1   12
12   26
1   21
0   22
1   29
5   24
0   17
1   19

Jag blir ärligt talat trött och ledsen


Detta inlägget innehåller annonslänkar

Jag tror aldrig att jag har lagt upp svartvita bilder på mig själv på bloggen förut. Men problemet var att ljuset blev så himla konstigt i dessa bilderna då solen låg bakom molnen och gräset hade en väldigt stark grön färg trots att vi fotograferade dessa vid åtta på kvällen. Klänningen kommer från Farinas kollektion för Nakd och det är absolut en favorit i min garderob.

Jag fick hem ett paket idag med ett par vita byxor. Jag beställde dom i största storleken och hade riktigt höga förhoppningar då så många hade skrivit att dom var väldigt stora i storleken. Byxorna satt perfekt. För en gångs skull hade jag hittat ett par byxor som hade en perfekta längden för mina korta ben, dom satt perfekt i låren men jag kunde inte knäppa dom. Hade behövt två storlekar större men då hade dom blivit förstora i låren.

Jag blir ärligt talat trött och ledsen. Jag vet att jag är tjock men det är inget som stör mig. Jag tycker jag ser bra ut och är väldigt nöjd över mitt utseende men just nu så känner jag att min kropp hindrar mig i mitt arbete. Jag vill kunna ha mer variation i mina outfits. Jag har en massa fina blusar som bara hänger för jag har varken shorts eller byxor som jag kan styla dom med. Jag tycker att man ska eftersträva en hälsosam livsstil men samtidigt så gick jag inte upp i vikt på grund av att jag var lat, det var på grund av psykisk ohälsa som väldigt många idag lider av. Sen när man har ett förflutet med ätstörningar så ska man vara väldigt försiktig. Jag har inget träningsschema för jag vet att det kan leda till att jag faller tillbaka i en ond cirkel. Jag tränar när jag känner för det och tack vare hundarna så får jag motion i min vardag.

Det är väldigt olikt mig att skriva ett sånt här inlägg men jag känner bara en sån hopplöshet. Jag vill kunna njuta av livet precis som alla andra. Jag vill inte behöva gå ner i vikt för att kunna prestera bättre när det kommer till mitt jobb för att jag inte får på mig den största byxstorleken som finns tillgänglig för mig. Det som gör mig ledsen är att jag redan har varit ute och gått i över en timma idag men känner att det skulle vara bra och köra en timma nu på kvällen också. Bara för att företagen idag 2018 fortsätter att göra klädstorlekar för kroppar som inte existerar.

24 Kommentarer

 1. 15 maj, 2018 / 15:25

  Jag tycker alltid du har så snygga outfits och vad tråkigt att du känner så! Kramis

 2. 15 maj, 2018 / 15:31

  Sååå bra skrivet!!!

 3. 15 maj, 2018 / 20:29

  storlekarna har verklige blivit så himla fel 🙁

  • dixiwonderland
   Författare
   16 maj, 2018 / 10:30

   Iaf när det kommer till byxor. Där verkar allt bli mindre.

 4. 15 maj, 2018 / 21:11

  Ja det är helt galet med kläderna idag, storlekarna varierar så otrooooligt mycket också! På grund av min endometrios (och behandlingen som jag har för den just nu, lång historia haha) så blir min mage väldigt svullen. Jag går runt och ser gravid ut trots att jag inte är det, och allting trycker så hårt. Onlys byxor ”poptrash easy” är min räddning när jag vill känna mig fin, men jag har faktiskt övervägt mammabyxor också.

  Du är jättefin som du är och jag hoppas du ignorerar hjärnspökena. Kram på dig!

  • dixiwonderland
   Författare
   16 maj, 2018 / 10:29

   Tack för din fina kommentar. Ja det största problemet är att hittar man ett par byxor som sitter bra i midjan så är dom två storlekar förstora i benen. Därför jag alltid har mina leggings för dom sitter bra överallt. Jag vill inte ha ett par byxor som sitter åt vid magen. Det ska sitta skönt annars kommer jag inte kunna tänka på något annat under hela dagen.

