3   33
4   12
5   35
4   31
2   25
4   28
1   17
3   31

Att vara sin egna chef har sina för och nackdelar


Detta inlägget är i annonssamarbete med factoringgruppen.se

Att vara sin egna chef har sina för och nackdelar. Jag älskar friheten att lägga upp mitt schema efter vad som passar mig. Visst jobbar jag mot deadlines men jobbet i sig är väldigt fritt. Det största fördelen är att jag kan jobba vart jag vill i hela världen så länge det finns bra internet. Men att vara sin egna chef kräver också att man är en driven person. Det finns ingen som talar om för dig vad du ska göra. Går något fel så måste du lösa det på egen hand och det är inte alltid så lätt.

När det kommer till mitt företagande så sköter jag alltid själv. Vi brukar skämta om att min bästa vän är min assistent då hon hjälper mig med att fotografera och liknande men jag sköter mailen, fakturorna, planeringen och än så länge fungerar detta bra. Jag hoppas att jag alltid kommer kunna sköta detta på egen hand. Men det kan komma en dag då jag helt enkelt behöver ta hjälp och då är det bra att det finns företag som kan hjälpa till på olika sätt. Idag finns det företag som gör fakturaköp. Dom köper alltså företagets fakturor, betalar direkt och tar sedan han om kontakten med kunderna gällande betalningen.

Detta är ett sätt att spara sin egna tid och kunna lägga den på något mer kreativt. Jag fakturerar mellan en till fem fakturor i månaden, så just nu är jag inte i behov av hjälp. Men det kan vara bra ifall du antingen driver företag eller jobbar som egenanställd att detta alternativet finns. Som företagare lever man alltid i framtiden, man planerar långt fram och det är mycket att hålla koll på. Finns det möjligheter som underlättar så är det hur bra som helst.


Detta inlägget är i annonssamarbete med factoringgruppen.se

14 Kommentarer

 1. 4 april, 2018 / 20:58

  Vad bra att det finns företag som kan hjälpa till. Perfekt att veta för framtiden..

  • dixiwonderland
   Författare
   5 april, 2018 / 09:20

   Ja det tycker jag också. Någon gång i framtiden kanske man har så mycket att göra att man behöver hjälp 🙂

 2. 4 april, 2018 / 21:19

  Intressant inlägg .
  Jag pluggar på distans och tycker det är superbra att kunna planera sina dagar själv efter ens egna behov 🙂

 3. 4 april, 2018 / 22:36

  Aha förstår att det är hårda krav och att man ska vara karaktärsfull och ta tag i dagarna och det fixar du fintfint tror jag =D

  • dixiwonderland
   Författare
   5 april, 2018 / 09:19

   Kraven bestämmer du själv. Allt handlar om hur framgångsrik du vill bli i det du gör 🙂

 4. 4 april, 2018 / 22:52

  ja du verkar vara en som bestämmer bra o jätte bra med en sån assisten hi hi

  • dixiwonderland
   Författare
   5 april, 2018 / 09:19

   Bestämmer bra är en definitions fråga men jag utvecklas för varje år som går och även företaget 🙂

 5. 5 april, 2018 / 07:48

  Det är ju så underbart att vara egen! Kan verkligen inte se mig själv sitta på samma arbetsplats varje dag 9-17 liksom 🙂

  • dixiwonderland
   Författare
   5 april, 2018 / 09:18

   Jag är dock på samma plats nästan 24/7 när jag jobbar 😉

 6. 5 april, 2018 / 08:43

  Så himla härligt att det går så bra för dig fining =) kram <3

  • dixiwonderland
   Författare
   5 april, 2018 / 09:18

   Så länge det går framåt så är jag nöjd 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.