1   19
1   18
3   28
1   19
2   25
0   18
1   21
7   24

Hemmagjord ramen på 30 minuter

Hemmagjord ramen på 30 minuter

Ramen är en av min sambos favoriträtter. Det är en Japansk nudelsoppa. Jag är inget fan av soppor men då ramen är Narutos favoritmat så måste jag ändå säga att det är gott. Vi har fortfarande inte ätit äkta Ramen och skulle en Japan läsa detta receptet så hade de väl aldrig pratat med mig. Saken är den att bara buljongen till denna soppan tar ca 24 timmar medan min version tar ca 30 minuter.

Ingredienser:
Purjolök
Champinjoner
Ramen nudlar
Köttbuljong
Salt
Hjort
Salladslök
Ägg
Kryddor
Vatten
Kinesisk soja

Hemmagjord ramen på 30 minuter

Det fina med ramen är att du kan ha i egentligen vad du vill. Vi tog det som vi hade hemma för tillfället. Jag stekte champinjonerna och purjolöken i soja. Hjorten skar jag upp i små bitar och stekte på låg värme med kryddor och sedan lite soja. Basen som är själva buljongen är endast vatten, köttbuljong och salt. Detta är långt ifrån äkta ramen buljong men det fungerar. Ägget kokade jag i 7 minuter men hade nog kunnat koka det lite längre. Nudlarna ska endast koka i 2 minuter.

Så här lägger du upp ramen

Vid servering så lägg nudlarna i botten. Lägg sedan upp resten av ingredienserna ovanpå. Häll i buljongen och toppa med salladslök. Nu var mycket av våra ingredienserna väldigt bruna vilket är lite tråkigt. Men när vår granne bjöd på ramen så såg det betydligt finare ut. Men man kan toppa med i stort sett vad som helst. Och man kan byta ut köttet mot fisk eller tofu. Jag rekommenderar dock att ni köper äkta ramen nudlar. Dessa fick vi av vår granne och de är så galet goda.

Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.