3   32
4   12
5   34
4   31
2   25
4   28
1   17
3   31

Du hörde vad jag sa, jävla surgubbe

Igår när alla hundarna hade blivit rastade så tog jag bussen ner till Anne-Marie. Dom hade köpt en massa ny inredning till huset. Bland annat drömsängen! Herregud det var som att ligga på moln. Vår säng är relativt ny men inte alls så mjuk som deras. Men det är förmodligen en bra sak eftersom jag till största delen ligger i sängen när jag arbetar. Hade vi haft en så mjuk säng hade jag förmodligen aldrig lämnat den haha.

Myste en massa med katterna samtidigt som vi pratade om sommarkläder, börsen och hur jag skällde ut en gubbe när jag var på promenad med Ronja. Jag tror vi alla hundägare (nästan alla) är överens om att hunden alltid ska vara till kanten när man möter människor. Detta är en säkerhetsfråga och då det finns personer som är hundrädda så vill jag visa respekt med att ha min hund så långt ifrån personerna som jag möter. Men där går jag och Ronja. Hon är ute i gräset då jag har flexkoppel på henne och mot mig kommer ett äldre par. Dom kommer närmare och närmare men av någon anledning så vägrar dom gå över till andra sidan utan det slutar med att gubbens arm nuddar min. Jag är redan så nära kanten som jag kan vara men jag vägrar gå ut i gräset för att dom inte kan flytta sig till sidan. När vi är precis bredvid varandra så kollar jag surt på gubben och då gör han en min mot mig. Jag blir förbannad och säger ”Jävla surgubbe”. När han har gått ca 2 meter ifrån mig så vänder han sig om och säger chockat ”Vad sa du?” medan jag svarar ”Du hörde vad jag sa, jävla surgubbe”. Han muttrar något som jag inte kommer ihåg men jag säger ”Tror du inte att jag såg vad du gjorde mot mig?” I det ögonblicket kommer min sambo och Bonzo ikapp oss och gubben väljer att gå.

Nu för tiden så är det sällan att jag blir arg men när jag blir arg då går jag från noll till hundra. Det finns ingen chans i helvete att jag skulle låta en person gå mot mig på de sättet som han gjorde, göra en förlöjligad min åt mig och tro att jag inte kommer konfrontera det. Idag har jag alla hundarna nu på morgonen så det väntar en två timmars lång promenad. Förhoppningsvis möter jag inga surgubbar haha.

20 Kommentarer

 1. 5 april, 2018 / 09:31

  Uhhh, va trist. Gamla gubbar kan var hur sura som helst!

  • dixiwonderland
   Författare
   6 april, 2018 / 09:17

   Ja men det kan även gamla tanter, men just i detta fallet var det en surgubbe haha.

 2. 5 april, 2018 / 09:52

  Men vilken surgubbe som sagt, har också möt en sådan en gång. Dock hade han lite Trump på sin hand. Vi var hundvakt åt Enzo och han var lös för att bajsa. Vi var på ett område som i regel i gen kommer på utan att man hinner kalla in hunden. Dock ändå såg jag inte en karl som kom tillräckligt snabbt. Jag ropade in Enzo han kom direkt till mig och ingen skada skedd. Då skriker gubben åt mig att koppla hunden, jätte otrevligt. Visst han har ju rätt, men inget hände ju o h han behöver inte vara så otrevlig. Jag fick ut för det bara för att han ville gnälla där. Tyst med dig ingen skada skedd ju sa jag ilsket tillbaka

  • dixiwonderland
   Författare
   6 april, 2018 / 09:16

   Jag hade dock reagerat precis som gubben. Enligt lag får du inte ha hundar lösa på allmän plats och skulle en lös hund springa fram till Bonzo så skulle det vara kört då han skulle gå till attack direkt. Det är inte värt det och då är det bättre att ha flexkoppel.

 3. 5 april, 2018 / 09:57

  Vilken surgubbe och det var bra sagt av dig! 😀 Kramis

 4. 5 april, 2018 / 11:19

  Jag tycker ofta att folk är respektlösa ute och det händer då och då att jag ger folk en utskällning, haha! För det första verkar inte alla veta på vilken sida av gångbanan man går på.. man går på VÄNSTER sida av gångbanan och därför är det som praxis att man alltid har sin hund på sin vänstra sida (=ut mot kanten). Och som du säger så har folk svårt att hålla avstånd, dom vet ju aldrig vad det faktiskt är för hund dom möter och hur lätt hunden i fråga kan provoceras.
  Men oftast skäller jag ut andra hundägare som också är respektlösa, folk som inte vet vilken sida man går på utan försöker mötas så att hundarna möter varandra närmast (vilket är helt idiotiskt) eller sådana som bara släpper fram sin hund i kopplet trots att jag visar tydligt att vi inte ska hälsa, försöker prata med mina hundar förbi för att distrahera och sedan vips kan dom ha en hund i baken för att den andra ägaren har längt kopplet när vi precis gått förbi. Inte hundra på att Baloo är livrädd för andra hundar när dom är oberäkneliga.

  • dixiwonderland
   Författare
   6 april, 2018 / 09:13

   Jag kan erkänna att vi gick på höger sida men jag är högerhänt och har reumatism så jag måste ha hennes koppel i höger hand. Annars klarar jag inte av att hålla emot henne när hon får sina ryck och kastar sig ut för att hon jagar något. Men jag förstår din frustration för just det här att fråga innan om man hundarna kan hälsa eller om man får klappa verkar inte existera för folk idag. Mötte en tant förra veckan som drog av sig sin handske och bara kollade på Bonzo (något som också gör mig irriterad för man ska inte stirra på en hund man inte känner och man ska notera ägaren av rent folkvett) men då sa jag till henne att hon inte kunde hälsa. Jag förklarar att han inte gillar nya människor och då säger hon ”Jag förstår, jag hade också en sån hund” och då sa jag till henne ”Då borde väl du om någon veta att man frågar innan man försöker klappa?” Hon bara tittade på mig och gick iväg…

 5. 5 april, 2018 / 12:06

  Men usch vilken surgubbe, blir så trött på sånna sura människor!

  • dixiwonderland
   Författare
   6 april, 2018 / 09:07

   Man får väl vara sur om man vill men man behöver inte ta ut det på sina medmänniskor. Men han har nog lärt sig en läxa 😉

 6. 5 april, 2018 / 15:39

  Men alltså åh va gulliga! 😀

 7. 5 april, 2018 / 16:31

  Bra att du sa åt honom!!

 8. 5 april, 2018 / 17:13

  Förstår inte vad det är för fel på folk.. och speciellt gamla gubbar! haha

  • dixiwonderland
   Författare
   6 april, 2018 / 09:05

   Jag möter trevliga gubbar också men denna måste ha fått för lite påskägg eller något 😉

 9. 5 april, 2018 / 22:44

  Haha, alltså vissa människor 😉 Jag blir likadan ibland, speciellt på alla hundmänniskor som inte plockar upp sitt skit 😉 Då exploderar jag!

  • dixiwonderland
   Författare
   6 april, 2018 / 09:04

   Ja men det kan jag förstå. Jag är lika dan. Ingen av mina hundar (som jag går ut med) får göra sina behov på en gata. OM det skulle hända så plockar jag naturligtvis upp det. Bara för att jag har hund så betyder det inte att jag tycker det är trevligt med hundskit överallt. Jag till och med kontaktade min hyresvärd och bad dom att gå ut med lappar då det fanns hundskit utanför vår port. Skrev även en lapp till grannarna och förklarade att det absolut INTE var någon av mina hundar och att hyresvärden hade blivit kontaktad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.