3   33
4   12
5   35
4   31
2   25
4   28
1   17
3   31

Naruto 700 avsnitt plus 7 filmer

Detta inlägget innehåller spoilers
Naruto 700 avsnitt plus 7 filmer

Vi har sett klart Naruto. Och nu sitter jag här och ska försöka förklara för er varför detta är den bästa serien som jag någonsin sett. Men jag tänker att vi får ta det från början. Vi började kolla på Naruto i Juni 2021. Första avsnittet av Naruto kom ut den 3 Oktober 2002. Så med andra ord så var vi ca 20 år efter.

Naruto handlar om en föräldralös pojke vid namn Naruto Uzumaki. Han är en väldigt ensam pojke som inte förstår varför alla undviker honom. För honom så är all typ av uppmärksamhet bra uppmärksamhet även om det innebär utskällningar.

Naruto 700 avsnitt plus 7 filmer

Vid sex års ålder börjar Naruto skolan för att bli ninja. Där hamnar han i grupp 7 tillsammans med Sasuke Uchiha, Sakura Haruno och deras mentor Kakashi Hatake. Narutos stora dröm är att bli Hokage och för att bli det så måste han levla upp från olika nivåer inom skolan. Genin, Chunin, Jonin, special Jonin och Hokage. De får uppdrag som de ska utföra och dessa uppdragen handlar ofta mellan liv eller död. Så vid 13 år ålder så får Naruto och hans vänner slåss för sina liv och det blir blodigt.

Men något som endast ett fåtal personer vet om Naruto är att han är en jinchuuriki. Innan Narutos pappa dog så förseglade han The nine-tails i Naruto. The nine-tails heter egentligen Kurama och är en av nio odjur.

Naruto 700 avsnitt plus 7 filmer

Något som de får lära sig i skolan är att kontrollera sin chakra. Chakra är en energi som ninjorna använder. Det finns olika chakra som vind, eld, elektricitet, jord osv. Då Kurama är förseglad i Naruto så kan Naruto även använda Kuramas chakra men det har ett pris. Om han använder för mycket av Kuramas chakra så kan han tappa kontrollen och Kurama kan ta över. Och använder man upp all sin chakra så dör man.

Därför är Naruto den bästa serien någonsin

Det är svårt eller nästan omöjligt att få ner alla detaljerna efter 700 avsnitt. Men det som enligt mig gör Naruto så bra är karaktärernas otroliga utveckling. Att se Naruto vara helt ensam utan varken familj eller vänner. Och sedan utveckla vänskaper, bygga förtroende och blir tillslut accepterad av alla runt omkring honom. Hur han via guidning av sina förebilder Kakashi, Jiraiya och Iruka blir den mannen som många sedan ser upp till.

Och det är relationerna som träffar i hjärtat. Narutos relation till Jiraiya är en av mina stora favoriter. När man sedan får veta att Jiraiya tränade Narutos pappa Minato men inte bara det. Narutos föräldrar fann namnet Naruto från en av Jiraiyas böcker som han skrivit och de bad även Jiraiya att bli Narutos gudfar. Detta är ingenting som man vet om i början av serien utan något som man får veta längs vägen och när det väl sker i serien så är det omöjligt att hålla tillbaka tårarna.

Hela sitt liv drömmer Naruto om att bli hokage så att han kan vinna allas förtroende. Hokage är byns ledare. Han ser upp mot berget som har de tidigare Hokages ansikten utan att veta att den fjärde hokagen var hans pappa. Det dröjer många avsnitt innan detta kommer fram i serien men jag kommer ihåg att jag bara skrek. Samtidigt blev jag arg över att varken Jiraiya som var Narutos pappas tränar eller Kakashi som hade Narutos pappa som tränare sa något till Naruto. Men dom alla hade svurit på att aldrig berätta historien om den tragiska natten när Narutos föräldrar offrade sina liv för att rädda The hidden leaf (byn de bor i) och deras son Naruto.

Mina favoritkaraktärer

Rock Lee och Guy Sensi

Rock Lee har varit en av mina favorit karaktärer under hela seriens gång. Till skillnad från alla hans klasskompisar så kan Rock Lee inte använda varken Ninjutsu eller Genjutsu. Båda handlar om att använda chakra för att antingen skapa illusion (Genjutsu) eller skapa attacker (Ninjutsu). Detta gör Rock Lee till en underdog då det nästan är omöjligt att ens börja på Ninja skolan utan att kunna detta. Men Rock Lee lyckas komma in och tack vare hans fantastiska lärare Guy Sensi så kommer Rock Lee visa alla att man inte ska underskatta taijutsu.

Jag önskar att jag hade Rock Lees kämpaglöd och att jag var lika villig att träna lika hårt som honom. Han och Guy skapar en otroligt stark relation, nästan som far och son. Sen att de båda ser så roliga ut med sina pottfrisyrer och gröna bodysuit gör att man kan inte låta bli att le. Rock Lee vill alla väl och finns alltid där för sina vänner. En helt fantastisk karaktär.

Itachi Uchiha

Om det är någons öde som verkligen berör så är det Itachi. I början så är han en person som man fruktar och verkligen inte tycker om. Men när man får veta hans historia och allt han har fått gå igenom då går hjärtat sönder. Itachi Uchiha tillhör klanen The Uchiha som har en väldigt speciell förmåga, the Sharingan. Endast vissa inom Uchiha får Sharingan och den aktiveras ofta genom extremt starka känslor. Genom att få Sharingan så får personen olika förmågor. Genom att få ögonkontakt så kan personen med Sharingan stänga in dom i en illusion (genjutsu). Få dom att uppleva gamla smärtsamma minnen, radera minnen, få dom att uppleva smärta osv.

Jiraiya | Pervy Sage

Fina Jiraiya. Narutos gudfar som tog Naruto under sina vingar precis som han hade gjort med Narutos pappa Minato. Jiraiya tar med Naruto för att hjälpa honom att utveckla sina krafter. Under denna tiden så vet man inte om att Jiraiya är Narutos gudfar eller att han var en så nära person till Narutos familj. Men det är under deras utflykt som man ser vilken otrolig utveckling Naruto gör tack vare att någon tror på honom.

Jag har aldrig gråtit så mycket till en serie som jag gjorde till Naruto. Det har varit ett helt magiskt äventyr att få följa med på. Jag har skrattat, gråtit, mått dåligt för att det varit så spännande. När man inte tror att saker kan bli värre, så blir de värre. En underbar serie som jag verkligen insisterar på att ni kollar på. Vi såg allt med engelskt tal men jag ska nu börja se om hela serien igen på Japanska denna gången.

Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.