1   22
6   31
1   16
8   25
7   29
1   19
4   31
7   24

Jag har gått ner 11 kg

Jag frågade er igår på instastories om ni blir motiverade av att läsa om träning eller om det har en negativ effekt på er. Anledningen till varför jag frågade var för att jag under många år har haft en väldigt negativ känsla till träning och hälsa. Inte att jag tycker det är dumt att leva hälsosamt men då jag själv blev så fruktansvärt påverkad och hamnade i en ond spiral så blev jag rädd att ifall jag började träna och skriva om det så skulle jag hamna där igen. Jag ville också kolla med er hur ni kände kring ämnet men då majoriteten av er sa att ni blev motiverade så tänkte jag berätta något som jag endast berättat för min bästa vän.

Jag har gått ner 11 kg.

Just nu väger jag 87 kg och som mest vägde jag 98 kg. Nu undrar ni säkert vad min hemlighet är men jag är ledsen att göra er besvikna för det finns ingen. Jag gick upp 20 kg på grund av psykisk ohälsa. Jag hade såna stora problem med att gå ut ensam vilket resulterade i att jag endast gick ut med Bonzo men annars satt jag bara hemma. Jag har jobbat riktigt hårt med att få tillbaka mitt liv och må bra igen. I början av året när jag blev dog walker så har jag börjat gå mycket mer än tidigare. Bara igår var jag ute i 2 timmar med alla hundarna och sen på kvällen tränade jag styrketräning.

Mitt enda mål är att må bra och ha en kropp som inte gör ont. Jag äter vad jag vill vilket ni har kunnat se på min instastories då jag visar upp vad för typ av mat som jag lagar här hemma samt när jag äter ute. Just nu är jag inne i en nyttig period men innan det åt jag en påse chips i veckan, choklad och glass. Jag tror inte på att förbjuda onyttiga saker utan äta det man vill för stunden.

Jag är väldigt stolt över mig själv. Inte för att jag har gått ner i vikt utan för att jag tacklat min psykiska ohälsa.

33 Kommentarer

 1. 6 februari, 2018 / 09:22

  Vad kul att du har gått ner så många kilo och stort grattis! 😀 Kramis

  • dixiwonderland
   Författare
   7 februari, 2018 / 09:13

   Tack 🙂 Jag är dock gladast över att jag klarar av att gå ut igen.

 2. Ribecca
  6 februari, 2018 / 09:46

  Du ska vara stolt över dig själv! Du har lyckats med så mycket och viktnedgången är ju bara en rolig konsekvens av det. Så njut nu! ?

 3. 6 februari, 2018 / 10:52

  Va stark och duktig du är. Jag har själv gått ner 17 kilo och mår utmärkt just nu. Jag har inte varit sjuk men tränat för lite och ätit onyttigt. Sen tog jag tag i problemet. Tog bort godis och fikabröd, började springa och äta nyttigare mat. Grönsaker, frukt och fisk och kyckling. Under januari halverade jag antalet sockerbitar i kaffet. Att ta hand om sin kropp är en livslång resa och det är klokt om vi orkar och kan ta tag i det i god tid. Bra jobbat, häng i!!!

  • dixiwonderland
   Författare
   7 februari, 2018 / 09:11

   Grattis till dig också, bra kämpat 😀

 4. 6 februari, 2018 / 11:27

  Du SKA absolut vara otroligt stolt!! Bra jobbat! <3 kram

 5. 6 februari, 2018 / 12:17

  Vad härligt och stort stort GRATTIS till dig =D… hipp hipp hurraaaa! Det är framför allt viktigaste i detta är att just DU känner dig nöjd å glad över detta. Att gå ut gör en hel del, tackar att hundar finns <33 Jag tror stenhårt på att man kan äta allting och inte behöva tänka på kosten så mye OM man bara är medvetet om hur mycket man gör av… det som är balansen, hur mye energi man tar in och vad man gör av med! Ha det fint tjejen =)…TREVLIG fortsatt VECKA!

