upp mål när det kommer till min hälsa. Att ta det lugnt och ta en milstolpe i taget. Det kommer inte ske över en natt men genom att träna regelbundet så kommer jag även ta hand om mitt mående.

4 Kommentarer

 1. 11 maj, 2024 / 13:57

  Så glad jag är för din skull!

 2. 12 maj, 2024 / 17:38

  Så sunt och rätt tänkt och att sätta olika milstolpar då tror jag på det. Qickfix är inget som håller i längden. Grymt av dig också att nått milstolpen med vikten under 90kg. Härligt att du också kunnat öka från 9kg till mer på vikterna när du tränar. Det är faktiskt stor skillnad du ökat till också.

  Duhar rätt och sunt tänk och då är det också lättare när man har ätstörning också. Jag är ju lika och jag har fått mer sund inställning kring det, det är skönt att ha kommit dit. Det känns ju då som man har medvetenhet kring sin egen kropp och livsstil. Utmattningen för mig är ju svår att hantera men tänket kring min sundhet och måendet utöver det gör ju att man också känner hopp i allt annat.
  Grymt, glad gör din skull

  • dixiwonderland
   Författare
   13 maj, 2024 / 08:46

   Det handlar om att hitta något som kommer funka för alltid och ingen quickfix som du skriver 🙂 Sen tror jag att man behöver ha rätt inställning. För mig så får träningen mig att må bättre mentalt och det är därför som jag älskar att träna. Sen tycker jag det är så roligt på gymmet. Gillar man inte gymmet så finns det mängder med andra aktiviteter som man kan göra för att motionera/bygga muskler. Gäller bara att man hittar sin grej 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.