1   29
4   32
1   26
3   28
5   27
4   45
1   35
2   33

Game of Thrones (Innehåller spoilers)

Så igår var sista avsnittet av Game of Thrones. Jag lyckades förutspå vad som skulle hända i sista avsnittet. Men jag tror att jag som många andra känner mig väldigt besviken.

Dom valde att inte visa någon säsong under hela 2018 för den sista säsongen skulle bli den bästa. Det var långt ifrån den bästa säsongen. Jag kan erkänna att jag endast har sett serien för the white walkers. Ni vet att jag älskar allt som är övernaturligt. Och under alla säsonger så har de byggt upp en sån spänning kring the white walkers. Man har väntat och väntat och sen är dom endast med i ett enda avsnitt av säsong 8 och det var tydligen hur lätt som helst att döda dom? Nej jag är grymt besviken. Jag är irriterad över att Cersei slapp möta dom. Här har man väntat i 8 säsonger på kriget mellan de döda och levande och så avslutas allt i ett avsnitt, inte okej för fem öre.

Mitt favorit avsnitt under denna säsongen var avsnitt 7 när Daenerys bränner ner Westeros. Det avsnittet hade allt man kunde önska sig (förutom white walkers…). Jag vet att många är besvikna över hur de framställde Daenerys under de två senaste avsnitten. Men ser man tillbaka från första säsongen och allt hon har fått gå igenom så tycker jag att man kunde förutspå hur hon skulle agera.

Game of Thrones har aldrig varit en Dinsey film

Naturligtvis står jag inte bakom beslutet men Game of Thrones har aldrig varit en Dinsey film med ett lyckligt slut. Att Jon dödade henne var det enda rätta valet. Dock tycker jag de failade brutalt med blodet som kom ur hennes mun och näsa. Kunde det sett mer fake ut? Jag är fortfarande sur över att de behöll Jons riktiga identitet hemlig. Alla borde haft rätten att få veta. Jag tycker dock att valet av Bran som ny kung var det bästa som kunde ha skett.

I slutet när man får se Sansa, Arya och Jon gå sina egna vägar så rann tårarna ner för mina kinder. Jag tänkte tillbaka på första säsongen när Arya och Sansa såg Ned Stark bli halshuggen (deras pappa) och hur de sedan dess har fått kämpa för att ta sig dit där serien slutade. Alla dessa otroligt starka kvinnliga karaktärer som Brienne of Tarth. Som visar att oavsett vad man får gå igenom i livet så fortsätter man kämpa för det man tror på. Sansa som inte råkade ut för ett asshole till man utan fick stå ut med Joffrey, Ramsey och Littlefinger. Män som har tryckt ner henne, våldtagit henne och manipulerat henne. Tänk att hon tog sig igenom allt det och blev Queen of the North. Vad tyckte ni om sista avsnittet?

Min senaste vlogg / Tips på bästa blommorna inför Mors dag

Dela

12 Kommentarer

 1. 21 maj, 2019 / 09:14

  Vad tråkigt att du blev så besviken på sista säsongen och jag har inte sett den alls. Vilka vackra blommor! <3 Kramis

 2. 21 maj, 2019 / 10:30

  Men ååååh vilka fina blommor!! Måste erkänna att jag inte sett ett enda GOT-avsnitt… Jag älskar fantasy men just den serien är ingenting för mig helt enkelt. Kram fina du, hoppas du har en bra tisdag! <3

  • dixiwonderland
   Författare
   22 maj, 2019 / 08:42

   Den är ju väldigt raw så det passar ju inte alla 🙂

 3. 21 maj, 2019 / 12:42

  Jag är faktiskt väldigt besviken, speciellt på sista avsnittet! Det känns som att de har haft alldeles för bråttom med att avsluta serien.

 4. 21 maj, 2019 / 21:47

  Åhhh har så blandade känslor jag också!! Jag älskade ju Daenerys, eller ja gjorde 😉 Visste nog innerst inne någonstans att hon skulle få vatten över huvudet och ja det hände ju, dock inte alls konstigt då det alltid varit på tal om hennes pappa the mad king och ja hon blev tillslut the mad queen hehe.. annars är min älskade favorit Tyrion. Asså han är världsbäst men åh så ledsen jag blev när man såg hur besviken han blev när Daenerys gjorde som hon gjorde, han trodde ju på henne med hela sitt hjärta.. otroligt vad han har växt ändå. Till en man som vill göra rätt för sig, dock blev det inte alls så men nu fick han en ny chans som Hand of the king<3 Vet fortfarande inte vad jag tycker om allt, är besviken men samtidigt glad över vissa saker men det blev verkligen inte som jag tänkt mig bara haha. Men ja, tycker ändå inte dem förtjänar all hat som dem får, otroligt mycket hat har det varit haha, och vissa är rättså nöjda. Men ja!! Otroligt sorgligt iallafall att GoT nu är slut, kommer aldrig göras en sån otroligt bra serie igen!! 😀

  • dixiwonderland
   Författare
   22 maj, 2019 / 08:41

   Jag har också hört att de har fått väldigt mycket hat. Tycker det känns lite överdrivet. Läste att det kanske kommer en spinoff som ska utspela sig 5000 år innan detta? Hoppas verkligen att de kommer ha mer white walkers med för annars blir jag lack xD

 5. 22 maj, 2019 / 09:08

  alltså jag vet inte riktigt vad jag tycker om slutet…

 6. 22 maj, 2019 / 10:00

  Jag tyckte att själva avsnittet med kriget mot the White Walkers var det bästa, jag tror inte jag andades på en helt timme alltså. Däremot är jag liksom du grymt besviken på hela hypen med the WW och att det var över “så fort”, hade också gärna sett att Cersei föll pga the WW. Att hon dog i armarna på någon hon älskade var hon faktiskt inte värd…

  Danys död var dåligt gjord, det såg så himla dåligt ut. Först var jag faktiskt rätt så sur över hur det utvecklades och slutade för Dany, har hejat på henne sedan första gången hon dök upp i serien, men efter att ha fått smälta det lite är jag inte förvånad över att hon slutade som hon slutade. Förbannelsen över the Iron Throne. Skönt att den är borta nu!

  Tycker att slutet var fint och bra efter att alla intryck lagt sig lite, och skulle egentligen vilja se mer, men over all ett bra slut! Vilken Queen Sansa kommer bli! Bäst var när Jon återförenades med Ghost!

  • dixiwonderland
   Författare
   23 maj, 2019 / 10:50

   Man vill ju ha fortsättning och veta vad Arya upptäckte och hur det gick för Sansa och Jon. Men ja, besviken är jag absolut. Fick inte de slutet jag ville ha på Vampire Diaries heller 🙁 Förstår dock inte varför de har haft så himla bråttom med denna säsongen. Det känns verkligen som att de har stressat igenom den genom att döda WW i ett enda asvnitt. Sen kaoset i avsnitt 7 och sen ett väldigt tråkigt sista avsnitt med ingen som helst spänning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.