  • dixiwonderland
   Författare
   7 februari, 2018 / 09:10

   Allt handlar om balans. Nu äter jag mer regelbundet och rör betydligt mer på mig vilket får mig att må så himla bra 🙂

 6. 6 februari, 2018 / 12:24

  Gud så härligt att du tacklat din ohälsa!

  • dixiwonderland
   Författare
   7 februari, 2018 / 09:09

   Det är fortfarande en bra bit att gå men jag har gjort enorma framsteg och det är jag stolt över 🙂

 7. 6 februari, 2018 / 14:31

  Så himla bra!! Blir så glad att höra när man inte är fixerad över vikten utan hälsa är så himla mycket annat!

  • dixiwonderland
   Författare
   7 februari, 2018 / 09:09

   Jag vill aldrig hamna där igen där livet bara handlar om siffrorna på vågen. Nu känner jag att jag äntligen har fått balans i mitt liv 😀

 8. 6 februari, 2018 / 15:04

  Grattis till viktnedgången! Åta god mat och ut och röra på sig det gör susen. Fortsätt du på din inslagna väg, för den låter både sund och bra 🙂

  • dixiwonderland
   Författare
   7 februari, 2018 / 09:08

   Tack 🙂 Vikten bryr jag mig dock inte om utan mitt enda fokus är att må bra 🙂

 9. 6 februari, 2018 / 15:30

  Vad härligt att du börjat må bättre psykiskt, heja dug!! Hoppas det fortsätter i rätt riktning 🙂

 10. 6 februari, 2018 / 16:09

  Motiverande inlägg! Så härligt att du har vänt din psykiska ohälsa till att ta kontroll och må bättre. Min egna välmående-resa kommer också från att jag mått dåligt psykiskt, kroppen tog stryk och behövde vända på det och inse hur jag själv faktiskt kan skapa bättre förutsättningar för att må bra genom kost och träning! 🙂 Tror inte heller på förbud, men balans!

  • dixiwonderland
   Författare
   7 februari, 2018 / 09:07

   Balans är verkligen a och o. Jag känner att jag mår så himla mycket bättre sen jag slutade med kaffe och rör mer på mig. Kaffet begränsade mig väldigt mycket eftersom att jag aldrig visste när jag skulle få ont i magen 🙁

 11. 6 februari, 2018 / 18:48

  Heja dig! <3 Vad roligt med träning & att känna att kroppen mår bättre!

 12. 6 februari, 2018 / 21:42

  har oxå gått upp mycket pga ohälsa o det är inte skoj o ja har absolut ingen vilja att göra nåt annat o det är ju me pga tabletter man äter som man går upp utav o nä inget skoj

  • dixiwonderland
   Författare
   7 februari, 2018 / 09:04

   Tråkigt att du måste äta tabletter 🙁 Hoppas du mår bättre snart.

 13. 6 februari, 2018 / 22:57

  Vilken otroligt härlig inställning, tror inte heller på förbud för då halkar man bara dit igen utan ett sunt tänk och lite pondus och ha karaktär så kommer man till målet tillslut och bra jobbat, det syns att du gjort det också, =D,

  • dixiwonderland
   Författare
   7 februari, 2018 / 09:02

   Enda målet jag har är att må bra. Om jag går ner eller inte spelar inte så stor roll för mig för jag är trygg i mig själv 🙂

 14. 7 februari, 2018 / 13:06

  Så himla duktig du är!! Stort grattis och så himla bra jobbat!! 😀

 15. 10 februari, 2018 / 07:56

  Bra kämpat! Jag älskar att läsa om träning och andras framsteg, jag älskar ju att träna själv också!
  Jag kan rekommendera boken hjärnstark som motivation till träning! 🙂

  • dixiwonderland
   Författare
   10 februari, 2018 / 10:45

   Tack men jag behöver ingen motivation till träning. Jag tränar när jag känner för det 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.