 5. 15 maj, 2018 / 22:09

  Jättetråkigt att läsa detta…. känner dock med dig, för så känner jag också ibland. Kram

  • dixiwonderland
   Författare
   16 maj, 2018 / 10:28

   Jag tror vi alla kan känna igen oss oavsett om kläderna är för små eller att dom är för stora. Det hade dock varit betydligt enklare om alla använda samma storlekskarta. Personligen skiter jag i storleken på mina kläder. Det är ändå bara jag som ser den men beställer man mycket online så blir det mycket skickande fram och tillbaka vilket påverkar vår miljö negativt.

 6. 15 maj, 2018 / 22:34

  Men åh så jäkla trist!! Speciellt när de satt så bra allt annars. Är faktiskt så sjukt att det inte finns bättre utbud av plus-size kläder? Har en kompis som alltid fyndar på boho (har allt från tall, petite & plus size) så kan vara värt att kolla in om du hittar bättre lycka i byx-väg där! 😀 Du är så himla fin och hoppas att du hittar en par nice byxor snart så vi får se massor av bilder där du stylar blusarna! ♥

  • dixiwonderland
   Författare
   16 maj, 2018 / 10:26

   Jag tycker det finns jätte bra utbud när det kommer till plus size men jag är inte plus size så jag kan inte ha de kläderna då dom är för stora på mig. Mitt problem med byxor är att dom verkar tro att alla är päronformade. Det görs inte byxor med smala ben och stor mage, tyvärr.

 7. 16 maj, 2018 / 06:34

  Vad ledsen jag blir vännen <3 Du är ju helt otroligt fin. Men jag vet, man vill känna sig fin och välmående med. Har man dessutom problem med ätstörningar sen tidigare får man ju tänka sig för lite extra. Försök inte tänk så mycket på det, ta du en promenad, det räcker och försök kanske ändra lite på kosten tänker jag, av en del mat samlar jag på mig vätska som förstör en hel del. Vet egentligen inte vad jag ska skriva men vill så gärna hjälpa <3 Hoppas du förstår vad jag menar. Kram

  • dixiwonderland
   Författare
   16 maj, 2018 / 10:22

   Tack för din fina kommentar <3 Jag kommer inte göra några drastiska förändringar men ibland är det skönt att bara få skriva ut sin frustration 🙂

 8. 16 maj, 2018 / 08:20

  Tycker att för många klädföretag ´nu förtiden har så små storlekar – har också svårt att klä mig ibland pga av det. Tråkigt tycker jag!

  • dixiwonderland
   Författare
   16 maj, 2018 / 10:20

   Det verkar ju inte som att dom går efter samma mått. Jag upplever att många av de kläderna som är från amerikanska märken är betydligt större i storlekarna medan Europeiska märken bara blir mindre och mindre. Vissa plagg från Gina, Nelly osv har jag medium på och sen helt plötsligt måste jag gå upp två storlekar trots att det är exakt samma märke.

 9. 16 maj, 2018 / 13:43

  Du ÄR snygg precis som du är och har en fantastisk utstrålning!

  Det är inte lätt att hitta kläder som passar idag, jag vet inte hur designers tror att man ser ut? Jag tycker att jag har en relativt ”normal” kroppsbyggnad men har också svårt att hitta kläder som passar. Ska jag köpa nya byxor är dom antingen för stora i benen över låren, för tajta i midjan eller för långa. Toppar är jämt så smala över axlarna och tar jag då en storlek större så blir dom så flygiga och breda över resten av överkroppen.

  Med det sagt vill jag bara poängtera att det INTE alltid är lättare med kläder för att man är smalare, bredare, kortare eller längre. Det är klädindustrin som det är fel på som använder helt knasiga mått och propotiner.

  • dixiwonderland
   Författare
   17 maj, 2018 / 11:13

   Känner igen mig så mycket i det du skriver!

 10. 16 maj, 2018 / 17:14

  Bra skrivet, men tråkigt att du känner så !

  • dixiwonderland
   Författare
   17 maj, 2018 / 11:11

   Tror vi är många som känner så då och då tyvärr :/

 11. 17 maj, 2018 / 09:05

  Jag tycker bilderna är jättefina speciellt när du har en vit klänning 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.