1   22
6   31
1   16
8   25
7   29
1   19
4   31
7   24

Hur hittar du klänningar som sitter skönt på dig som är större / plus size?

Jag vet att det är många större tjejer som undviker att ha klänning och kjol på sig under sommaren. Kanske beror det på att man är osäker i sig själv men jag tror också att en stor del har att göra med att man inte riktigt vet vad man ska köpa för kläder. Så hur hittar du klänningar som sitter skönt på dig som är större / plus size? I detta inlägget tänkte jag ge mina bästa tips.

Info om outfiten hittar du här

Undvik dragkedja

Något som jag har märkt är att klänningar eller kjolar som har dragkedja är ofta tajta och är sällan i ett stretchigt material. Därför undviker jag att köpa klänningar som har dragkedja för det är sällan att dom passar. Om de passar så är de ofta obekväma och det är de värsta jag vet. När det är varmt ute så vill man ha så bekväma kläder som möjligt. Denna klänningen ser ut att sitta väldigt bra men sanningen är den att jag inte fick upp dragkedjan överhuvudtaget.

Info om outfiten hittar du här

Resår är din vän

De flesta klänningar och kjolar som inte har dragkedja har resår. Då det är töjbart är det perfekt för oss som har en större mage. Man vill kunna sitta ner och äta en middag utan att det sitter åt vid magen. Många av mina klänningar har resår vid midjan vilket även gör att man får en mer markerad midja.

Info om outfiten hittar du här 

Bry dig inte om storleken

Jag är väldigt bekväm i mig själv och bryr mig inte om siffror. Därför hade jag inget problem med att köpa denna klänningen i storlek 44 när jag normalt har 42. Ingen kommer se vad du har för storlek på dina kläder om du inte själv väljer att berätta det så varför bry sig? Idag är storlekarna så otroligt varierande så det är nästan omöjligt att veta vilken storlek man är.

24 Kommentarer

 1. 20 juli, 2018 / 17:16

  Sååå bra tips verkligen! <3

 2. 20 juli, 2018 / 17:39

  Dragkedja är typ det dummaste som finns, jag tycker de verkligen försvårar kläder i alla storlekar!

 3. 20 juli, 2018 / 20:19

  Men åhh! Det här tror jag verkligen är ett sånt uppskattat inlägg!! Bästaste du!! <3

 4. 20 juli, 2018 / 22:42

  Jätte fina klänningar och bra med tips hur man kan göra så man vågar 🙂

 5. 21 juli, 2018 / 00:12

  Jättebra och viktigt inlägg! Fina fina du! Kram

 6. 21 juli, 2018 / 00:53

  ja men du visst är det så vi lite större oftast tar ja en större o behöver inte o ibland är ju l som en åtsittande korv så man ska bara pröva o inte gå efter stl så är det o det är fint me länning

 7. 21 juli, 2018 / 08:57

  Du är så himla fin i klänning!! Jättebra inlägg, superbra tips och älskar verkligen resår då det känns mer behagligt! 😀

 8. 21 juli, 2018 / 15:49

  underbart inlägg! du är fantastiskt vacker <3
  Jag köper heller typ aldrig med dragkedja, de passar aldrig haha..

 9. 22 juli, 2018 / 11:38

  Så himla bra tips.
  Jag brukar inte kolla på storleken, men mer vilken form klänningen har och vilket material den är gjord i. Nu älskar jag skater dresses, 50-talsstil och omlottklänningar, vilket är väldigt ’förlåtande’ om de är en storlek för liten eller för stor.

 10. 4 augusti, 2018 / 20:29

  Tack för detta inlägg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.