3   28
0   22
3   46
3   40
3   38
7   39
2   38
3   32

Du anses vara rik vid denna summan

Du anses vara rik vid denna summan

Igår efter jobbet så kom Anne-Marie över. Jag gjorde varm choklad till oss med mashmallows och vispad grädde. Mums! Vi satt som vanligt och pratade om allt mellan himmel och jord men ofta går våra samtal till ekonomi.

Pengar är något som jag kan prata om i en oändlighet. Jag tycker det är så roligt att veta hur andra hushåll delar upp sina pengar, hur de tänker kring sparande, vilka fonder de investerar i osv. Vi har en gemensam bekant som vi kan kalla X. X har sedan gymnasiet haft jobb som många ser ner på. Det är jobb med dåliga arbetstider och låg lön. Vad få personer vet är att X har över 2 miljoner på banken i form av sparkonton, fonder och aktier. Pengar som X har lyckats spara ihop helt själv trots ett jobb med lägre lön.

Du anses vara rik vid denna summan

När vi firade Nyår så skulle vi alla berätta om våra mål/förväntningar inför de nya året. Jag var först och sa att jag ska bli rik varpå en i sällskapet börjar skratta. Mitt jobb är vad man kan säga längst ner på näringskedjan. Det är ett jobb som många ser ner på. Som många skulle säga att de aldrig skulle kunna jobba med. Lönen är väldigt låg men jag älskar mitt jobb. Naturligtvis så önskar jag som många andra att lönen var högre men det viktigaste för mig är att jag trivs och mår bra på min arbetsplats.

Du anses vara rik vid denna summan

I en undersökning har man frågat 1000 svenskar vid vilken summa pengar de anser att man är rik. Var tredje svensk menar då att man klassas som ekonomisk rik vid 1,5 miljoner kronor. Som ni vet så är mitt mål att bli miljonär. Det är en lång väg att gå men envis som jag är så ska jag bevisa för personen som skrattade åt mitt mål på Nyårsafton att jag, trots min dåliga lön kan bli rik! X är ett levande bevis det. Visst det kommer förmodligen ta längre tid för mig. Men målet är inte omöjligt att uppnå. Låt aldrig någon tala om för dig att du inte kan uppnå dina mål och drömmar. Även om de skrattar dig rätt upp i ansiktet. Låt deras ord bli din motivation till att motbevisa dom.

11 Kommentarer

 1. 18 januari, 2024 / 09:24

  Så imponerad att du är intresserad av ekonomi, önskar jag var det med, är såå dålig på det

  • dixiwonderland
   Författare
   19 januari, 2024 / 10:08

   Man kan ju inte ha intresse för allt men ekonomi är så roligt när man har mål med det 😀

 2. Mica
  18 januari, 2024 / 11:42

  Klart du kommer klara det, hejja! 😀 Jag har också ett lågavlönat yrke som många ser ner på, ändå har jag mer på sparkonton och Avanza än vad många andra i min närhet har, just för att jag är ekonomisk! Förstår mig inte på folk som slösar allt och lever lön till lön utan att lägga undan något till sparande (dvs de som faktiskt har möjlighet till det.)

 3. Malin Karlsson
  18 januari, 2024 / 21:52

  Så inspirerande! Det är så svårt nu att hålla i pengarna och klara sig när hyran gått upp. Har du några tips på hur det går att spara samtidigt? Gör du en budget? Dela gärna med dig av dina bästa tips hur du ska nå ditt mål! 😀

  • dixiwonderland
   Författare
   19 januari, 2024 / 10:17

   Kommer komma ett jätte långt inlägg om hur vår budget ser ut och hur jag tänker kring mitt sparande 😀

 4. 19 januari, 2024 / 21:02

  Även jag har ett mål att bli miljonär. Hur får vi se men en vinst skulle inte sitta fel 🙂

  • dixiwonderland
   Författare
   21 januari, 2024 / 19:18

   Va roligt 😀 Hoppas att du kommer nå ditt mål 😀

 5. 21 januari, 2024 / 10:29

  Intressanta tankar, tack för att du delar med dig.
  Önskar dig lycka till på din väg mot att bli miljonär!
  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.